Forumet - Vad tycker ni om sex?

Vad tycker ni om sex?

3203 0 92
Vad är sex enligt er, är det strikt en akt av penetration mellan två människor (eller en människa)? Krävs det känslor och attraktion och sådant (eller simulerad sådan om ensam) mellan de båda för att det ska vara bra eller rätt eller whatever?
Behöver det involvera friktion och könsorgan överhuvudtaget? Kan det fortfarande kallas för sex även om man plockar bort hela den prokreativa biten (Inga andra människor, ingen könsstimulans, inga traditionella orgasmer osv.)?

Jag tänker lite att vad man än gör som ger en (gott om) sinnesintryck man uppskattar och en euforisk känsla kan räknas som sex om man kan tillåta sig att verkligen njuta av det (anar att en hel del njuter mindre än de borde av världsliga ting och fenomen) och praktiserar det i någon form av semirituell handling, dvs. en aktivitet som utförs just för njutning och inte något annat. Att det kan vara mindre relaterat till älskande av andra personer eller yttre ting, mer att älska omständigheterna man befinner sig i typ.

Vad tänker ni?

Spana också in:


Gurksallad: Sex är, enligt mig, något oerhört överskattat. Jag orkade inte läsa genom allt. 

Men jag står fast vid min åsikt.

Bara nyfiken, varför tycker du det är överskattat? 
Jag tycker one night stand och sex bara för att ha sex kan vara överskattat
Men gillar passion, kemi och närhet och vad som sker med kroppen och sinnet vid en orgasm
Gillar känslan när man kan släppa hela omvärlden och sikta in sig på denna speciella njutning tillsammans med sin partner, när det känns som kropparna nästan smälter samman. Jag tycker att "älska" är underskattat, och "knulla" är överskattat tror jag, hoppas folk förstår vad jag menar med skillnaden.

FruLiten:
Bara nyfiken, varför tycker du det är överskattat? 

Det jag menar är att allt tycks handla om sexet. När man letar partner tror alla att det är för själva sexet. Sexet bryr jag mig allra minst om. Det är oviktigt. Vill jag ha sexuell njutning kör jag högerhanden.

FruLiten: Jag tycker one night stand och sex bara för att ha sex kan vara överskattat
+2

Lífþrasir: Vad tänker ni?
Sex är stimulans mellan två människor, no more no less. Kärlek och diverse saker har inte med sex att göra, klart det är en grej två personer gör. 

Sex kan man ha fast man inte finner sin dåvarande partner attraktiv eller älskar den vilket avgör att det bara behövs ett/två hål, en penis(Finger), och kanske en timmes fritid. 

Har min egna syn på kärlek, den ska existera även fast partnern inte vill ha sex, sex är inte livsnödvändigt, folk som får det att låta annorlunda är djur som fastnat för ett sätt att må. Lite som en psykopat som känner stimulans när den mördar, beroende på ett sätt.

Att dra paralleller mellan en psykopat och en person som har sex kanske låter överdrivet, men min poäng är att i mina ögon är sex inte är viktigt, gillar min syn på det hela, vad resten av världen gör "fine" Man ska vara människa, intellektet ska vara det som definierar oss, varför är det då våra bas instinkter som bestämmer över oss.