Forumet - Vad tycker ni?

Vad tycker ni?

245 0 37
Nu i juletider är man ju tillsammans och alla är lediga och blahablaha. Ett medelålderspar har då inbjudit familjen på någon form utav fika/annat hemma hos dem. Jag känner dem litegrand pga bor i närheten och de är jättetrevliga, de har t ex plockat upp mig med bilen när vi skulle åt samma håll och vi hejar och småpratar ibland när vi ses. Inte gubben då men tanten. Han verkar blyg.
Jag varken vill eller kommer följa med på detta då fikatajm med medelålderspar inte verkar sådär jättekul. Men nu får jag höra att detta oförskämt och barnsligt av mig då jag inte är någon sextonåring längre och måste följa med på sådant här. Vill inte förnärma någon, men vill ju inte sitta där och fika och må dåligt heller.


Image

Är detta oförskämt och/eller barnsligt?

Spana också in:

isola:

Men nu får jag höra att detta oförskämt och barnsligt av mig


Av vem får du höra detta?

isola:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Man ska använda sin tid - ditt liv består av tid - till vad man önskar och har inte skyldighet att följa normativa beteenden och konstgjorda ideal vad gäller ålder lika lite som man har det vad gäller kön, sexualitet eller vad som helst annat
mynona:

Av vem får du höra detta?


en familjemedlem/släkt [sad]

mynona:

Man ska använda sin tid - ditt liv består av tid - till vad man önskar och har inte skyldighet att följa normativa beteenden och konstgjorda ideal vad gäller ålder lika lite som man har det vad gäller kön, sexualitet eller vad som helst annat


Mja det är ju sant, men livet består ju också av artighetgrejer och nödvändiga sociala "spel".
S3ON:

Vilka mer än dig är bjudna? Dina fosterföräldrar eller?


isola:

då inbjudit familjen p


Dan_the_ironman:

vuxna är vuxna och borde få större frihet att välja huruvida de vill sörpla kaffe med gubbar eller ej.


ja precis, men vuxna kan man ju å andra sidan vänta sig mer av än barn. t ex inte rusa ifrån bordet så fort man ätit klart för att spela mobilspel i soffan osv.
men jag håller med.
isola:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Många förväntar sig att man ska bete sig på ett visst sätt eftersom "det är så man gör". M.a.o. det finns normer.

Somliga normer är mycket vettigare än andra men jag tror ändå det bara blir cp om man ska följa dem. Det är enkelt men självutplånande och destruktivt i längden. Då tar man inte ansvar för sig själv.

Ta dina egna beslut. Sen bör man ju inte bara tänka på vad man har lust till för stunden. Man kan t.ex. tänka om man kanske kommer få ut nåt av att umgås lite med de här människorna ändå, kanske kan man få det till att bli något annat än någon rutinartad "trevlig" (läs: tråkig) fika? Ibland hittar man guldkorn där man absolut inte skulle letat. Och det är ju bra att tänka på om man kanske sårar någon, sånt ska man ju ta hänsyn till. Men jag ser inte att du skulle såra dem.

Ja... så är det vettigt att tänka en liten stund men sen kommer du nog ändå fram till "nä jag fuckar't, det blir trist, jag vill hellre sitta på um" och det är nog helt rätt beslut! [y]
Jag förstår inte det där med "du är inte sexton längre" vad är det för argument ens... Om man inte vill så vill man inte. Det enda som vore otrevligt är om din familj sa att du inte ville komma. Allt DE behöver göra är att dra en vit lögn att du var upptagen. Ganska barnsligt att kräva sånt av en annan vuxen människa.