Forumet - Vad tycker du om Wii?

Vad tycker du om Wii?

288 0 34
Jag har märkt att det råder väldigt delade meningar om Nintendos nuvarande stationära spelkonsol, Wii. Det finns en stark rörelse med spelare som hemsöker varje spelforum som finns, för att gå till hårt angrepp mot konsolen. Gemensamt för de flesta av dessa är att de är traditionella datorspelare som just upptäckt tv-spel, i och med att Microsoft lanserade den maskerade PC:n Xbox i början av 2000-talet.

Traditionella tv-spelare, som växt upp med NES eller ännu äldre konsoler, brukar vara mer positiva till Wii. Många hyllar superspel som Super Mario Galaxy, Zelda Twilight Princess, Aimalcrossing: City Folk, Mariokart Wii, som de absolut bästa delarna i respektive spelserie. Samtidigt ser de "casualtitlar" som Wii Sports och Wii Fit som friska fläktar, som även uppskattas av traditionella tv-spelare. De hyllar i regel också Wii:s enorma utbud av retrotitlar.

Personligen finner jag Wii vara den viktigaste händelsen sedan Sony lanserade Playstation och bröt branschens nördighet och smalhet på 90-talet. Nintendo fortsätter jobba på det Sony startat (vilket de nu tycks ha givit upp i och med PS3 och gått över till en idiotisk marknadsinriktning, som inte kan annat än gå åt helsicke).
För att inte tala om kontrollen, som känns som ett mycket större steg än lite högupplöst grafik.
Åtta:

Spelutbudet är så mycket bättre än några av de andra konsollerna inom samma generation. Men så tillhör jag också generationen som växte upp med NES.


Förvånar mig inte. Generationen som växte upp med den första Xboxen, tycks ha åsikten att ett spel som inte är grått och inte innehåller blod inte kan vara ett "storspel". Själv tycker jag att just actionspel som Halo och Gears of War ska vara i klar minoritet på en konsol. N64 klarade sig toppenbra med endast ett bra FPS. Så ska det vara. FPS gör sig bäst på en PC.

Spana också in:

McAn:

Måste erkänna att jag föredrar 720/1080p framför 480p vilken dag som helst.


Ja, det gör ju de flesta. Men jag har spelat i högre upplösning än 720p hur länge som helst på PC, och likväl så spelade jag även då mest tv-spel och inte så mycket på datorn. Tycker att skillnaden mellan 480i och 720p är överdriven (knappt några spel renderas i högkvalitativt 1080p). Själv spelar jag på en bildrörsburk som skalar upp Wii:s grafik till 720i, och bildkvalitén blir underbar. Tjockburk > plattburk.
Blade Runner:

Den är toppen! (Du röstade på detta alternativ)


Bra konsol med ett fruktansvärt uselt spelutbud. Att det efter två år enbart är fyra riktigt bra titlar släppta varav två av dem är portningar, är riktigt dåligt tycker jag. Men annars är konsollen trevlig, den hade gärna fått vara kraftfullare dock :)
Janbananberg:

tror inte det, men vad är då meningen med wii? då kan du lika gärna köpa en gamecube


Man kan inte ladda ned gamla spel till Gamecube.
Sen så har jag redan ett Gamecube, och har då också Gamecube-kontroller som man tydligen kan lira gamla spel på Wii:n med. Så det skulle vara perfekt om jag kunde skippa Wii-fjärren till en början. Men så småningom kommer väl det nya Zeldaspelet ut, och om jag har ett Wii då så lär jag köpa fjärren då. Men just nu har jag inga planer på att skaffa ett Wii.