Forumet - Vad tror du på? Gud , moderjord eller inget tell me...

Vad tror du på? Gud , moderjord eller inget tell me...

621 0 18

Spana också in:

Jag är stark ateist. D.v.s., jag är i stort sett övertygad om att inget/inga högre väsen existerar. Jag "tror" att energi och materia är eviga entiteter, som med oändligt med möjligheter get ett oändligt antal resultat.

Jag vill också tillägga att om gud finns, så verkar det för mig som att han är en stor skithög.
Jag tror på Gud enligt den apostoliska trosbekännelsen.

Anledningen är att jag bara kan titta ut genom fönstret för att bevittna att Gud existerar. Kolla på träden, himlen, fåglarna som står och kvittrar i träden osv. Jag anser helt enkelt att allting hänger samman dvs. de existerar och samverkar i ett sätt som jag enbart kan förklara genom att en högre kraft skapat dessa. Någons verk och skapelse som hänger samman på ett intelligent sätt som är svårt att begripa helt enkelt.
Jag vet att det finns en Ordnad, Intelligent och rättvis Skapare.

Anledning: Det går genom att använda formell logik baserat på vetenskapliga premisser (ingen pseudovetenskap) kan bevisa existensen av en Ordnad och intelligent Skapare; och att Skaparens instruktioner finns i Torahn (”Moseböckerna”), samt att Hans syfte med mänskligheten är att de ska praktisera de instruktionerna. (Beviset finns att läsa på min blogg (http://bloganders.blogspot.com/2009/08/proof-of-existence-of-intelligent-and.html).​ Människans syfte beskrivs här: http://bloganders.blogspot.com/2009/09/since-big-bang-laws-governing-operation.h...


Andes Branderud