Forumet - Vad skulle du gjort i denna situation?

Vad skulle du gjort i denna situation?

1160 0 34
om du stötte på en människa som ligger medvetslös.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article8030261.ab

givetvis så skulle 99% av alla skriva att de skulle hjälpa till, men är fallet verkligen så?

Tittar vi på denna film så kan vi se att det ibland tar över en timme innan någon gör något och då är personen redan död:

en kvinna i Italien blir medvetslös varav mängder med folkmassor passerar som om ingenting har hänt och efter många många minuter så går man sakta framåt och då är det naturligtvis redan försent:

här har vi en undersökning som gjordes och resultatet är verkligen oroväckande, varför är människan så kall? det går bortom all min logik att personer går förbi utan att göra något.


[cry][cry][cry]
jag gick utanför centrum och såg en man som hade ramlat av sin rullator och slått huvudet i asfalten.. var en ung kille som var där men visste inte riktigt vad han skulle göra. jag stannade upp och ringde 112 och stannade tills polisen kom.. varför skulle jag inte? förstår inte hur människor tänker annars.

Spana också in:

Tror att jag skulle hjälpa. Hittade en tant på bussen som var medvetslös. Sa till Chauffören och sen la jag henne i framstupa sidoläge. Sen kom ambulansen. Tydligen var hon askänd närkoman och chauffören fick panik när de sa åt honom att det säkert låg massa nålar i bussen [crazy]
noboundaries1:

om du stötte på en människa som ligger medvetslös.


För det första skulle jag kolla om den är medvetslös eller ej.
Skulle sedan hjälpa så gott jag kunde.

Läste för någon månad sedan om flera skrämmande exempel i en bok från skolan om några saker.

bl.a om ett brott sker och det är flera som är närvarande så tror alla att någon kommer att ringa polisen och andra ingripa så man själv slipper.
Dock i många fall så gör ingen något.
Är man ensam eller väldigt få personer så gör man något.
Myksa:

Välkänt fenomen och sådant där är vanligt på platser där det är mycket folk.
Alla tänker att någon annan redan har gjort eller tänker göra något.


tror snarare att alla tänker på något annat än just att en medmänniska är inne på sina sista sekunder i sitt liv.
noboundaries1:

tittade du på videon, det var minst 50 personer som gick förbi innan en person kom fram vilket ger oss att 98% tänker helt annorlunda.


Ja? Skrev jag någonting som talade emot det? Jag förstår bara inte hur människor kan agera annorlunda. Dessutom var det typ 5, inte 50.
Lounge fact:

Ja? Skrev jag någonting som talade emot det? Jag förstår bara inte hur människor kan agera annorlunda. Dessutom var det typ 5, inte 50.


du sa att du inte förstår hur man kan tänka annorlunda och jag skrev att majoriteten tänker annorlunda. första klippet från Italien får jag räknar jag till 24, andra klippet så är det betydligt fler än så när det sista scenariet utspelar sig.
noboundaries1:

du sa att du inte förstår hur man kan tänka annorlunda och jag skrev att majoriteten tänker annorlunda


JA jag skrev att jag inte förstår hur människor kan tänka annars, men jag skrev inget om att människor INTE gör det. Jag kan inte förstå hur människor kan agera så. Fattar du nu? Bra.