Forumet - Vad tycker ni om nya länsindelningen?

Vad tycker ni om nya länsindelningen?

506 0 20

Spana också in:

Jag ger lite mer information så man kan diskuterar vidare i tråden vad man tycker på en mer seriös nivå. Till TS vill jag säga nästa gång ge din tråd lite mer substans med källor och dylikt.Sverige ska få färre län och landsting. Ambitionen har funnits länge och planerna har orsakat stor oro på flera håll i landet. Hittills har det rört sig om spekulationer, men i dag presenteras för första gången en karta över den nya regionala indelningen av Sverige.


Förslaget till nya indelningar bygger på fyra huvudargument:
  • Regionerna ska bli mer jämnstora än de är i dag. Som det ser ut i dag bor mer än hälften av landets befolkning i de tre största regionerna.
  • Indelningen ska vara en grund för organisationen kring sjukvården. Samarbete kommer fortfarande att behövas gällande högspecialiserad vård, men de gamla sjukvårdsregionerna kommer att försvinna.
  • Regionerna måste kunna bygga strukturer för regional utveckling. Det vill säga vara stora nog för att kunna bygga upp forskningsmiljöer och kompetenscentra och genomföra investeringar.
  • Dessutom ska de nya regionerna bygga på redan befintliga samarbetsstrukturer.


Källa
 

handendärnissen: Värmland är ju inte så glada över att hamna med västra götaland, exakt orsak vet ja inte men tror de va nåt med sjukvård eller nåt, vi/jag/dom tycker inte att en Göteborgare ska kunna säga till om nåt här när dom inte vet oså
fyfan för er, gbg är ganska efter inom sjukvården, har säkra källor på att de använder sig av ganska utdaterade instrument på labben som exempel. urgh, så går det när d prioriterar fri tandvård etc, kvantitet före kvalitet. Ledsen
Jag vet inte vad jag ska tycka om det. De vill ex slå ihop Östergötland län, Jonköpings län, Kalmar län och Kronobergs län med varandra men bara några dagar efter förslaget börjar Växjöborna klaga på att de inte vill bli ihopslagna med Östergötland utan skulle hellre vilja bli ihopslagna med Blekinge län och Skåne län.

Än är inte sista ordet sagt. Detta garanterar jag lär dras i långbänk fram till år 2026. Om det nu inte skulle bli som med polissammanslagningen för något år sedan där RPS körde över alla sina anställda som resulterade i att varande polis klagar på beslutet idag.  Tumme ned