Forumet - Vad tycker/tror du?

Vad tycker/tror du?

289 0 11

Spana också in:

thatsokay:

Vad tror ni fick Hitler att bli så hemsk?


Han fick en försmak av makt och gillade det. Blev galen. Det är vad jag tror. Han hade ju även en väldigt hemsk barndom (av vad jag har läst) och barndomen är ju "personlighetens vagga", så kan säkert ha nåt med det att göra.

Varför spekulera? Det lär inte ändra det som hänt.
Jag tycker btw att Hitler var storartad.
Jag tror att Hitler var maktgalen & att han älskade Tyskland. Hitler medverkade också i första världskriget, och jag tror att det stora nederlaget som blev efter & den stora skulden Tyskland fick, gjorde honom galen. När han sen insåg att han lättare och lättare kunde få folk på sin sida, genom att skylla på en folkgrupp & utpeka dem som syndabockar, fanns där inga gränser för långt han skulle gå. Hitler var en hemsk människa som levde under fel tid, i ett krisartat Tyskland, där folk var lätta att övertala.
Hitler var inte storartad, och inget han gjort var storartat. Hade han levt i 2000-talets Norge, t.ex. hade han aldrig kunnat lyckats med detta.
När ett land nästan går på knäna är man villig att acceptera vilken utväg ur det som helst. och det var där kom Hitler in och såg sin chans.