Forumet - vad var mitt fel egentligen?

vad var mitt fel egentligen?

1254 0 25
Jag har undrat detta ganska länge. När jag var liten (typ 10år) så fick jag otroligt dåligt samvete för allt möjligt. Det började med att jag och tjejkompis kolla varandra mellan benen eller nåt som man gör när man är liten typ 7år. Och det mådde jag sen jätte dåligt av och tillsluta berättade jag det för både mamma och pappa, och det var ur världen. Och sedan fortsatte det och blev bara värre och värre. Det var snuskiga tankar som jag var tvungen att berätta för någon av mina föräldrar och det blev också att min hjärna tvingade på mig en massa tankar och så fick jag en massa ångest tills jag berätta för någon. Är det någon som känner igen det här? Det pågick kanske i ett år helt och hållet och det var jävligt jobbigt kommer jag ihåg. Jag är bara lite nyfiken på varför det blev så..

Spana också in:

isola:

Tvångstankar kan komma ur de mest obetydliga situationer, tyvärr många som lider av dem.


det tillhör ångestgruppen eller vad man säger va? kan de vara så att man har ångest och man har massa olika typer av de. till exempel att när de försvann så övergår det i någon annan typ av ångest. alltså så försvann det inte riktigt? Eller så borde de ju vara.. ursäkta om jag är lite flummig haha
Haaannaaa:

det tillhör ångestgruppen eller vad man säger va? kan de vara så att man har ångest och man har massa olika typer av de. till exempel att när de försvann så övergår det i någon annan typ av ångest. alltså så försvann det inte riktigt? Eller så borde de ju vara.. ursäkta om jag är lite flummig haha


Jo, det tillhör nog ångestkategorin. Sök hjälp för dem, det finns hjälp att få. Lycka till!<3
Jag kommer ihåg att när jag gick på dagis så fanns det en ritual bland alla killarna. Den bestod att man skulle gå upp på en liten kulle i en skogsdunge och gnugga kukarna mot varandra. Om man utförde denna ritual så betydde det att man var en riktig vän.

Ett riktigt Gay dagis det där [confused]
Har inte hört att någon har blivit gay senare i livet dock.

Jag mår inte dålig av händelsen i alla fall.
jag hade också likadant när jag var yngre! man var ju rätt nyfiken på sex o sånt när man va runt 10-12 så jag o några kompisar ringde till sånt här telefonsnusk ni vet [wink] efter det fick jag jättedåligt samvete o behövde berätta för mamma
hade också skuldkänslor när jag onanerat, skitjobbigt
men sen lärde jag mej att det inte är nåt fel i det o kunde njuta utan att må dåligt efter [bigsmile]
EternalSunshine:

låter inte så hälsosamt att inte kunna styra sina tankar och vara helt utan kontroll. vet inte om jag drar förhastade slutsatser nu men du kanske inte mår så bra psykiskt?


Hej, jag har bytt nick om någon undrar:) Ja, det där var ju längesedan nu. Men jag har nästan alltid lidit av ångest. Därför jag undrar om det hör ihop med att jag haft socil fobi och ätstörningar senare i livet. Jag inte varit med om något traumatiskt eller så och haft en rätt bra uppväxt så fattar inte va fan man typ föda med ångest. Idag mår jag rätt bra men lider fortfarande av social ångest ibland. Föds man med ångest eller?
Den här tråden fick mig att minnas tiden på dagis. Jag och en annan flicka skulle kissa (vi var kanske 3-4 år) men vi slet av oss byxorna och flamsade runt halvnakna istället.

Mitt i dampet stannade vi upp och tittade på varandra. Varpå både hon och jag utbrister: "du har samma!". Vi blev skitglada över det. xD
Innan dess trodde jag att alla hade snopp utom jag. Men jag har bara haft bröder så jag kände inte till så mycket annat.
Haaannaaa:

Är det någon som känner igen det här?


Ja, fast för mig pågick det under hela min uppväxt. Jag började upptäcka min sexualitet väldigt tidigt, både på egen hand och med andra. Mina föräldrar hade en väldigt liberal syn på sex, så egentligen hade jag inte behövt känna skuldkänslor, men jag visste ju hur samhället såg på det hela och därför var det svårt att inte tro att det var något fel på mig. Nuförtiden bryr jag mig inte längre om vad andra tycker, jag är stolt över mig själv och jag har all rätt i världen att ha min sexualitet. Det är inte som om jag skriker ut det direkt, men jag vägrar till exempel känna skuldkänslor för att jag då och då tittar på porr.