Forumet - Vad vill ni ha svar på?

Vad vill ni ha svar på?

2504 1 16
Vad består allt utav? Liksom atom är en del av all materia, vilka fler och hur många fler partiklar finns det som Allt/universum/det bortom universum består utav? Finns det en ur-partikel som är minst av alla och vad är dens egenskaper? Vilken partiklen är det som allt består utav? Dessa andra partiklarna, vad för något är dessa och vilka kvaliteter bär de på? Hur interagerar alla partiklar med varandra? Hur kommer det sig att att partiklarna fungerar som de gör? Vilket är scriptet som bygger upp dem och resten av allt som finns? Om det finns en minsta, essentiell partikel, hur kan den inte bestå av någon annan än mindre partikel?

Det är förbannat coolt. Så jäkla häftigt. Vilka partiklar är t.ex involverade i bygget av (det mänskliga) medvetandet? Hur beter sig partiklarna när något är medvetet och varför blir ett ting medvetet när partiklarna interagerar på just det givna sättet/sätten?

Det finns massor av frågor att ställa sig om precis allt. Den här tråden går ut på att vi delar med oss av frågor vi gärna skulle vilja ha svar på, eller frågor som i allmänhet väcker förundran och nyfikenhet inom oss. Frågor om allt från bokbinderiets konst till metamorfa stenarter är välkomna! Man får gärna diskutera och kommentera varandras frågor. Varsågoda, kamrater!
Senast ändrad 3 Dec 2014, 18:16 av Chibibbi
Är bland annat intresserad av att finna neurologiska och psykologiska förklaringar till alternativa sinnestillstånd ("uppenbarelser", ljuset i tunneln, inre resor, psykoser, hallucinationer m.m.). Djurintelligens är också spännande, ämnar att grotta ner mig lite i delfin-/valkognition så småningom.

Spana också in:

Förutom det Chibb, Schism m.fl. har skrivit undrar jag om och hur man kan utvinna energi på djupare nivå än atomklyvning, typ om det går att klyva ännu mindre partiklar. Undrar också om och när de kommer lyckas med att få till en fusionsreaktor som har en bra verkningsgrad.