Forumet - Vad tror ni om min pavlovska studiemetod?

Vad tror ni om min pavlovska studiemetod?

437 0 14
Tidigt imorse påbörjade jag en skoluppgift som skulle vara inlämnad senast ikväll. Halvvägs in i arbetet körde jag fast rejält och tänkte att "äh, jag gör något annat tills det släpper", så jag lämnade studierna för att och diska och så slutade det med att jag städade hela lägenheten. När jag blev klar var det bara tre timmar kvar tills uppgiften skulle vara inlämnad och jag fick lite smått panik. Men så mutade jag mig själv med att om jag bara gjorde klart den där jävla skiten så kunde jag få dricka av det rödvinet som stod i kylen och som egentligen var ämnat för bananflugefällor. Anysmalltalk, jag bokstavligen panikade arslet av mig under den tiden det tog att göra klart skiten och när jag väl var färdig drack jag mitt självutlovade vin.

Nu undrar jag om jag hade gjort bättre i att dricka lite vin medan jag pluggade i stället för efter? För att liksom dämpa panikkänslorna som faktiskt påverkade studieresultatet relativt avsevärt. Jag har hört om folk som nästan alltid måste vara lite fulla när dom pluggar, så hur funkar det där egentligen i praktiken?
ladysmurf:

Att dricka lite kanske hjälper, det dämpar ju paniken. Har inte tänkt på detta förut men tror att det skulle funka faktiskt.


Jag har tänkt på flera gånger tidigare, men nästan uteslutande bara när paniken redan infunnit sig och då har det liksom varit lite för sent för att chansa. Men väl värt att testa när man väl har lite mera tid på sig, fast då kan man ju inte riktigt känna sig helt förvissad om hur det fungerar i paniksituationer. Åh, knepigt det där. :(

Spana också in:

Har manga kompisar som tydligen dricker ett glas vin eller tva medan de skriver inlamningar och pastar att det hjalper dem. Min basta van fick alltid ett glas rott av sina larare pa uni strax innan hon skulle genomfora muntliga prov haha!

Sjalv dampar jag stressen genom att vara en sadan dar irriterande person som inte lamnar saker till sista minuten. Studieresultaten och stressnivaerna brukar ligga dar de ska da. ;)
Sara Har Kiwi:

Haha, jag som trodde att alla "Dricker du ett glas rödvin på en vardag? Jaha, joho, jahopp, vi ses i rännstenen sen då!", hade dött ut...


Mawns:

Snarare det att du gör drickandet till en vana om du dricker vid varje pluggtillfälle


tror det är en ganska farlig idé att motivera sig själv med vin så fort något känns lite jobbigt.

fast vad vet jag, egentligen.