Forumet - Vad skall jag göra med mitt torra hår?

Vad skall jag göra med mitt torra hår?

2650 0 27
Mitt hår är helt galet torrt.
Jag duschar varje morgon och anväder då både schampo
och balsam. Ett tag försökte jag med att bara tvätta håret
varannan dag, och mitt hår blev bättre av det. Tyvär så
fungerade det inte för mig, eftersom jag då varannan dag
hatade mitt hår och tyckte att det var fettigt och äckligt.

Så, vad ska jag göra?


Testade med olivoljeinpackning, men tyckte inte att det
hjälpte heller. När jag gör inpackning med vanlig köpt
hårinpackning så tycker jag bara att det hjälper för
stunden.

Spana också in:

fjeak:

Du gillar att ha fett hår?


nej, det blir inte fett, det blir bara inte som björkris.

om du tvättar håret varje dag så torkar du ut hårbotten så den producerar övermycket fett för att den är torr. ifall du slutar tvätta den med schampo som sköljer bort det lilla fett som finns där, och ska finnas där, så behöver hårbotten producera mer fett och du får fett hår.
fjeak:

Jag duschar varje morgon och anväder då både schampo
och balsam. Ett tag försökte jag med att bara tvätta håret
varannan dag, och mitt hår blev bättre av det. Tyvär så
fungerade det inte för mig, eftersom jag då varannan dag
hatade mitt hår och tyckte att det var fettigt och äckligt.


Du måste ge det mer tid. När din hårbotten är van vid att du tvättar håret varje dag producerar den en lagom mängd fett för det. Om du då börjar tvätta håret varannan dag tar det ett tag för hårbotten att ställa in sig på det och producerar därför till en början för mycket fett - vilket leder till att ditt hår fort blir fettigt.

Du måste alltså ha lite tålamod och leva med att ditt hår är lite fettigt i någon vecka så att din hårbotten hinner ställa om sig. Efter någon vecka har din hårbotten vant sig vid dina nya tvättvanor och producerar lagom mycket fett för det - och ditt hår kommer då inte bli fettigt lika fort.
Du känner att ditt hår blir fett och äckligt om du tvättar det varannan dag för att det är så vant vid att vara konstant uttorkat att det har börjat överproducera talg för att hålla håret smidigt (och kvar på huvudet. Fnasigt hår släpper lättare).
För att balansera ut det kan du endera tvätta det varannan eller var tredje dag och ha mössa på när du känner dig äcklig. Det kommer ta ett tag för håert att anpassa sig till den nya rytmen, men det kommer må bättre.
Eller så kör du snabbkuren, tvättar det inte på en vecka och börjar sedan tvätta det varannan dag. Då kommer talgkörtlanra hunnit lugna ned sig eftersom de inser att det inte behövs så mycket fett.

Annars är lagom fett hår glatt hår.
Hår ska glänsa, och det ska ha en tunn beläggning talg av det slag som inte syns men kan kännas om man tar i det(det ska inte kännas äckligt, utan mer mjukt och smidigt).

I övrigt; för att undvika fet hårbotten så ska balsam aldrig vara i hårbotten utan bara i topparna, men det visste du säkert redan.
Ja, anledningen till varför ditt hår är torrt är för att det inte producerar så mycket olja som det behöver. Men om ditt hår nu blir så fettigt efter bara en dag så kan det ju inte vara så torrt, eller hur?

För mig tar det en vecka innan man ens kan se att det är fettigt.