Forumet - Vad ska man svara?

Vad ska man svara?

1175 0 37
Hej kära ungdomar. Hah
Jag behöver hjälp av er, ni är alltid så ironiska och sköna (egenskaper som jag saknar, [cry]) - vad fan svarar man om någon säger något om ens utseende? Killarna i min klass håller på hela tiden och kommenterar alla tjejers utseende, jag brukar bara dampa ur och skrika "håll käften jävla fitthorbög" eller något sådant ogenomtänkt och idiotiskt... nån som har lite bättre svar?

(och ja jag vet att killarna i min klass är omogna och retarded, men trodde fan att de skulle bli LITE LITE normala i nian...)

Spana också in:

chiq:

Om de säger att till exempel ens näsa är ful? Eller att man är för kort, för lång, whatever?


finns olika saker man kan svara på en sån fråga, t.ex.:
- jag bryr mig inte om vad du tycker
- varför är min näsa ful?
- varför kommenterar du min näsa? prata om något vettigt istället om du tvunget ska störa mig din jävla attentionwhore teenage kiddo pubertal idiotslyna
- fuck off :)
- ska du ha en snyting?
- jaha, och?
- intressant observation, jag kanske ska ta och göra något åt det, eller inte
etc.
Hitta en känslig punkt - ge tillbaka.

Ja, egentligen tycker jag att dina skolkamrater ska uppfostras i hyfs och vett istället, men jag antar att det är lönlöst att försöka hålla någon längre konversation vid liv med sådana pojkar om hur man beter sig. Det får deras mammor göra, det ger kanske bättre effekt.

Möjligtvis kan man testa att ifrågasätta, men då på rätt sätt. Det är mycket svårt, särskilt om det gäller pojkar i grupp som hetsar varandra som babianer. Du måste behålla lugnet hela tiden och utan aggressivitet eller fientlighet utan snarare med lugn och snäll auktoritet fråga personen varför den säger så, vad det är för behov denne tillfredsställer genom det, osv. Du får inte låta den vända det hela till att åter handla om dig eller visa att du tar åt dig. Du får inte hetsa upp dig och komma med en rak utskällning utan låta personen svara på dina frågor själv innan du lugnt ställer nästa. På det viset kan du, om du är duktig, få den att skämmas och möjligtvis få en tankeställare.
Men ja, det är en idé som är svår att genomföra och som kanske inte leder någonvart.