Forumet - Vad tycker ni om smink?

Vad tycker ni om smink?

607 1 20

Spana också in:

Fick mitt första puder och palett vid 13 års ålder men började inte att sminka mig förrän jag var 15. Tycker smink är bra, om man har dålig hy som ger dåligt självförtroende eller om man av andra anledningar till täcka det så kan man göra det med hjälp av smink. Sen är det kul att framhäva sina drag på olika sätt. 


Ogillar när barn har smink, tycker man ska vara ca 15-16 för att börja ha smink. Sminket är inte menat för de och alla barn borde uppskatta sin barndom och göra saker som är lämpligt för deras ålder.  

man ska ha det om man vill och vägra ha det om man inte vill ha det. och för att veta om man vill eller inte vore det bra om man kunde vänta tills man har uppnått en självständig vilja, men sådant är inte avgjort åldersberoende, dock tycker jag det ser löjligt ut med smink på barn, men ju snabbara de lär sig av sina misstag dess bättre. Smink som sådant är ett neutralt fenomen, det kan vara roligt att experimentera med sitt utseende och leka med sig själv och konstigare än så behöver det inte vara, det är lite som konst. Dock kan det symbolisera ett synsätt där man värderar sig själv utifrån sitt utseende och det är sorgligt


The last gallifreyan Time Lord:
Så man är det man tycker är dåligt med sig själv? Vissa använder smink för att känna sig självsäkra
Gillar inte smink överhuvudtaget. När dom har använt smink mkt så tycker dom att dom är ÄNNU fulare när dom inte har det. Liksom ännu fulare än vad dom tyckte innan dom började med smink. Tycker man gömmer sig bakom sminket och visst man kanske blir mer 'självsäker' då man slipper vara sig själv. Men hur länge håller det?

Min åsikt? Föredrar den naturliga looken. Smink i liten mängd kan funka - men för mig krävs det inte mycket för att nå gränsen för för mycket smink.

Har aldrig sett en kvinna/tjej som fått mig att tänka "usch, hon skulle behöva smink". Har däremot sett speciellt unga tjejer som fått mig att tänka "hon skulle verkligen behöva tona ner på sminket"........

Hjärta

Bryr mig inte om hur andra sminkar sig, antar att de gör det utifrån vad de själva gillar och känner sig bekväma med så tycker ej det är min ensak att ha en åsikt om det. Min egen inställning till smink är väl att jag sminkar mig ibland, oftast inte. Främst om jag ska gå på fest, gå ut och käka middag med ett gäng eller sånt. Men till vardags sminkar jag mig inte, och gör jag mot förmodan det är det bara lite färg på läpparna och eventuellt concealer. 

Anledningen är att jag inte har särskilt mycket tålamod, inte tycker det är roligt och inte bryr mig så mycket om hur jag ser ut på det sättet, åtminstone inte till vardags. Piffar gärna upp mig när jag vill.

Tycker det är skoj och öppnar upp för intressanta möjligheter. Däremot tycker jag det är trist att det verkar finnas en tendens (hos tjejer då) att sminka sig efter en given mall i den mening att man målar över sitt eget ansikte med ett nytt. Resultatet blir en generisk docka. S.k. foundation över huvud taget verkar i min mening överbrukad. Uppskattar däremot starkt när människor betraktar sitt ansikte som en målarduk och kompilerar ett konstverk utav det.  Personligen brukar jag endast kajal vid festligare tillfällen och vid exceptionella dylika ögonskugga.