Forumet - Vad tycker ni om min nya hemside ide ?

Vad tycker ni om min nya hemside ide ?

1302 0 16
Tjenare allihopa! Ni kanske känner igen mig från min förra tråd som jag gjorde för några dagar sedan (Länk), vill tacka er för alla svar!! <3

Jag har nu bestämt mig för att starta en Nyhetssida.
Denna nyhetssida ska innehålla Nyheter, Guidarkiv (Guider/Tutorials) och Reviews och kanske personliga bloggar inplenterat i hemsida lite längre fram i tiden dvs. om hemsidan blir mycket populär och folk vill blogga på sidan.

Det som ska vara unikt med hemsidan och locka folk är att, det ska vara en "Open Source"-Nyhetssida där medlemmar kan skriva sina egna artiklar/Guider/Reviews och få de publicerade, allt kommer då att granskas utav mig och andra "pålitliga" innan publicering.

Det som ska locka folk till att skriva artiklar är främst antalet besökare/läsare som sidan kommer att ha vilket jag kommer offentliggöra på ett trovärdig sätt (och statsen kommer vara höga!, kommer lägga ner mycket pengar på reklam), för vem vill inte få en egen artikel publicerad på en "stor" nyhetssida med många besökare? (ungefär så hade jag tänkt att BESÖKARNA skulle tänka) och kanske en liten peng per publicerad artikel vore inte helt fel?

Det kommer även finns alla möjliga sorters Guider/Tutorials som kommer på ett prydligt sätt att kategoriseras.

Man ska också få göra Reviews/recensioner av filmer, spel, prylar mm fast då hade jag tänkt att användaren måste ha uppnått ett visst antal publicerad inlägg innan den får göra Reviews/recensioner.

Jag kommer att försöka intervjua lockande hemsidor och personer och ordna tävlingar där man kan vinna trevliga priser. Inte världens dyraste presenter i början kanske, men USB-Minnen, Roliga prylar från Teknik Magasinet, Presentkort på 100-300kr osv. är ju inget fel på.

Jag har både tid, pengar, intresse och kunskap? för att starta det här och ALLTING på hemsidan ska vara på Svenska!

Jag hade tänkt att använda mig utav WORDPRESS som CMS och göra ett eget tema. Temat kommer självfallet att vara unikt, fräscht, snygg och modern, framför allt stilren med mycket innehåll på första sidan (Inte som Aftonbladet). En annan viktig sak är att det inte ska finnas någonting på hemsidan som går att utseendemässigt associera till Wordpress.

Marknadsföring:
Facebook: 1300kr
Adwords (google): 4750kr

Host:
Glesys :VPS -- 1GB Ram, 1Ghz Dual Core, 10GB HDD, Bandbredd Flexibel, Position Falkenberg, OS Debian, LAMP (Nginx&PHP5;&MYSQL;)
Surftown: Privat Advance 8Mån kvar
Binero: Privat 6Mån kvar

Så vad tror och tycker ni om min ide? Finns ju inget liknande någon annan stans på Internet :)

Jag har redan börjat skissa på utseendet och börjat planera men jag vill fortfarande veta vad ni tycker!? :) Om det är mycket positivt kring min ide så kommer jag att även ha det som projektarbete vilket är bara helt underbart för då kan jag jobba med hemsidan både i skolan varje dag och på min fritiden.

MVH
sadjad:

kommer lägga ner mycket pengar på reklam


sadjad:

Marknadsföring:
Facebook: 1300kr
Adwords (google): 4750kr


[rolleyes]

sadjad:

Så vad tror och tycker ni om min ide?


Usel. En sida om allting där allt innehåll skapas av användarna - varför skulle någon läsa den snarare än, säg, aggregeringar av intressanta artiklar från hela nätet, exempelvis Reddit, eller något godtyckligt forum?

Hur hade du ens tänkt marknadsföra dig? "Kom och läs lite allt möjligt om olika saker?"

sadjad:

Finns ju inget liknande någon annan stans på Internet :)


Utom, säg, ungdomar.se?

Spana också in:

Ensamvargen:

Tycker personligen det låter som om det finns flera hemsidor som är sådär, dock inte på svenska kanske.


Jo det låter så men jag har iaf inte lyckats hitta någon liknande hemsida, däremot så funderar jag på om man ska stryka nyheterna ? hmmm det låter nästa bättre [rolleyes]

S3ON:

sno din idé


FML, tänkte inte så långt, nu blir någon annan rik på min skottsäkra ide [bigcheers]

Gentlernen:

Usel


hur mycket mer ska jag lägga till innan du tycker att det börjar bli "mycket pengar" ?
sadjad:

hur mycket mer ska jag lägga till innan du tycker att det börjar bli "mycket pengar" ?


100-1000 gånger så mycket, ungefär.

Dock spelar det ingen större roll hur mycket du lägger om du inte har en hyfsad produkt, och en blogg om allt möjligt av random folk är ingen bra idé. Du måste bestämma dig för en målgrupp och erbjuda någonting som tilltalar just den målgruppen. Lycka till med att hitta på nånting unikt riktat till målgruppen "alla."
sadjad:

Menar du att jag ska sinka iden och komma på något nytt eller starta hemsidan och se vart det leder (och lära mig utav mina misstag) ? [smile]


Något nytt. Pga det som gentlernen säger är väldigt sant.

Gentlernen:

Du måste bestämma dig för en målgrupp och erbjuda någonting som tilltalar just den målgruppen. Lycka till med att hitta på nånting unikt riktat till målgruppen "alla."

Gentlernen:

Du måste bestämma dig för en målgrupp och erbjuda någonting som tilltalar just den målgruppen.


Eru änna go ella ? Om jag hade så mycket pengar så skulle jag inte vända mig till er [crazy]

Men jag är tacksam för ditt svar som fick mig att börja tänka ganska rejält. Eftersom att jag dator/IT/Programvaru intresserad så lär det luta åt det hållet men då får jag verkligen komma på något som lockar då det redan finns väldigt bra sidor inom dessa områden.

Men av någon anledning så kan jag inte släppa taget om "Guider" då jag tycker att det inte finns några bra Svenska Guid/Tutorials sidor så borde det vara en väldigt bra ide och även andra ska kunna lägga in egna guider.

Ensamvargen:

Något nytt. Pga det som gentlernen säger är väldigt sant.


Det hailar vi på [cheers]
sadjad:

Men av någon anledning så kan jag inte släppa taget om "Guider" då jag tycker att det inte finns några bra Svenska Guid/Tutorials sidor så borde det vara en väldigt bra ide och även andra ska kunna lägga in egna guider.


Guider till vad? Programmering? Installera Windows? Klippa får? Utan fokus kommer du bara att få lite ströinfo; ingen kommer att komma till dig för sina guider, eftersom du med största sannolikhet inte kommer att ha informationen de söker. Du måste fokusera på någonting.
Som sagt, en för stor målgrupp är ingen målgrupp.

Hitta nånting som inte redan finns i uppsjö, nånting du är bra på och bidra med. Lite reklam på google-ads kommer inte automagiskt generera användare som sedan skapar bra innehåll för din site.

Börja i liten skala och se först om det finns något intresse allt. Visar det sig att det var en skitbra idé så kan du börja fundera på hur du går vidare.