Forumet - Vad skall man välja ????

Vad skall man välja ????

655 0 43

Spana också in:

TrickJay:

jag går i nian och ska välja gymnasium nu i höst vad skall jag välja om jag vill lära mig java programmering elr programering över huvud taget??


Se till att läsa en linje med mycket matematik, Natur t.ex med IT-inriktning. Du lär dig definitivt mer på en skola med bra utbildning än du klarar av att lära dig på egen hand. Trots vad andra påstår. Det är egentligen inte själva programmeringen som är så central, utan matematiken och systematiken. Den är svår att lära sig själv.

IT-gymnasiet är ju ett tips för dig kanske? Finns på flera ställen i landet...
herr_nilsson:

Du lär dig definitivt mer på en skola med bra utbildning än du klarar av att lära dig på egen hand.


Det är GYMNASIET vi pratar om här, även känt som "dagis för 17-åringar," inte någon utbildningsinstitution. Om man lär sig mer på gymnasiet än man klarar av på egen hand är man definitivt för trög för att klara av att programmera (eller knyta sina skosnören, för den delen.)
Gentlernen:

Det är GYMNASIET vi pratar om här, även känt som "dagis för 17-åringar," inte någon utbildningsinstitution. Om man lär sig mer på gymnasiet än man klarar av på egen hand är man definitivt för trög för


Det beror förmodligen på vilken skola och utbildning man väljer, alla går inte barn och fritid eller fordon. Vissa gymnasieskolor är bättre än andra, har man bra betyg och kan komma in på en bra skola så gör man det. Om man inte har det så är det tråkigt, då är det kanske som du säger ett dagis och tre bortkastade år i förorten som gäller. Det vet du kanske mer om än jag.
herr_nilsson:

Vissa gymnasieskolor är bättre än andra


Jag hör att du själv går på en dyr friskola och tror att du får en fin utbildning för det.

I lol'd.

Jag har bekanta som gått på gymnasieskolor från hela spektrat, från de "sämsta" till de "bästa," och den enda skillnad du egentligen ser är att betygsinflationen är högre på "elitskolorna." Om någonting är konsistent mellan gymnasier, så är det det låga tempot och den låga nivån på utbildning.
TrickJay:

jag går i nian och ska välja gymnasium nu i höst vad skall jag välja om jag vill lära mig java programmering elr programering över huvud taget??[tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard]


Gick El med inriktning Datorteknik, Teknikprogrammet hade också mycket programmering, men det är väl olika överallt. Du kommer bli inbjuden till öppet hus på diverse gymnasium framöver, passa på att fråga då.
Gentlernen:

dyr friskola


Dyr? De flesta friskolor är precis lika "gratis" som de kommunala, bara det att man valt att använda pengarna mer effektivt.

Gentlernen:

betygsinflationen är högre


Kan bero på att elever som är mer studiemotiverade gjort ett aktivt val av skola. Man ser till att vara i skolan och lära sig, istället för att skolka. Att påstå att höga betyg beror på att man sänker kunskapskraven är ett tydligt exempel på ej vetenskapligt underbyggt argument. Man vill förmodligen gärna tro det istället för att fråga sig vad det är för kvalitet på de kommunala skolorna.

Sanningen är att vi inte vet, ingen vet, hur bra eller dåliga de olika skolorna är eftersom det inte längre finns några övergripande nationella jämförande prov som registreras centralt. De nationella prov som ges hanteras lokalt av varje lärare ute på skolorna.
Gentlernen:

de senaste 10 årens 4000-procentiga


Nej, däremot vill jag förklara dina dåliga kunskaper i matematik med att du förmodligen går (eller har gått) i en skola med lägre standard, kombinerat med att du själv förmodligen inte varit särskilt studiemotiverad. Du verkar mest bitter och besviken för att du inte lärt dig det du hoppats på i skolan och nu tar du ut det på dem som inte vill hamna i samma situation som du.
herr_nilsson:

Du verkar mest bitter och besviken för att du inte lärt dig det du hoppats på i skolan och nu tar du ut det på dem som inte vill hamna i samma situation som du.


Du verkar mest som en person som försöker intala sig själv massa saker för att du inte kan hantera hur dåligt gymnasiet faktiskt är på att göra IT-utbildningar. Detta är ett bevis på att du inte varit tillräckligt bröstfödd som liten, vilket har gjort dig dum, lättirriterad och mystiskt intresserad av obelisker på sexuell grund.

Ska vi inte sluta med den långsökta hobbypsykologin nu och låta fakta tala för sig själva?

Enligt ​kursplanen för Programmering C så ska man efter 200 avklarade kurspoäng (vilket omfattar nästan en tiondel av gymnasiets 2500 minsta poäng) bara kunna objektorientering, enklare GUI samt köhantering. Ifall du menar på att det är avancerat så vill jag veta hur du klarar av en högskoleutbildning i datorvetenskapliga ämnen.
herr_nilsson:

dåliga kunskaper i matematik


Antalet elever som går ut gymnasiet med 20 i betygssnitt har ökat med en faktor av 38 de senaste 10 åren. Har ni inte lärt er procenträkning eller avrundning på din fina skola än? Men du har rätt i att matte är min svaga sida; jag hade inte mer än VG i matte C, D, E och diskret.

herr_nilsson:

Du verkar mest bitter och besviken för att du inte lärt dig det du hoppats på i skolan och nu tar du ut det på dem som inte vill hamna i samma situation som du.


Jag gillar egentligen inte den här sortens penismätning, men eftersom du uppenbarligen tar dessa saker på största allvar och har en aningen uppblåst bild av din egen förträfflighet så...
Jag:
* gick på en kommunal skola;
* avslutade gymnasiet med runt 19 i betygssnitt;
* skrev 1,9 på HP första (och enda) gången jag skrev det;
* behärskar fyra naturliga språk och dryga dussinet programspråk i tal och skrift.

Du:
* går på någon fancy privatskola;
* tycker det är "en del jobb" att sätta upp ett enkelt hemnätverk;
* [fyll gärna i med någonting här själv].

Om vi tittar på dessa listor, tycker du det ser bra ut för din fina privatskola? Hur mycket på den listan tror du jag har skolan att tacka för och hur mycket tror du jag lärt mig på egen hand?

Gymnasiet håller - måste hålla - ett lågt tempo och en allmänt låg nivå för att se till att alla elever får sin grundutbildning. På den nivån är det helt enkelt irrelevant hur "bra" skolan är.

"Elitskolor" är inte annat än egorunkande för mediokra elever som inte riktigt vill inse att ni faktiskt inte är förmer än andra; trots allt är man inte särskilt elit om man inte klarar av att lära sig själv utan behöver en särskild skola för det. Men det är klart, eftersom elever på "fina" skolor har överlag bättre betyg så måste det ju betyda att ni är bättre och smartare... Eller?

Om du faktiskt är så trög och omotiverad att du är övertygad om att din fina gymnasieskola kan lära dig bättre än du kan på egen hand tycker jag inte du ska uttala dig om "studiemotiverade elever" och annat trams. Du verkar inte ens ha greppat den mest grundläggande sanningen när det gäller inlärning - att ingen kan lära dig något, annat än du själv - trots det sitter du och häver ur dig en massa missledande trams om hur jävla viktigt det är att man väljer "rätt" gymnasieskola. WTF?