Forumet - Vad tror ni om den här datorn?

Vad tror ni om den här datorn?

258 0 7
Hej hå allihopa!

Är ute efter en ny speldator som kan klara av dagens spel och några spel in i framtiden på höga inställningar. Ska t.ex. köpa starcraft 2 när det kommer och datorn bör palla det. Hittade den här "PCn i delar" på komplett.se, vad tror ni om den? Har runt 7k att spendera. :)

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=323837

Såg att processorn har 2 kärnor, är det i regel sämre än 4 varje gång?
Kommer den fungera bra som gameing dator?

Tackar i förhand för svar!

Spana också in:

Håller med om att vill du få så mycket dator som möjligt för pengarna så bygg själv och titta runt på olika sidor för att få så bra pris som möjligt dock kan jag rekommendera http://www.jmedata.se
hyggliga priser och snabba leveranser.
har själv byggt ett antal datorer och det är mycket lätt se bara till att du skyddar dig från esd alltså statisk elektricitet vilket kan bränna ut kretsarna.

Ett tipps på hur du börjar är att du kollar ut ett moderkort som är intressant och där efter är det bara och se vad som passar till det då alla komponenter måste vara kompatibla med varandra.
När man väl ska börja bygga så kommer det att medfölja manualer till delarna som man kan kolla i för att tillex orientera sig ordentligt på moderkortet.

Om du vill ha en dator att spela på kolla efter AMD processorer då de arbetar på så sett att man utnyttjar processorns effekt effektivare för spel jämfört med intel.