Forumet - Vad tycker ni om Fas 4?

Vad tycker ni om Fas 4?

1213 0 36
"De nya reglerna innebär bland annat att "Socialnämnden får ökade möjligheter att hänvisa en biståndsmottagare till praktik eller annan kompetenshöjande verksamhet. Detta om arbetsförmedlingen inte har kunnat erbjuda personen någon lämplig arbetsmarknadspolitisk åtgärd."
Personer med socialbidrag, i dag allt fler personer utförsäkrade från sjukförsäkringen och arbetslösa utan a-kassa, kan alltså tvingas utföra arbete som motprestation för att få sitt bidrag.
Riksdagen gör det alltså lagligt för kommuner att dra in socialbidraget för dem som inte deltar i kommunens aktivering. Och man ålägger handläggare vid socialkontoren att göra ett jobb som arbetsförmedlingens handläggare redan misslyckats med.
Låter det logiskt? Vilken typ av kompetenshöjande verksamhet kan socialkontoren erbjuda? I kommuner där detta krav på motprestationer redan ställs, i strid med lagen, har aktiveringen bestått av parkstädning och trädgårdsarbete i kommunala tjänstemäns privata trädgårdar(!).
Kan nån riksdagssosse förklara vinsten i det?"

Spana också in:

Känner: beror på vem som ska behöva göra det, vad som görs och var det görs. En liten andel människor skulle ju klart må bättre av att göra ngt pga helt arbetsföra människor mår inte bra av att bara sitta och ta emot bidrag pga isolerande etc. 
Men överlag tycker jag att det är kasst, såklart. Helt oacceptabelt att någon ska göra ngt i privatpersoners trädgårdar, såklart. Om det inte gäller att skotta så att fattiga äldre människor kan komma ut pga det vore väl fint.

Exner: Personer med socialbidrag, i dag allt fler personer utförsäkrade från sjukförsäkringen och arbetslösa utan a-kassa, kan alltså tvingas utföra arbete som motprestation för att få sitt bidrag.
=) helvete (vänta varför citerades bara det)

Man kan inte bara kompromissa så där. Om det finns möjlighet till gratis arbetskraft så kommer ju inte någon vilja anställa någon för schyssta löner och villkor? Närmre 50 procent som söker försöjningsstöd har sökt det pga arbetslöshet, inte pga sjukdom utan jag repeterar: den största gruppen socialbidragstagare är arbetsföra människor som inte har något arbete. Och nu ska man ???? jag fattar inget. Ordna upp jobbpolitiken istället och sluta knulla sönder a-kassans mamma
"Man har ju frihet att arbeta om man vill."
För jävla äckligt hur maktbalansen mellan arbetare och arbetsköpare förskjutits de senaste
30 åren, rent löneslaveri. Det är vad som händer när vi förförs av denna samhällesorganisering ideologiska överbyggnad och röstar på det nya så väl som det gamla men ack så urvattnade arbetarpartiets.
Våra farfäders och farmödrars kamp som vi pissar på och rullar tillbaka i samhällsansvarets namn. Avgå alla.
Vi har ett par såna på min arbetsplats, det räcker inte med att de har sjukt låga löner, utan att man måste hitta några uppgifter till dem, det blir väl inget mer än att kopiera papper och typ städa. Inte ens alla papper pga säkerhetsregler, spenderar ca en timme/dag på att sortera ut papper de får röra vid. Rätt så onödig
och inhuman grej.

jag undrar vilka det är som tycker att det är "bra" och vad deras argument är.

kakakaka: Vi har ett par såna på min arbetsplats, det räcker inte med att de har sjukt låga löner, utan att man måste hitta några uppgifter till dem, det blir väl inget mer än att kopiera papper och typ städa. Inte ens alla papper pga säkerhetsregler, spenderar typ en timme/dag på att sortera ut papper de får röra vid. Rätt så onödigt
och inhuman grej.

jag undrar vilka det är som tycker att det är "bra" och vad deras argument är.
Ökar drivkrafterna till arbete för dom som är arbetsföra.