Forumet - Vad ska man ha för pluggdator?

Vad ska man ha för pluggdator?

5588 1 31
Snart ska jag börja plugga på universitet och behöver då en pluggdator. Kommer bara behöva den till att plugga, surfa på internet och typ lyssna på musik på tex youtube eller whatever som inte kostar.

Vad skulle ni rekommendera för dator? Gärna någon som inte kostar alla sparpengar man har.

Tack på förhand [cheers]

Spana också in:

dvärgkastarn:

Kostar alla sparpengar dock, de är sjukt dyra.


Ja, sant. Men är jävligt värt, tycker jag. Min funkar supersmidigt. Den blir inte seg trots alla miljarder bilder (seriöst) jag har, allt skit jag laddat ner och inte orkat radera osv. Slipper oron för virus också. Enda nackdelen är väl att vissa saker inte är anpassade till Mac, enskilda program och så. T ex e-legitimation krånglar i princip alltid med Mac bara för man inte anpassat programvarorna ordentligt ännu. Meeeen... Jag älskar min Mac!
passaro:

Lenovo ThinkPsd x220i


just nu har jag en lenovo thinkpad r400 och är så irriterad och less på den, den krånglar som bara den, batteritiden räcker inte ens en timme, den är väldigt tung osv. Jag har haft den i 2 och ett halvt år, har varit väldigt försiktig med den, inte installerat massa konstigheter och ändå kommer den snart lagga ihop helt och gå sönder.

Tror du att den du har är så mycket bättre än den jag har? Är så otroligt missnöjd med denna iaf![n]
snowflake:

Tror du att den du har är så mycket bättre än den jag har? Är så otroligt missnöjd med denna iaf!


Ja. Dock säljs inte dessa längre, vad jag vet. Ersatta med x230, vilket är en försämring från x220.


3000-4000 kr får du inte så jättebra dator men för de syften du skall använda den så räcker det la. Kolla in några av ASUS modeller i den prisklassen.
snowflake:

fast en minipc vet jag inte riktigt om jag ska ha :P


Beror ju på om man har en annan dator eller om man siktar på att ha en laptop som man använder som en dator (har massa film på, kör större program osv), i så fall är ju en större laptop bättre, men ska man bara använda till spotify, surf och plugg/skriva så är det ju jättesmidigt med en netbook då den är liten och smidig, går med lätthet ner i typ alla väskor.
passaro:

3000-4000 kr


minst [wink]

OF 5:

bara användas till plugg krävs ju inte särskilt mycket.


i tvåan på gymnasiet skrev vi en stor och viktig uppsats och min dator höll på att krascha sönder heelt så tror det behövs bättre än denna på universitet ;)

g*nus:

Runt 1 år, tror jag väl


okej och det har inte varit några problem hittills? :)
Skall du bära runt på den mycket och jag antar att du kommer skriva mycket uppsatser och dylikt på den så skulle jag inte rekommendera en under 12.5-13", bara drygt att skriva långa uppsatser på en liten netbook. Bära runt på den mycket? Inte över 13" iaf. Om du nu inte gillar att bära runt på mycket skit.