Forumet - Vad ska vi tro på?

Vad ska vi tro på?

15899 3 120

Lyssnade just på en podcast med Cissi Wallin, hon pratade om att allt färre i Sverige är troende, allt fler går ur kyrkan, jag har också övervägt att gå ur för att jag inte tror. Det känns som att många hånar de som är religiösa. Men vad ska vi tro på?

Jag hade gärna trott på Gud. Det skulle kännas tryggt. Tro på himlen. Såg i någon amerikansk tv-serie där ens son dog och folk frågade hur hon kunde vara så stark, då sa hon att det var för att hon visste att de skulle ses igen. Tänk vad skönt att verkligen tro på något sånt. 

Vad tror ni på? Gud? Allah? Himlen? Buddha? Spöken? Vad händer efter döden? Vad ger er hopp?

Spana också in:

Jag tror egentligen inte på något speciellt. Jag istället att man efter döden kommer till sin egen himmel eller hur jag nu ska uttrycka mig. 

Men jag menar att man te.x kommer bo där man ville bo, alla man älskar är där.Man behöver inte tänka på pengar osv, man får helt enkelt leva så som man alltid velat leva.

Dock så tänker jag inte så jätte mycket mer på det här, jag försöker att ha kul så länge som jag lever istället.

Vet egentligen inte hur jag ska förklara, men men, jag försökte i alla fall.

Eftersom att tiden är relativ kanske ens sista ögonblick dras ut i oändlighet varpå man efter enorm uttråkning blir "galnare" och "galnare" och därmed skapar sin egen låtsasvärld inne i sitt eget huvud, och beroende på diverse faktorer (t.ex. om man är en "god" eller en "ond" person) så blir det nice eller bajs.

Detta skapar alltså teoretiskt ett koncept mycket liknande "himmel" och "helvete", fast aa vene.. inte särskilt hoppgivande :s


Rävpojken: Eftersom att tiden är relativ kanske ens sista ögonblick dras ut i oändlighet varpå man efter enorm uttråkning blir "galnare" och "galnare" och därmed skapar sin egen låtsasvärld inne i sitt eget huvud, och beroende på diverse faktorer (t.ex. om man är en "god" eller en "ond" person) så blir det nice eller bajs.

Detta skapar alltså teoretiskt ett koncept mycket liknande "himmel" och "helvete", fast aa vene.. inte särskilt hoppgivande :s

då verkar du jo tro på något iaf

Fingerprints: Jag hade gärna trott på Gud. Det skulle kännas tryggt. Tro på himlen. Såg i någon amerikansk tv-serie där ens son dog och folk frågade hur hon kunde vara så stark, då sa hon att det var för att hon visste att de skulle ses igen. Tänk vad skönt att verkligen tro på något sånt.
Mm, detta, hade också velat tro. Jag fick höra om en kvinna som förlorat både sin man och sitt barn i översvämningarna som var här i Australien för ett par år sedan. Hon hade inställningen att det hände av en anledning och att Gud visste att hon var den av de tre som bäst skulle klara av en sådan prövning. Jag hade aldrig kunnat tänka så. 

Jag kan däremot tänka ibland att jag är så maktlös när det kommer till vissa saker att det inte är någon idé att oroa sig. T.ex om ett flygplan kraschar så kan jag ändå inte göra något, utan då är det bara att... blunda och hoppas att det går bra. Jag oroar mig på något vis mer för situationer jag vet att jag kan påverka.

Fingerprints: då verkar du jo tro på något iaf
det är en teori som jag finner mycket mer skrämmande än det "inte" som myksa skrev om. Ledsen skulle vilja vara säker på att när det väl är över så är det över. Var inte rädd för döden innan men nu är jag det en smula
det man ska tro på är nog sin egen förmåga att forma sitt liv precis som man vill och försöka ha ett bra rejs helt enkelt och ta ställning till döden när man närmare sig 90, antagligen har man lite andra prioriteringar och åsikter då än nu

Att tro på Gud och himlen känns lite lönlöst eftersom det i grunden bara är påhitt, det vore egentligen som att tro på Hogwarts och Harry Potter. Samtidigt känns det långsökt att tro att absolut ingenting finns efter döden, att vi finns av ren slump och att vår existens inte har någon form av mening. 

Men jag väntar och ser, och skiter i att tro så mycket innan jag dör.