Forumet - Vad tänker ni när ni skriver en statusuppdatering på facebook?

Vad tänker ni när ni skriver en statusuppdatering på facebook?

712 1 36
Varför jag skapar en sådan här tråd är helt enkelt för att jag undrar hur ni tänker när ni skriver något som en statusuppdatering och publicerar det?

Vill ni att folk ska ha en speciell bild av er eller är det "tanklöst"?

Anledningen till denna tanke är väl för att jag sett att på under en timme så har flertal personer skrivit något som innehåller "mys med älskling". Vad vill ni ge för bild med era uppdateringar?

Bidra gärna! [smile]

Spana också in:

Joseine:

Bra fråga, det är precis det jag också undrar! Men jag anar att det finns många som egentligen inte har en aning, baserat på de få svar jag fått än sålänge.


Jag tycker det är någon sorts hysteri över alla dessa uppdateringar. Om man tex gör en, men ingen kommenterar så är man tråkig eller ointressant, folk vill bar ha
Dan_the_ironman:

någon form av bekräftelsesökande

Macktorsken:

Jag tycker det är någon sorts hysteri över alla dessa uppdateringar. Om man tex gör en, men ingen kommenterar så är man tråkig eller ointressant, folk vill bar ha


Det är dock skillnad på vad folk postar, men i grunden är det klart bekräftelse det handlar om. En del postar bilder på sig, andra vad de lagat och några hur ledsna de är och när folk undrar vad som hänt så säger de att de inte vill prata om det.

Bekräftelsen från min sida är inte så personlig, mycket för att jag liksom aldrig sett mig själv som någon man egentligen skulle kunna vara intresserad av eller vars nuna man skulle kunna uppskatta att se på bild. Därför postar jag mest saker jag varit med om som kan ses som roliga. Det hela är väl inte bättre än annat bekräftelsesökande iofs, men jag lämnar inte ut mig totalt på internet åtminstone.
"efter att ha spenderat 4 timmar på en fängelseanstalt i säkerhetsklass 3 kan jag ärligt säga att jag hellre bor där än hemma. visst, frihetsberövad, men login är helt fantastisk. och tänk så många nya vänner man kan få!"

"krogen"

"Jag och Gentleman Jim gjorde cookie monsta snögubbe på mitt gamla skoltak. Ghetto as fuck." FRAPE av jim

"söndag"

"någon ringde polisen på mig. genom musiken hörde jag en mansröst. framför mig stod plötsligt två poliser och började fråga om mitt hemmaliv och eventuella problem. jag nekade till samtliga. de ville ha mitt namn. nej, jag tänker ej ge er det. de ville också ha mitt personnummer för att kolla att jag ej var efterlyst. nej, det får ni inte. efter ett hot om polisstation började diskussioner om existentiella frågor och jag bad om råd gällande a till ö. de var trevliga och lät mig gå utan att behöva ge personnummer eller andra uppgifter."


det är den senaste månaden i rena statusuppdateringar. jag vill ej visa så mycket av mig och nämner ofta stora händelser i diffusa formuleringar.
tex ingen vet varför jag var i fängelset
ingen vet vad jag gjorde ute

osv

läs.
Tänker inte så mycket på varför jag skriver en viss statusuppdatering. Visst söker man ofta bekräftelse och så, det kan jag inte förneka. Ibland lägger jag upp länkar eller skriver något för att jag vill få ut ett visst budskap eller för att det är roligt.

Men tycker det är löjligt med dem som jämt och ständigt måste visa utåt att de har det så bra "fredagsmys med älsklingen" och blabla. Tänker "okej, jag vet redan att du har en pojkvän/flickvän", men tror de gör det för det ger en viss status att ha en partner. Man är inte ensam liksom, man har någon.
Macktorsken:

Gillar inte när folk letar komplimanger, bekräftelse så uppenbart, man ska fan inte be om att få komplimanger.


Sant, det blir så awkward när man faktiskt inte har något gott att säga.

På fb brukar det dock resultera i smaklösa bilder, vilket man oftast klarar sig utan.
Skriver nästan aldrig några statusuppdateringar på Facebook. Däremot använder jag Google+ ganska flitigt. Eftersom jag där kan välja vilka cirklar jag vill dela visst material med kan jag dela upp sådant som är rent personligt, sådant jag delar med mig av genom min yrkesroll, och sådant som jag vet att endast vissa av mina kontakter är intresserade utav.

I mina publika uppdateringar, som kan ses av vem som helst (d.v.s. arbetsgivare och liknande) strävar jag dock efter att vara "rumsren" och inte alltför personlig.
OCh att man ska vara tillsammans på facebook, folk ska se mina relationer!?!!` Sen när en person blir singel så kommenterar alla "ååhh finns för dig" "vad hände" osv. URK!!!! Man kan visa sin vänskap på riktigt och ringa och prata med människan istället...


Dan_the_ironman:

Sant, det blir så awkward när man faktiskt inte har något gott att säga.


Två gamla klasskamrater bråkade alltid över facebook, hemskt, kul för mig, men hemskt att dom inte förstod ut dumma huvudet dom var/är.
Macktorsken:

Sen när en person blir singel så kommenterar alla "ååhh finns för dig" "vad hände" osv. URK!!!!


hatar det med, men å andra sidan är det ju bara att ta bort händelsen. Det praktiska är ju att man slipper berätta för folk man vill ska veta men inte vill berätta för, typ stalkers och annat skoj.