Forumet - Vad tror ni är orsaken till parafilis?

Vad tror ni är orsaken till parafilis?

252 0 16
Vad gäller fetischer skulle jag sätta någon hundring på att det handlar om någon tidigt inträffad annorlunda närhet/beröring med "objektet" eller vad det nu än kan vara i fråga. Oftast inträffar detta då personen som har fetischen var ett barn, det kan också vara på grund av en traumatisk händelse. Men som inte behöver vara "traumatiskt" på ett negativt eller dåligt sätt, jag tror att det är så här det uppstår sådana sexuella avvikelser för de flesta.

Spana också in:

UCB dyker upp med en copy/paste från wikipedia för de som inte orkar titta själv


"Parafili (av grekiska para "utanför", "mot" och philia "kärlek", "vänskap") är en benämning på en socialt oaccepterad avvikelse (eller, tidigare, "perversion") från den sexuella normen; det involverar en avvikande fantasi eller handling som syftar till att uppnå sexuell stimulans och tillfredsställelse"
tror för övrigt att man inte ska underskatta sexualiteten. tror att man kan tända på i princip allt man tycker om. finns ju folk som inte har någon speciell materialfetish utan helt enkelt bara gillar en sak.
såg någon dokumentär om en kille som älskade ett träd. när trädet blev nedsågat hämtade han sig aldrig igen och levde sexlös resten av livet.

så jag kan inte riktigt säga om han var dendrofil eller bara objektofil (nyskapat ord)

och så en liten slutsatts
allt man kan vara kär i, kan man tända på.