Forumet - Vad tänkte man..

Vad tänkte man..

169 0 21

Spana också in:

NEMO:

när man lät Mona Sahlin bli partiledare?


Vi måste ha en kvinna. Alla våra "bra" kvinnor har tackat nej så vi får ta vad som finns över hur usel hon än är och trots hennes brottsliga förflutna då folk åtminstone känner igen henne.

Värt att notera är dock att det finns ett stort internt missnöje mot Mona inom partiet så det är långt i från alla Socialdemokrater som vill ha henne som partiledare. Så jag tycker inte att man ska lägga skulden över att hon är partiledare på alla Socialdemokrater även om de alla nu straffas för misstaget.
jaag_91_:

[cool]


alla utom deyyy[crazy]

The_gunslinger:

eftersom det till varje pris skulle vara en kvinna.


Jakob_E:

Vi måste ha en kvinna.


Men varför tänkte man egentligen så? För det första är det rätt könsdiskriminerande och för det andra har ju inte sossarna sjäkva ngt förtroende för henne[shake] Kan inte se nån logik i det.

Jakob_E:

Värt att notera är dock att det finns ett stort internt missnöje mot Mona inom partiet så det är långt i från alla Socialdemokrater som vill ha henne som partiledare.


Ja det känns bara som att det fått socialdemokratin ännu mer splittrad. Känns så oseröst som parti utåt iaf
NEMO:

Nej, fattar inte hur man kunde vara så desperata att ha en kvinna.


Inte jag heller. Det vettigaste vore i så väl politiken som i näringslivet att "anställa" den bäste för jobbet oavsett om den har en penis eller en vagina. Men kanske är lika gott att Socialdemokraterna nu blir straffade för sin könsdiskriminering, risken att de upprepar samma misstag i framtiden lär vara rätt liten.
Jakob_E:

"som man bäddar får man ligga".


Hur menar du då? Hur har de sossarna som inte gillar Mona bidragit med att hon blir partiledare?

Spartakus:

Det fanns inte direkt några bra kandidater.


Måste väl ändå ha funnits någon som iallafall inte hade ett brottsligt förflutet.

McLuver:

värre än Hitler


Nej men tar du väl ändå i lite?
NEMO:

Hur menar du då? Hur har de sossarna som inte gillar Mona bidragit med att hon blir partiledare?


Du är frivilligt med i ett parti. Då kan du antingen acceptera hur partiet är, lämna det eller försöka förändra det.

Jag har tre stycken Socialdemokrater på mitt jobb, varav en stått på deras listor i Uppsala och en annan gått deras "påläggskalvsutbildning" för blivande partihöjdare. Direkt när det blev Mona så skrek de alla nej, de var rörande överens om att hon var en inkompetent idiot.

Nu när hon dessutom ytterligare gånger bevisat detta så står saken rätt klar för mina kollegor, max en av dem överväger över huvud taget att rösta på Socialdemokraterna längre.
NEMO:

Måste väl ändå ha funnits någon som iallafall inte hade ett brottsligt förflutet.


Fast det den där tobleroneaffären förstår jag inte hur man kan bli så upprörd över. Det är löjligt att man blir dömd får småsaker och privata misstag i Sverige men aldrig för stora saker eller politiska misstag...