Aviseringar
Rensa alla

Vad tycker ni om valresultatet?


Ämnesstartare

så länge SD inte får inflytande e jag nöjd. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

S3ON: så länge SD inte får inflytande e jag nöjd.

Snarare lär det väl bli SD som bestämmer samtliga frågor utifrån vilket "block" de kommer att rösta på... UTOM allt som kommer att beröra flyktingfrågan, tyvärr. Just i flyktingfrågan kommer troligen alliansen att stödja S + MP.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Pappbox: eftersom feminism i dagens samhälle har en väldigt luddig definition

Definitionen av feminism är att ha exakt samma åsikter som feministen man i just den stunden talar med - enkelt!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Pappbox: Hur är kvinnan strukturellt underordnad? får ni inte rösta? äga mark? ha ett arbete?

Jag pallar verkligen inte börja om från grunden varje gång man ska diskutera feminism. Det vore helt otänkbart med vilken annan ideologi som helst. Jag är övertygad om att du har pratat med någon om det förut och allra minst kan du själv läsa eller googla.

Pappbox: vissa människor? vem? och i vilket parti?

Sverigedemokraterna och kristdemokraterna, som exempel.

Pappbox: btw, är det rätt då enligt feministlogik att vi har olika ligor för killar och tjejer? skapar inte det dåliga förutsättningar för tjejer?

Va?

Pappbox: oerhört vinklat, man kan argumentera att det enda den rödgröna oppositionen gjort de senaste fyra åren varit att ifrågasätta den rådande strukturen.
Fast jag förmodar att du talar om den rådande strukturen som förtrycker kvinnor, såklart?

Vad vill du ha sagt?

Pappbox: Hoppsan, andelen kvinnor i riksdagen är rätt lika män

Och av åtta partiledare är en kvinna. Ser inte hur andelen riksdagsledamöter är särskilt relevant i sammanhanget.

Pappbox: Vi är ett av världens mest jämställda länder

Ja, att ha grönt vatten när alla andra har brunt är dock inte riktigt en bedrift. Sverige är ett relativt genusmedvetet och jämställdsivrigt land, men det innebär inte att det faktiskt är jämställt eller att alla i praktiken strävar efter det.

Pappbox: Duktig politiker,

Ja, duktig politiker. Vänsterpartiet har aldrig varit så stort som under hennes ledning.

Pappbox: debattör? visa mig en debatt där hon lyckats väl, jag har (trots mitt ringa politiska angagemang) sett två där hon blir krossad

Jag har inte sett någon, men det är förstås subjektivt.

Pappbox: hon blev dömd för skattebrott när hon var förtroendevald

Att anlita sin dotter för ett jobb är ju bara löjligt att ta upp. Visst har hon gjort bort sig, men dels är det med största sannolikhet i relation till alkoholismen, vilken hon drog sig tillbaka för och dels är din källa uppenbarligen synnerligen vinklad eftersom den på riktigt tror att "Jävla man" är en kampsång för F!.

Pappbox: visionär, på vilket sätt då? en visionär förändrar saker och hon har inte ändrat ett dugg än så länge

Hon revolutionerade Vänsterpartiet under sin tid och har rest ett helt nytt parti från intet, samtidigt som hon får hela makteliten att räddt kalla sig feminister.


   
SvaraCitera
mynona

Inte förvånad i något fall. 
Uppskrämd och skärrad över SD.s framgångar men inte förvånad (även om jag hade trott på 10 och inte på 13). 
Besviken men inte förvånad över att F! inte kom in. 
Upprörd men inte förvånad över att S inte vill samarbeta med V, även om de förstås tvingas göra det bakom kulisserna. 
Besviken men inte förvånad över att V fick så låga siffror, men F! lär ha fått många siffror från dem; jag tror samma sak om MP, men i det fallet blev jag faktiskt vagt förvånad. 
En regeringen bestående av S-mp med stöd av mittenpartier var hela tiden det troliga resultatet om vänstersidan segrade men F! inte kom in och V inte fick höga siffror nog; vänstersidan segrade men F! kom inte in och V fick inte tillräkligt höga siffror för att kunna ställa krav, därmed var resultatet precis det väntade för mig, men jag hade hoppats på det första scenariot. Sammanfattningsvis kommer denna regering i alla fall att stoppa nedmonteringen av välfärden, även om den kanske inte reparerar sprickorna i vidare snabb takt, och det är något att vara tacksam för, även om det är tråkigt att man får nöja sig med en sådan tacksamhet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Och så kommer Tickstart i vanlig ordning och gör sig lustig på sin egen bekostnad.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Är faktiskt nöjd även om det inte blev som jag ville. Fi i 13 kommuner och nära spärren är BRA! V och MP hade låga siffror men de var ju väntat med tanke på FIs siffror.  Fick ont i hjärtat av att se en överraskad och förvirrad Fridolin. 

förhoppningsvis så nyktrar snart lövfen till och slutar skämma ut sig sj


   
SvaraCitera

Nachac: Jag pallar verkligen inte börja om från grunden varje gång man ska diskutera feminism. Det vore helt otänkbart med vilken annan ideologi som helst. Jag är övertygad om att du har pratat med någon om det förut och allra minst kan du själv läsa eller googla.

Får ofta höra samma absoluta sanningar, kvinnor är förtryckta av maktstrukturen i samhället men väldigt lite konkret bevisning på att det är så
sist kom det faktiskt upp löneskillnader men det finns logisk förklaring på det
att diskutera feminism känns väldigt likt att diskutera religion:
1. absolut sanning, går inte att ifrågasätta grundteserna för då blir man utnämnd som fiende
2. väldigt lite bevisning, mesta baseras på upplevelser från individer
3. fyller väldigt lite funktion

Nachac: Sverigedemokraterna och kristdemokraterna, som exempel.

Vart jämnställer KD eller SD kvinnor med slavar?
du gav två exempel så nu är vi lite närmare men jag kan inte hitta något som missgynnar kvinnor i deras partiprogram

Nachac: Va?

Var lite väl otydligt kanske
borde vi verkligen ha separata ligor i exempelvis fotboll för kvinnor och män? skapar inte det ojämnhet enligt feministlogik?

Nachac: Vad vill du ha sagt?

politikers arbete går istort sett ut på att ifrågasätta maktstruktur och förändra den (försöka iaf) så ditt uttalande om att de inte gör det är ogrundat i mina ögon

Nachac: Och av åtta partiledare är en kvinna. Ser inte hur andelen riksdagsledamöter är särskilt relevant i sammanhanget.

Riksdagen är för helvete sveriges lagstiftande organ...hälften av dem är kvinnor och du ser inte hur det är relevant?
detta är ju rätt och slätt löjligt

Nachac: Ja, att ha grönt vatten när alla andra har brunt är dock inte riktigt en bedrift. Sverige är ett relativt genusmedvetet och jämställdsivrigt land, men det innebär inte att det faktiskt är jämställt eller att alla i praktiken strävar efter det.

Den logiken asså, vi har det bra så spela roll om andra har det mycket sämre för vi skulle kunna gå till det extrema och få det bättre!
det är skrämmande egoistiskt tänkande som uppvisas här

Nachac: Ja, duktig politiker. Vänsterpartiet har aldrig varit så stort som under hennes ledning.

enligt den logiken är ju Jimmie åkesson en duktig politiker med, hans parti blev större i detta valet än V blev när de slog rekord med Schyman.

Nachac: Att anlita sin dotter för ett jobb är ju bara löjligt att ta upp. Visst har hon gjort bort sig, men dels är det med största sannolikhet i relation till alkoholismen, vilken hon drog sig tillbaka för och dels är din källa uppenbarligen synnerligen vinklad eftersom den på riktigt tror att "Jävla man" är en kampsång för F!.

Källan var första som kom upp på google när jag försökte dra fram källor, uppenbarligen sparar jag inte källförteckning kring irrelevanta saker så det fanns behov till det men det ändrar inte det hon gjort.
skit i alla småsaker som han tar upp, hon blev dömd till skattebrott och det var därför hon lämnade V och det står ju svart på vitt på andra sidor. (om du vill kan jag länka alla, eller så googlar du om du inte tror mig)
räta ut logiken här för mig, hon var alkoholist och begår rätt grova brott men nu ska hon tillbaka in i politiken utan att granskas alls.
Maria Borelius fick sitta på sin post en enda dag efter mediedrev mot henne for hon anlitat barnflickor svart på 90-talet och det var 2006...rättvist?

Nachac: Hon revolutionerade Vänsterpartiet under sin tid och har rest ett helt nytt parti från intet, samtidigt som hon får hela makteliten att räddt kalla sig feminister.

Knappast så att hon gjort det själv
nyss sade du att det var dåligt att de kallade sig feminister för det inte innebär att man faktiskt är det men nu är ögontjäneri tydligen positivt, hur ska du ha det?
Vidare är det rätt allvarligt angrepp på den demokratiska andan om det nu är så att folk i ren rädsla utropar tillhörighet till en ideologi som de inte delar, vilket inte direkt förvånar mig för det är så det funkar när det övergår till religiös fanatism.

Gudrun glider iväg utan granskning och jag tycker det är stor skam då vi faktiskt har många fantastiskt duktiga, politiskt aktiva kvinnor i detta land men den som får störst utrymme som en förkämpe för kvinnliga rättigheter driver ett oseriöst parti och har tvivelaktig historik.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Pappbox: Får ofta höra samma absoluta sanningar, kvinnor är förtryckta av maktstrukturen i samhället men väldigt lite konkret bevisning på att det är så
sist kom det faktiskt upp löneskillnader men det finns logisk förklaring på det
att diskutera feminism känns väldigt likt att diskutera religion:

http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Publiceringskalender/Visa-detaljerad-information/?publobjid=22161+

Varsågod. Har du samma inställning vad gäller klasser och rasism? Det är något man deduktivt får komma fram till utifrån historiska fakta och sociala fenomen.

Pappbox: Vart jämnställer KD eller SD kvinnor med slavar?

Det var en jämförelse. Sd vill till exempel införa sambeskattning och begränsa möjligheten till abort och motsätter sig genusvetenskap. Allt detta går rakt emot jämställdhet.

Pappbox: borde vi verkligen ha separata ligor i exempelvis fotboll för kvinnor och män? skapar inte det ojämnhet enligt feministlogik?

Råder det förstås delade meningar om i den mån det alls tas upp. Personligen är jag skeptisk till det.

Pappbox: politikers arbete går istort sett ut på att ifrågasätta maktstruktur och förändra den (försöka iaf) så ditt uttalande om att de inte gör det är ogrundat i mina ögon

Könsmaktsordningen specifikt då, trodde det var tydligt.

Pappbox: Riksdagen är för helvete sveriges lagstiftande organ...hälften av dem är kvinnor och du ser inte hur det är relevant?
detta är ju rätt och slätt löjligt

Det är relevant till hur jämställd riksdagen är, inte jätterelevant när man ser till huruvida partierna eller medlemmarna är feministiska eller inte.

Pappbox: Den logiken asså, vi har det bra så spela roll om andra har det mycket sämre för vi skulle kunna gå till det extrema och få det bättre!
det är skrämmande egoistiskt tänkande som uppvisas här

Jämställdhet är inte ett nollsummespel.

Pappbox: enligt den logiken är ju Jimmie åkesson en duktig politiker med, hans parti blev större i detta valet än V blev när de slog rekord med Schyman.

Han är relativt skicklig, ja, men han har också de nuvarande omständigheterna som underlag - det går en högerextremistisk våg genom Europa.

Pappbox: räta ut logiken här för mig, hon var alkoholist och begår rätt grova brott men nu ska hon tillbaka in i politiken utan att granskas alls.

Det är inte jag som granskar. Klaga på media om du inte tycker de granskar ordentligt. Som jag ser det har hon gjort bot och bättring.

Pappbox: Knappast så att hon gjort det själv

Nej, men hon är frontfigur och ledande kraft.

Pappbox: nyss sade du att det var dåligt att de kallade sig feminister för det inte innebär att man faktiskt är det men nu är ögontjäneri tydligen positivt, hur ska du ha det?

Jag har inte sagt att ögontjäneri är positivt. Det är ett tydligt mått på hennes framgång och förmåga att F! blivit så starkt att andra partier skräckslaget börjar kalla sig för feminister.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

SD:s framgång var rätt väntad tycker jag, de har vunnit så otroligt mycket mark på senaste tid. Bra med en ny statsminister, dock verkar han helt göra bort sig och vilja alliera sig med de som inte alls delar socialismens värderingar. Kanske vill Stefan visa sina beryktade förhandlingsegenskaper och är ute efter att "omvända" C och FP men det lär ju inte lyckas och vi kommer att sitta här med samma jävla allianspolitik som innan. Och Freddan kommer fortfarande kunna plocka ut en hutlös summa av våra skattepengar varje månad efter våren tills han kommer på vad han vill göra, för att sedan gå över till avlönad politisk vilde/konsult/annat utsugande. Så jag är inte helt nöjd, måste jag säga. Dock är det ju bra att S fick mer än M, såklart.
Blir ledsen över att miljön fått stå tillbaka så mycket och att inget parti gör speciellt mycket åt den katastrof som väntar. Folk har sedan mage att gnälla över trängselskatter etc.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nachac:

http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Publiceringskalender/Visa-detaljerad-information/?publobjid=22161+

Varsågod. Har du samma inställning vad gäller klasser och rasism? Det är något man deduktivt får komma fram till utifrån historiska fakta och sociala fenomen.

Det var en jämförelse. Sd vill till exempel införa sambeskattning och begränsa möjligheten till abort och motsätter sig genusvetenskap. Allt detta går rakt emot jämställdhet.
Råder det förstås delade meningar om i den mån det alls tas upp. Personligen är jag skeptisk till det.
Könsmaktsordningen specifikt då, trodde det var tydligt.
Det är relevant till hur jämställd riksdagen är, inte jätterelevant när man ser till huruvida partierna eller medlemmarna är feministiska eller inte.
Jämställdhet är inte ett nollsummespel.
Han är relativt skicklig, ja, men han har också de nuvarande omständigheterna som underlag - det går en högerextremistisk våg genom Europa.
Det är inte jag som granskar. Klaga på media om du inte tycker de granskar ordentligt. Som jag ser det har hon gjort bot och bättring.
Nej, men hon är frontfigur och ledande kraft.
Jag har inte sagt att ögontjäneri är positivt. Det är ett tydligt mått på hennes framgång och förmåga att F! blivit så starkt att andra partier skräckslaget börjar kalla sig för feminister.

Bra att du orkar!!


   
SvaraCitera

Nachac: Varsågod. Har du samma inställning vad gäller klasser och rasism? Det är något man deduktivt får komma fram till utifrån historiska fakta och sociala fenomen.

Läst din egna källa?
jag har aldrig sagt att kvinnor aldrig varit förtryckta, och din länk stöttar inte riktigt det du säger för hade vi haft maktstruktur som förtryckt kvinnor borde utvecklingen gå åt andra hållet (d.v.s kvinnors rättigheter borde minska)
samhället förändras över tid, inte med våld eller tvång

Nachac: Sd vill till exempel införa sambeskattning och begränsa möjligheten till abort och motsätter sig genusvetenskap. Allt detta går rakt emot jämställdhet.

alright, poäng till dig men föga förvånande är det just i SDs läger du kan hitta en sak som motgår aborträtten.
ska kolla mer på det och återkomma

Nachac: Råder det förstås delade meningar om i den mån det alls tas upp. Personligen är jag skeptisk till det.

Varför det? kvinnor är lika mkt värda män och exakt lika kapabla ju
det är ju vad feminismen jag bemöter i vardagen framhåller, ja det och såklart att jag som vit man är skyldig till kvinnors lidande

Nachac: Det är relevant till hur jämställd riksdagen är, inte jätterelevant när man ser till huruvida partierna eller medlemmarna är feministiska eller inte.

Riksdagen består av 45% kvinnor, d.v.s att kvinnor utgör 45% av den yttersta maktinstansen vi har i riket och du anser inte att det är relevant till ämnet?
är makt endast jämställd mellan kvinnor och män om kvinnorna också är feminister?

Nachac: Han är relativt skicklig, ja, men han har också de nuvarande omständigheterna som underlag - det går en högerextremistisk våg genom Europa.

lol skojar du med mig?
jag är inget fan av deras arbete men INGEN har stött på så mkt motstånd som SD och du är bra blind om du inte ser det.
Jimmie granskas kritiskt av media konstant, Schyman inte alls
när SD drog fram sin budget så avfärdade folk den som orealistisk men när F! inte ens lägger fram en budget eller en orimlig budget så klappar folk händerna och ställer inga frågor(förutom de som redan är kritiska)
hon har haft otroligt mkt bättre förutsättningar både från media och samhället att lyckas men ändå lyckades SD bättre än F!...det är knappast så att det är p.g.a "högervågen" som går genom samhället för om du missat det så bytte vi till vänstermajoritet i detta valet, borde inte alla högerpartier gynnas då?

Nachac: Det är inte jag som granskar. Klaga på media om du inte tycker de granskar ordentligt. Som jag ser det har hon gjort bot och bättring.

Klagar på dem och påpekar för dig, problem?
din åsikt är sådan och sure, det kan jag absolut köpa men det är bevis på exakt inget alls.

Nachac: Jag har inte sagt att ögontjäneri är positivt. Det är ett tydligt mått på hennes framgång och förmåga att F! blivit så starkt att andra partier skräckslaget börjar kalla sig för feminister.

men det spelade ju ingen roll sade du nyss för folk som bara kallar sig feminister behöver inte vara det, hur kan hon vara framgångsrik då?
du kan inte säga att huruvida de kallar sig feminister eller inte är ovidkommande och sen ta det som bevis på hennes framgång. välj ett av alternativen

det är ironiskt att bland förstagångsväljarna fick F! 9% medan SD fick 20%, mått på framtiden månne?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Pappbox: jag har aldrig sagt att kvinnor aldrig varit förtryckta, och din länk stöttar inte riktigt det du säger för hade vi haft maktstruktur som förtryckt kvinnor borde utvecklingen gå åt andra hållet (d.v.s kvinnors rättigheter borde minska)

Nej, det finns ideella och politiska krafter som kämpar för jämställdhet och lika rättigheter, vilka man hisotriskt har drivit fram, mot rådande system. Börjar man på noll kan det bara öka, att vkinnans ställning blivit bättre innebär inte att den blivit jämlik.

Pappbox: samhället förändras över tid, inte med våld eller tvång

Va? Tror du att det bara hipp som happ blev kvinnlig rösträtt? Det blev genom utomparlamentarisk aktion och påtryckningar, det du santagligen skulle kalla "tvång."

Pappbox: Varför det? kvinnor är lika mkt värda män och exakt lika kapabla judet är ju vad feminismen jag bemöter i vardagen framhåller, ja det och såklart att jag som vit man är skyldig till kvinnors lidande

Jag ser inget sammanhang i vad du skriver, men för min egen tydlighet menade jag att jag är skeptisk till könsuppdelning inom idrott, det är dock ingen fråga jag brinner för och är knappast representativ, så vore tacksam om diskssionen inte plötligt hängde upp sig på detta.

Pappbox: Riksdagen består av 45% kvinnor, d.v.s att kvinnor utgör 45% av den yttersta maktinstansen vi har i riket och du anser inte att det är relevant till ämnet?

Det är en framgång i jämställdhetskampen, men det är inte relevevant till huruvida människor i riksdagen är feminister, nej. Däremot kan man förmodligen tacka feminismen för detta förhållande.

Pappbox: lol skojar du med mig?jag är inget fan av deras arbete men INGEN har stött på så mkt motstånd som SD och du är bra blind om du inte ser det.

Är man nazist är det rätt rimligt att media granskar en rätt hårt, ja. Icke desto mindre har han seglat på samma högerextrema våg som resten av Europa, i och med lågkonjunktur, samma mönster som under trettiotalet.

Pappbox: Jimmie granskas kritiskt av media konstant, Schyman inte allsnär SD drog fram sin budget så avfärdade folk den som orealistisk men när F! inte ens lägger fram en budget eller en orimlig budget så klappar folk händerna och ställer inga frågor(förutom de som redan är kritiska)

F! har sågats vid fotknölarna flera gånger, vad du beskriver stämmer inte. F! har kritiserats nästan lika mycket som Sd, men medan Sd driver en fråga som går emot lika värde driver F! en politik för.

Pappbox: det är knappast så att det är p.g.a "högervågen" som går genom samhället för om du missat det så bytte vi till vänstermajoritet i detta valet, borde inte alla högerpartier gynnas då?

Vet du vad "högerextremism" är?

Pappbox: Klagar på dem och påpekar för dig, problem?

Du bad om min åsikt om Schyman, ser inte varför jag ska försvara vad du uppfattar som medias agerande.

Pappbox: men det spelade ju ingen roll sade du nyss för folk som bara kallar sig feminister behöver inte vara det, hur kan hon vara framgångsrik då?du kan inte säga att huruvida de kallar sig feminister eller inte är ovidkommande och sen ta det som bevis på hennes framgång. välj ett av alternativen

Att folk desperat kallar sig för femininster visar hur rädda de är för F! för annars hade det inte varit aktuellt. F! har påverkat den politiska debatten med sin blotta närvaro och tvingar övriga att anpassa sin retorik. Det hade aldrig varit på tal för Jan Björklund att kalla sig feminist om inte F! gjort begreppet relevant och attraktivt.

Pappbox: det är ironiskt att bland förstagångsväljarna fick F! 9% medan SD fick 20%, mått på framtiden månne?

Hur är det ironiskt.


   
SvaraCitera
mynona

Nachac: Däremot kan man förmodligen tacka feminismen för detta förhållande.

pga de feministiska "Stödstrumporna"s ultimatum 1994, om jag minns rätt. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

mynona: pga de feministiska "Stödstrumporna"s ultimatum 1994, om jag minns rätt.

Tack för inlägg.


   
SvaraCitera