Forumet - vad skulle du göra?

vad skulle du göra?

2958 1 11

Jag var i fredags på en teater. Som i korta drag handla om att, om "det blir krig i Sverige. Vad skulle vi göra då?Allt det "vi" fick vara med om var baserat på sanna historier. Vad flyktingar får utstå. Detta fick mig att fundera. 

Vart skulle du fly om det blev krig i Sverige? Och hur tror du att du och andra flyktingar skulle behandlas? 

Och hur behandlar du och dina medmänniskor flyktingar? Vet du ens vad de flyr ifrån och vad de ha fått utstå?

Diskutera, berätta och om du är/ eller känner någon,flykting. Berätta, det du vet/kommer ihåg!

Inga kommentarer

Tråden har 11 svar. Sortera efter:

jag vet inte. dåligt, förmodligen.

jag kan inte svara för andra människors handlingar. behandlar flyktingar som människor. vet vad en flykting flyr ifrån om jag har en relation med den/är påläst men tror aldrig att man kan veta helt ändå. 

tycker att det är sjukt att en sådan här "ögonöppnare" ens ska behövas. 

Bunkrat upp på förnödenheter, åkt till stugan i fjällen. Maten går att dryga ut med fiske, dricksvatten finns i överflöd och det finns gott om ved för vintern. Dessutom bara någon mil från Norge ifall allt skulle skita sig.

Vi har gott om mat som håller sig länge både här och i fjällen, så förutsatt att man lyckas ta sig dit och inte förfrysa under vintern borde det gå bra. 

Spana också in:

Jag hade antagligen sett till så att mina nära och kära, men även andra svenskar därefter kom i säkerhet i något land där flyktingar från Sverige tas omhand med värmt välkomnande. Därefter hade jag anslutit mig till försvarsmakten, för i en sådan situation kan de väl knappast kräva att man har en gymnasiekompetens?! Blink

De borde snarare skrika efter folk eller tvångsrekrytera folk, återinföra obligatorisk värnplikt..