Forumet - Vad tror ni på?

Vad tror ni på?

975 0 61
Vad tror ni på? Vad har ni för religion och hur ser ni på livet?

Själv är jag kristen, men ingen god kristen. Jag tror att Gud existerar, men jag håller inte med honom i allt. Jag tror också att Jesus existerar och att han en dag kommer återvända till oss och försöka skapa en bättre värld. Jag hoppas att jag är välkommen i den världen trots att jag är den jag är.

Spana också in:

Jag hävdar alltid att jag har min egen trosfattning blandad från idealen av de flesta religioner. Det vill säga mest basic, att ge fan i att skada andra och hjälpa folk närhelst man har tid över.
Och om det finns någon gud à la bibeln så får denne dömma mig för mina handlingar, inte efter hur mycket jag dyrkar denne, för vilken gud är värd min dyrkan om denne dömmer folk på det viset?

Men egentligen så är jag nog ganska nära buddhismen i min teologiska uppfattning.
Det du säger om att Jesus skall återvända är inte det lite mer judiskt? Själv är man då oxå kristen , halft kan man säga. Jag gör vissa saker kristendomen inte skulle gilla. Men jag går till saker inom kyrkan så som tonår m.m. Min syster är kristen och jag har nog mer gått med i kyrkan för att jag vill komma henne närmare. Jag tror på en gud. En godhjärtad gud som förlåter och inte en gud som alla trodde på förr.
jag tror på min egen gudomlighet, på något slags högre plan av medvetande som rättfärdigar religion, på att allt inte i nuläget kan förklaras med vetenskapliga förklaringsmodeller som är bevisade och finns till hands, jag tror på något som kan liknas vid kreationism, och jag tror på nietzsche.
Raring:

Det du säger om att Jesus skall återvända är inte det lite mer judiskt?


nej. judarna väntar på att messias ska komma och hjälpa dem (förutom sionisterna, som skippade messias-biten och hjälpte sig själva, mot bibelns ord), de kristna väntar på jesus återkomst. skillnad där.
Raring:

okok, :)


relevant kunskap. som du säkert vet så är gamla testamentet judarnas heliga skrift (torah, föredrar de att kalla nämnda samling böcker), och den messias som de väntar på är (i teorin) samma messias som jesus var/är för de kristna. de hänger tätt ihop, de är båda abrahamitiska religioner, tillsammans med islam.