Forumet - Vad tycker folk om Sverigedemokraterna?

Vad tycker folk om Sverigedemokraterna?

5155 1 40
Undrar egentligen bara vad folk tycker och tänker kring SD, är extremt lite insatt i politik och har därför rätt dålig koll på det mesta inom politiken. Själv är man Sverigedemokrat iallafall, tycker de andra partierna är lite ute och cyklar istället för att se verkligheten. 

Så vill egentligen bara höra vad ni tycker, det är liksom val snart och är intressant att se vad folk tänker 

Spana också in:


Skåneärbäst: Enligt många är SD rasister och sånt bara för deras rötter är ifrån nazismtiden men enligt mig är dem inte rasister då dem bara vill slänga ut kriminella invandrare och invandrare som är lyckosökare
Du menar alltså att det inte ska vara tillåtet att komma till Sverige och söka lycka? Enligt mig bör vi hjälpa människor och välkomna dem med öppna armar. Det känar även Sverige på. Stör mig på människor som är själviska och stereotypiska så som Sverigedemokraterna.

Mattan__:
Du menar alltså att det inte ska vara tillåtet att komma till Sverige och söka lycka? Enligt mig bör vi hjälpa människor och välkomna dem med öppna armar. Det känar även Sverige på. Stör mig på människor som är själviska och stereotypiska så som Sverigedemokraterna.
Klart man ska hjälpa. Men snälla man får vara lite realistisk också. Vi kan inte hjälpa varenda människa i världen, speciellt inte när inte ens hälften vill skaffa sig ett arbete och komma in i samhället. Det funkar inte. 

Mattan__:
Du menar alltså att det inte ska vara tillåtet att komma till Sverige och söka lycka? Enligt mig bör vi hjälpa människor och välkomna dem med öppna armar. Det känar även Sverige på. Stör mig på människor som är själviska och stereotypiska så som Sverigedemokraterna.
Sverige är nu det land där det sker flest våldtäkter i hela Europa. Tycker det är underligt att det sker i samband med den enorma massinvandringen. Bortsett ifrån det så har Sverige inte råd med mer invandring, vi måste bygga bostäder ständigt för att så många som möjligt ska slippa att bli hemlösa. Enligt statistik så visar de att den största andelen människor som begår brott har just en utländsk bakgrund, bara ett sammanträffande? Islam till exempel så vitt jag vet är den enda religionen som gör det möjligt för föräldrar att gifta bort sina barn osv.
Ett rasistiskt och oseriöst populistparti som SD bör hållas utanför riksdagen.

evene: Sverige är nu det land där det sker flest våldtäkter i hela Europa. Tycker det är underligt att det sker i samband med den enorma massinvandringen.
Sverige är ett av länderna där flest våldtäkter anmäls* eftersom fler kvinnor vågar anmäla här tack vare vår mer framgångsrika feminism. #MeToo slog igenom hårdast i Sverige, vilket inte är en slump.

https://www.metro.se/artikel/h%C3%A4r-%C3%A4r-sanningen-bakom-statistiken-f%C3%B6r-v%C3%A5ldt%C3%A4ktslandet-sverige-xr
Håller med i en hel del sakfrågor, t.ex. kärnkraft och försvar. Vad gäller invandring är jag lite kluven, då jag anser att det ska ställas hårda krav på att sköta sig och bidra till samhället, men i grunden är jag ändå för invandring och kan anse att SD är för extrema för min smak.

Dessutom finns det andra frågor, framförallt när det gäller EU, där jag inte alls håller med dem. Jag är i grunden väldigt positiv till EU (även om det såklart finns mycket som måste förbättras där), och hoppas på ännu mer samarbete och integrering inom unionen i framtiden.

Sen är det bara ett fåtal personer inom partiet som jag känner att jag har förtroende för, finns alltför många idioter även om ledningen verkar göra sitt bästa för att åtgärda det.

I slutändan kommer det med största sannolikhet inte att bli en röst på SD till hösten.
Vad "folk" tycker om (sd) varken vet jag eller bryr mig över. 

Har i grund och botten borgerliga värderingar. Skulle rösta på (m) om det inte vore för massinvandringen av muslimer (araber och afrikaner) så med 75% sannolikhet blir det (sd). Med 25% sannolikhet blir det det nya utbrytarpartiet...

Alternativ för Sverige

...som tycker att (sd) daltar för mycket med kriminella araber och afrikaner som begår grova våldsbrott här i landet. Det optimala vore om (sd) kunde starta ett samarbete med Alternativ för Sverige då jag inte tycker vi behöver fler småpartier.

Om ganska exakt 1/2 år vet vi hur det gick. Mycket glad
Deras partiprogram är enligt mig guld värt - dock så är dom i praktiken lite för flamsiga och oseriösa. Sticker Jimmie Åkesson så kollapsar nog partiet. 

Ruttenfisk: Dessutom finns det andra frågor, framförallt
när det gäller EU, där jag inte alls håller med dem. Jag är i grunden väldigt positiv till EU (även om det såklart finns mycket som måste förbättras där), och hoppas på ännu mer samarbete och integrering inom unionen i framtiden.
Vad specifikt är du för inom EU? EMU? Ska Turkiet få gå med i EU? Frågar av intresse. Glad

Mattan__:
Du menar alltså att det inte ska vara tillåtet att komma till Sverige och söka lycka? Enligt mig bör vi hjälpa människor och välkomna dem med öppna armar. Det känar även Sverige på. Stör mig på människor som är själviska och stereotypiska så som Sverigedemokraterna.
Menar att vi inte ska släppa in lyckosökare dvs folk som bara är här för bidragen inget annat om du vill komma hit som jag gjorde och jobbar för samhället då är du självklart välkommen och jag välkomnar alla som inte begår brott och inte bara är här för bidragen

Axel_von_Färsen: Vad specifikt är du för inom EU? EMU? Ska Turkiet få gå med i EU? Frågar av intresse.

I grunden är det samarbetet mellan länderna och en känsla av gemenskap inom Europa, men mer specifikt finns det ändå en del saker som jag kan komma på som jag tycker att EU har gjort riktigt bra.

Till att börja med gör EU att Sverige kan få mycket mer att säga till om i internationella förhandlingar. Ett konkret exempel på detta är Trumps handelstullar, där vi har gemensamma intressen med EU och således får vi, tillsammans med andra europeiska länder, mycket mer att säga till om. I en allt mer global värld tror jag att detta i längden kommer vara extremt viktigt om vi ska ha en chans att konkurrera med USA och Kina.

Dessutom har EU gjort mycket för att skydda gemene man, speciellt när det gäller internets frihet. EU har infört regleringar och satt tryck på många större företag att exempelvis betala tillräcklig skatt och värna om användarnas personliga integritet, något som är svårt för ett så litet land som Sverige att ensamt göra då det skulle riskera i att sluta med att företag bara väljer att bojkotta landet. EU-domstolen har även fastslagit att datalagringsdirektivet är oförenligt med grundläggande fri- och rättigheter (något som dock Sverige struntar i).

Sedan finns även en hel del andra saker som man får ut mycket av, även om man kanske inte alltid tänker på det hela tiden. Den fria rörligheten förenklar livet och förbättrar utbytet mellan länder på många sätt (även om den såklart inte är felfri och den är ett av de områden som kräver åtgärder). Likaså är slopade roamingavgifter väldigt bra för den som är på resande fot inom unionen.

EMU ställer jag mig dock tveksam till. I framtiden skulle jag kunna tänka mig att jag kan stödja ett medlemskap, men för min del känns det inte aktuellt i dagsläget.

Turkiet bör definitivt inte få gå med i EU såsom landet ser ut nu. Jag vill se stora förändringar där innan jag kan tänka mig stödja deras medlemskap.

Axel_von_Färsen: Tror du på allvar att (((makthavarna))) kommer tillåta att Alternativ för Sverige vinner? I bästa fall får vi SD som kontrollerad opposition/regering.
Nej, det tror jag självklart inte. Men det är i vart fall en markering till "makthavarna" att svenska folket inte tycker att de styrande utför ett bra jobb. Jag ser (sd) som ett rent missnöjesparti även om de säkerligen har 99 andra frågor än just invandringspolitiken (läs flyktingpolitiken) i sitt partiprogram som både vänstern och högern stödjer.

Varför (sd) har vuxet som de gjort beror mycket på att svenska folket känner sig åsidosatta. Ta bara alla studerande/studenter som får bo i allt ifrån källarutrymmen, sporthallar till garage eftersom alla befintliga lägenheter tillfaller alla sk "flyktingar".

stoner:
Har du någon källa till dessa uppgifter? Siffran låter i mina ögon väldigt märklig. Ända förklaringen skulle kunna vara att studenter innan de har kommit ut i arbetslivet röstar mer vänster av allmän okunnighet och brist på arbetslivserfarenhet.
http://news.cision.com/se/studentkortet/r/sveriges-studenter-valjer-m-och-ratar-sd,c2380126

Haha, jaså? En vettigare förklaring är att SD:are väljer att skylla sina dåliga skolbetyg och känsla av att ha misslyckats i livet på invandrare.