Forumet - Vad vet ni om SSRI?

Vad vet ni om SSRI?

3183 0 43

Spana också in:


reben:
hade inte nå brist på serotonin, läkaren va bara korkad o skrev ut d för han inte palla nån liten tjej som winar antar jag. bad om annan läkare sen hon bara vfr i helvevte har du detta.
hehe, ahh vet inte om jag har serotoninbrist heller :O eller obalans whatever, får väl se det antar jag. Tardig

space:
Hur fungerar det för dig då? Hare någon effekt? 
vet ej, minns inte hur d var innan. egentligen värre nu för har d sämre idag än när jag började, men kanske varit ännu värre utan medicinering då. vågar ju ej sluta. 

har ju även effekt på det sättet att jag blir astrött o fett dimmig i huvet så jag typ inte orkar va lessen ibland =)

Var uppmärksam på hur kroppen reagerar på det. Har upplevt att jag blivit känslomässigt avtrubbad + väldigt skakis och ryckig i kroppen. Min läkare dubblade min dos i maj och har inte hört av sig sedan dess för att kolla hur det går. Ledsen Bra att prata med läkaren om hur det går, ifall det är normalt eller så. Vilken medicin som passar en är ju väldigt individuellt, så en kanske måste byta några gånger. 

Äter srni nu, men har ätit ssri innan. Tappade aptiten och rasade i vikt (vägde 40 kg mellanåt) Jag tappade förmåga att känna empati, och även förmåga att få orgasm. Ssri är de mediciner jag förändrats som mest på personlighetsmässigt och jag trivs inte alls med det. Jag äter srni nu och känner mer känslor än på ssri men har massvis med andra biverkningar, får problem med huvudvärk, yrsel, tandproblem, viktökning och koncentrationsvårigheter så inte kul det här heller. Om jag fått gå tillbaka i tiden hade jag aldrig börjat knapra piller utan ägnat mig mer åt terapi och självmedicinering. 


24/7: Min läkare dubblade min dos i maj och har inte hört av sig sedan dess för att kolla hur det går.  Bra att prata med läkaren om hur det går, ifall det är normalt eller så.
Åh! Hatar när doktorer på något vis nästan glömmer bort en? Jag hade en doktor som skrev ut massvis med olika mediciner åt mig, och sen inte ens hörde av sig när hon slutade. Jag har varit med om massvis med gånger olika doktorer säger att man ska ha uppföljning men att det inte händer någonting. (och inte för att vara sådan, men jag har GAD, har fobi för sjukhus med mera så blir ju inte riktigt av att man tar tag i skiten själv)

24/7: Var uppmärksam på hur kroppen reagerar på det. Har upplevt att jag blivit känslomässigt avtrubbad + väldigt skakis och ryckig i kroppen. Min läkare dubblade min dos i maj och har inte hört av sig sedan dess för att kolla hur det går. Ledsen Bra att prata med läkaren om hur det går, ifall det är normalt eller så. Vilken medicin som passar en är ju väldigt individuellt, så en kanske måste byta några gånger. 
Min läkare sa att hon skulle kontakta mig i februari. För utvärdering, samt att jag skulle kontakta henne om jag fick biverkningar ect. Jag antar det bara är att prova och observera vad som händer med kroppen. 

FruLiten:
Åh! Hatar när doktorer på något vis nästan glömmer bort en? Jag hade en doktor som skrev ut massvis med olika mediciner åt mig, och sen inte ens hörde av sig när hon slutade. Jag har varit med om massvis med gånger olika doktorer säger att man ska ha uppföljning men att det inte händer någonting. (och inte för att vara sådan, men jag har GAD, har fobi för sjukhus med mera så blir ju inte riktigt av att man tar tag i skiten själv)
Ledsen tråkigt jue

FruLiten: Äter srni nu, men har ätit ssri innan. Tappade aptiten och rasade i vikt (vägde 40 kg mellanåt) Jag tappade förmåga att känna empati, och även förmåga att få orgasm. Ssri är de mediciner jag förändrats som mest på personlighetsmässigt och jag trivs inte alls med det. Jag äter srni nu och känner mer känslor än på ssri men har massvis med andra biverkningar, får problem med huvudvärk, yrsel, tandproblem, viktökning och koncentrationsvårigheter så inte kul det här heller. Om jag fått gå tillbaka i tiden hade jag aldrig börjat knapra piller utan ägnat mig mer åt terapi och självmedicinering. 
Aha, vad för typ av självmediciering? Är det inte bara sluta ta SSRI (eller SRNI)?

space:
Aha, vad för typ av självmediciering? Är det inte bara sluta ta SSRI (eller SRNI)?
Jag vill inte pusha dig till någonting, för jag tror inte att cannabis har samma verkan på alla, men jag skulle ägna mig åt att medicinera bort min ångest på så sätt då det fungerar för mig. Jag har försökt att sluta äta srni men jag mår så jävla dåligt då. Jag äter bara 75 mg nu men så fort jag missar en dag börjar jag svettas, får dimsyn, blir skakig, jag har svårt att gå för att jag kan inte bedömma avståndet riktigt och klampar mest fram. Jag drömmer mardrömmar, får sömnproblem.
Ibland när jag missat min medicin kan jag nästan känna inne i kroppen hur den har cravings efter medicinen, jag är kroppsligt beroende och jag slutar fungera. (Och jag får någon slags ångest nu som jag inte fick innan jag började på srni)
Jag har som mest varit utan min medicin i 4 dagar tror jag det var och jag gav upp, dödsångest och må så fysiskt dåligt samtidigt är ett helvete. Jag vet inte hur jag ska göra och känner mig tvångsmedicinad. Även om jag mådde dåligt och var tillbaka i depressionen förra hösten (då jag började medicinas IGEN) så mår jag dåligt nu över att jag inte kan sluta äta en medicin jag inte bruka. Jag visste inte om dessa biverkningar, och jag blev heller inte informerad av min doktor.

FruLiten: Ibland när jag missat min medicin kan jag nästan känna inne i kroppen hur den har cravings efter medicinen, jag är kroppsligt beroende och jag slutar fungera. (Och jag får någon slags ångest nu som jag inte fick innan jag började på srni)
Ahh, det ska vara övergående. Har du pratat med din läkare om att du vill sluta med SRNI? För jag tror man då ska göra en avtrappning. Läste det här iaf: http://www.pfizerlife.co.uk/conditions/generalised-anxiety-disorder/how-do-medicines-fit-in/