Forumet - vad tycker ni om unga föräldrar?

vad tycker ni om unga föräldrar?

3832 0 104
Tänkte det hade varit nyttigt av att dela åsikter och tankar om detta?

Själv känner jag ett stort sug efter att få barn, vet att jag är väldigt ung för att ta ett sådant stort ansvar och att det hade varit nyttigare att vänta några år tills man har fått bra utbildning, någonstans att bo, stadig ekonomi och en partner & just nu går jag och oroar mig över om jag faktist är gravid.
Ett gravtest kommer alltså snart ske för att se hur det ligger till.

Om nu detta test är positivt lutar jag mer mot att faktist behålla barnet. Jag vet att jag både har min mammas och pojkväns stöd i detta och att sänka ett liv genom abort hade jag aldrig klarat av.
Men hur gör man med skolan och utbildningen?
Det blir mycket att ta igen..

Men som sagt, att vara förälder är ingen ålder, det är något man är?
Så hur ser ni på unga föräldrar/mammor?
Jag tycker att unga föräldrar är ansvarslösa drägg, kort sagt:

Det är ju knappast någon nyhet att man lever jävligt mycket i ungdomen, och om man istället för att leva väljer att spendera sin tid med att ta hand om ett barn så kommer man någon gång att ångra att man inte roade sig själv istället.

Man har överhuvudtaget inte några förutsättningar att ta hand om ett barn när man är ung, man är oerfaren, idiotisk och saknar den ekonomi som krävs för att ha råd att göda upp en unge.

Och så finns det ju redan tillräckligt med människor i världen, om vi vill stoppa en kommande överbefolkning (och allt som kommer med det) så bör man ge fan i att skaffa barn, alternativt adoptera om man nu absolut måste skaffa en sådan.

Spana också in:

besaaaa:

kan du förklara lite mer om varför du tycker så..?


Ad_Hoc:

ung, man är oerfaren, idiotisk och saknar den ekonomi som krävs för att ha råd att göda upp en unge.


+du och din kille lär inte hålla ihop livet ut och jävligt synd för ungen om han gör slut när du är på smällen eller när den växer upp som barn.idiot.

besaaaa:

stort ansvar och att det hade varit nyttigare att vänta några år tills man har fått bra utbildning, någonstans att bo, stadig ekonomi och en partner


du har ju fan sagt d själv.

Ad_Hoc:

ansvarslösa drägg

Jag tror inte jag är gravid, men för att vara på den säkra sidan så tänker jag kolla upp det, och jag kan hålla med om att man missar mycket och träder in i vuxenvärlden ganska snabbt om man får barn.
Men jag är väldigt mogen och tar redan mycket ansvar för mycket nu.

Är det inte lite fel att "smutskasta" på detta sättet?
Har hört många som har ångrat aborter, men aldrig någon som har ångrat att dem fått barn?
JOQER:

När man väll sitter där med barnet så kan man inte ångra sig. Sikta på studierna och var en ungdom så länge det bara går och vänta ett tag tycker jag.


Det är inte så att det blir omöjligt att klara studierna samtidigt?
och att "förlora" ungdomen?
Att umgås med vänner som är extremt omogna jämfört med mig själv, och att festa och sådant man gör när man är ungdom, det ger mig ingenting precis?
besaaaa:

Men jag är väldigt mogen och tar redan mycket ansvar för mycket nu.


Jag kan försäkra dig om att hur mycket du än tror på det som du skrev, så stämmer det inte. Jag tyckte också att jag var mogen när jag var 15, i efterhand så märker jag hur fel jag hade.

besaaaa:

Har hört många som har ångrat aborter, men aldrig någon som har ångrat att dem fått barn?


Man kan i princip inte säga att man ångrar att ha skaffat barn, det är någon oskriven lag. Men man kan ta en titt på en ensamstående, småsur, kedjerökande klimakteriekärring i ett miljonprojekt någonstans och försöka inbilla sig att denne inte ångrar det val som hon gjort.
besaaaa:

jag är väldigt mogen


Det tyckte jag också att jag var i din ålder! t.o.m då jag var 16-17 hade då vilken sekund som helst kunnat tänka mig att flytta ihop å förlova mig med min dåvarande pojkvän eftersom jag tyckte jag var mogen för det..

Nu snart 2 år senare så inser jag att jag inte alls var så mogen som jag trodde!
Beror på omständigheter. Rent allmänt så tycker jag att personer som inte ens börjat gymnasiet inte bör skaffa barn. Dock så lyckades mina föräldrar alldeles utmärkt med att utbilda sig på högre nivå och ta hand om mig (som spädbarn) samtidigt, så uppenbarligen kan det fungera. Grejen är väl mest den att om man ska lyckas ta hand om ett barn så behöver man tid och pengar, alternativt hjälp och pengar. Om man har det så är det egentligen lite skitsamma hur gammal man är.
besaaaa:

Så hur ser ni på unga föräldrar/mammor?


Är man inte klar med sin gymnasieutbildning så tycker jag det är för tidigt faktiskt. Dels att man vid 18-19 (+/-) har hunnit bli någorlunda mogen och kan axla det mentala ansvaret med barn, men dels också att man kan ta på sig det ekonomiska ansvaret bättre (förhoppningsvis).