Forumet - Vad tycker ni om hundarna Pittbull,Lejon hund, Rottweilern? Farlig eller helt vanlig som vilken vovve som helst?

Vad tycker ni om hundarna Pittbull,Lejon hund, Rottweilern? Farlig eller helt vanlig som vilken vovve som helst?

2078 0 15

Hej alla! :D   Jag som sagt älskar ju alla typer om hundar, det finns väll vissa raser som inte alls är min typ men alla är lika fina på sina små sätt! :3 Men är det NÅGON hund som jag verkligen fest mig vid så är det ju Pittbullen,  och Rottweilern samt, Rodishen Ridge back ( Lejon hund ) Många säger ju så att Rottisen är FARLIG lika så Pittbullen, men i mina ögon så är ju dessa 3 hund raser precis som vilken annan hund :) Jag är uppväxt med en English PittBull Terrier han heter Rocky, det är min "Syrra" som hade den. Han var en jäkligt fin hund.. Väldigt busig, dominant och så men ändå helt underbar! <3 :)

Det är inte helt ovanligt att man inom just de raserna avlar på aggressivitet och självklart blir då de individerna generellt sett farligare än andra hundar.

Pga detta är det ännu viktigare att man kollar upp uppfödaren och gärna tidigare kullar lite extra när det rör sig om just muskelhundar, men att hävda att det är typiskt farliga raser är bara dumt.

Spana också in:

Hej!

Själv har jag en amstaff rednoes, och hur gulliga är dom inte? Det är många som tolkar pitbull rasen, amstaff och rottisen som farligaoch aggressiva men alla har sina syn på saker och ting. Själv tycker jag att dom är hur härliga som helst, det beror ju på hur man uppfostrar hundarna och hur man tar hand om dom! :)


Lovers97: Många säger ju så att Rottisen är FARLIG lika så Pittbullen, men i mina ögon så är ju dessa 3 hund raser precis som vilken annan hund :)

Hej! Själv har jag en amstaff rednoes, och hur gulliga är dom inte? Det är många som tolkar pitbull rasen, amstaff och rottisen som farliga och aggressiva men alla har sina syn på saker och ting. Själv tycker jag att dom är hur härliga som helst, det beror ju på hur man uppfostrar hundarna och hur man tar hand om dom! :)

Hunden är i störst utsträckning farlig beroende på vem det är som har skött hunden. Detta är inte bara om man varit elak mot hunden, utan har man inte kontroll över sin kund kan en golden retriever som är en av de vanligare hundarna vara minst lika farlig som en pitbull.

Dock är det så att alla hunder är avlade för olika ändamål, där pitbull är en kamphund och är född för att slåss inte för lek, däremot kan de vara lika snälla och trevliga som andra hundar, men man kan inte komma undan att de är födda för att slåss.

Rätt så passande ämne eftersom på serien "Stalkers" så var det en kvinna som hade haft tre rottweiler. Alla tre var aggressiva mot andra hundar och människor. Den som säger att någon slags hundras är farliga är antagligen en person med dålig erfarenhet eller korkad. Det har hänt flera gånger när jag har varit ute med min hund att flera olika hundar är mer aggressiva än andra men då är det bara att lugnt gå därifrån och helt enkelt skylla på personen som inte borde ha en hund.