Forumet - Vad tycker ni?

Vad tycker ni?

306 0 22

Detta är en trådstart från en grupp på fb. Den är lång, men ja ni kan ju försöka läsa lite iaf.

"jag betedde mig aningens aggressivt när jag skulle hämta den andra sonen för ett läkarbesök och blev överraskad (påhoppad) med pekpinnar om glömda gympakläder.

Här är en liten bakgrund (ber om ursäkt i förväg för oundvikliga stavningsmissar, mitt trådlösa tangentbord har fått spunk): Min man har fyra uttalade ansvarsområden: 1) hämta och lämna barn till/från skola/fritids, 2) sköta löpande storhandlingar, 3) laga nästan all mat, 4) lämna in schema till fritids. Detta är vår uppgörelse. En stor del av det andra som hör hushållet till sköter jag, inklusive alla reparationer, renoveringar och löpande underhåll av bilar och hus, resten delar vi på. Min man arbetar heltid på kontorstider och jag är chef på heltid med OB-tider.

Nåväl, jag kom till skolan och möttes av en av fritidspedagogerna. Hen berättar att E inte haft med sig några gympakläder och därför inte fått vara med på gymnastiken. Ok, säger jag. Sen möter jag läraren i hallen, där ärendet utvecklas: "E har nästan aldrig några gympakläder med sig och det är ett problem". Jag kände direkt hur adrenalinet steg, därför att jag har tidigare erfarenheter av att personalen väntat fyra dagar, tills jag kom och hämtade, med att meddela att barnet minsann saknade frukt/låneböcker/badkläder i x-dags. Jag sade då att jag inte kunde vara mamma åt min man OCKSÅ och fick svaret att jag ändå måste hjälpa sonen att komma ihåg gympakläder. Min reaktion var att vända bort ansiktet, mumla "ok" och gå upp för att hämta vår andra son. Inte så konstruktivt, men jag blev instinktivt så asförbannad över det som jag uppfattade som ett krav att jag, i egenskap av snippbärare, ska tvingas hålla reda på varenda jävla fingervante, friluftsdagsmatsäck, stövel, gympaklädpåse OCH min kroniskt förvirrade man. FAN!"


jag är såklart med på att ansvarsområden inte ska vara könsbundna, men jag känner också att när andra drabbas så får man sätta sig över sådant och göra det som ska göras just för att andra, i detta fall barnen, inte ska drabbas.
men det får man inte skriva för det ska daltas och tyckas synd om denna människa och klankas ned på personalen och fruktstunder.
jag är verkligen inte främmande för att stå på mig och tycker att det kan vara lite kul att provocera ibland, men jag blir ledsen för ungarnas skull pga det är så många i denna grupp som blir helt _vansinniga_ om man ens nämner att det är barnen som far illa av detta.

Om man inte kan uppoffra sitt jobb för barnens skull ska man fan inte ha barn, gäller båda "könen" och att märka att man har gått ihop med fel slags make är väl också jävligt sent tänkt. Att hon gör hushållandet etc är ju hennes eget fel om hon gått med på det och om hon har något att säga till om saken, var vuxen diskutera sakerna med sin partner. Är det så jävla svårt att försöka prata igenom saker

Spana också in:


ToxicWithaHintOfSteam: Om man inte kan uppoffra sitt jobb för barnens skull ska man fan inte ha barn, gäller båda "könen" och att märka att man har gått ihop med fel slags make är väl också jävligt sent tänkt. Att hon gör hushållandet etc är ju hennes eget fel om hon gått med på det och om hon har något att säga till om saken, var vuxen diskutera sakerna med sin partner. Är det så jävla svårt att försöka prata igenom saker
ja eller hur!! det är ju det som är grejen, är din parter kass så kan du ju inte vänta tills hen tar sitt ansvar om det nu inte gäller skitsaker.
men nej de är helt säkra på att detta är en kvinnofråga och att fruktstunden och personalen var bovarna. hon verkade inte ens se sin mans skuld i detta.

iddqd: Känner typ: ok att ta upp det med morsan om farsan inte sköter det han ska göra, men ta upp det med honom först. 

Verkar för övrigt inte särskilt stabilt där hemma nej. 

Hon påstod att de ej tagit upp det med honom, men de kan de ju mycket väl ha gjort och han glömt det eller ngt. Hursom så ska det ju räcka att ta det med en förälder så får den föräldern föra det vidare och sedan får de sköta allt hemma. Om det sedan är grannen som får ansvaret för barnens grejer så får det väl vara så men allt personalen bryr sig om är ju om barnen har med sig sina prylar eller inte.
Det är ej kul att behöva exkludera ungar helt i onödan.