Forumet - Vad vinner killar på jämställdhet?

Vad vinner killar på jämställdhet?

1934 0 20

Spana också in:

Båda kön får sina liv begränsade av könsrollerna. [no-no] Det är bara för att tjejer har varit utsatta för de mest märkbara nackdelarna och organiserat jämställdhetsarbetet som folk fått för sig att bara det ena könet blivit begränsat av könsförtryck, men killar får ju också sina liv begränsade och sin utveckling hämmad av könsroller, även om det är på andra sätt.

Könsrollerna tar ju inte hänsyn till personligheten utan kräver att man ska uppföra sig på ett visst sätt beroende på vilken form könsorganet har, vilket är lika knäppt som att det skulle finnas olika regler för den som har bruna eller blå ögon.

Alla har att vinna på friheten att vara en människa i stället för ett kön och leva enligt sin personlighet i stället för en roll.

Dold text: I övrigt - skulle vi ha full jämställdhet skulle tjejer ha lika mycket sex som killar.
komandora:

Hej!

Vad tror du att killar har att vinna på jämställdhet?
Vad tror du att killar kan vinna på att könsrollerna för tjejer och killar förändras?

/Kom an då bara!


Jag tycker att det beror på hur pass anpassningsbara killarna är, dem som kan visa/utveckla attraktiva sidor kan skaffa tjejer och dem som inte kan göra det dör ensamma pga. naturligt urval, eller så drar till Ukraina eller Thailand för att skaffa en tjej.

Ne nu var jag lite hård [rolleyes]. Men det gagnar båda parter, killarna mest eftersom det är med tjejerna det är som mest ojämställdhet.
Alla vinner på jämställdhet, blir ett mer rättvist samhälle om alla ses som likadana. Dock är vi fortfarande långt ifrån ett sånt samhälle, då det fortfarande finns mycket som anses vara "manligt" och "kvinnligt.

Exempelvis så bär tjejer och killar olika kläder, har olika frisyrer, olika parfymer, olika intressen (en del yrken/intressen är mer mansdominerat eller mer kvinnodominerat), rosa är en "tjejfärg", osv osv

En del dagis har dock lyckligtvis börjat experimentera med hur man ska lösa dessa könsroller, genom att bland annat låta pojkar och flickor leka med samma leksaker (flickor ska inte leka med dockor som exempel, utan ska leka med pojkarnas leksaker). Det är ett steg i rätt rikning.
* Killar har mkt att vinna på ökad jämställdhet! Tex. förbättrade relationer till vänner och därmed bättre stöd.
Killar/män idag har ofta inte så bra kontakt med sina polare och/eller familjer. Många har inte har någon som de kan prata öppet och ärligt med när det verkligen behövs, tex om de är ledsna. Många killar som mår psykiskt dåligt söker inte hjälp. Fler killar än tjejer begår självmord. Är det så att en "bra karl ska reda sig själv"?

* Killar kan få bättre kontakt med sina barn genom ökad jämställdhet. Många män idag har sämre kontakt med sina barn än vad de skulle kunna ha. Tänk efter själv: när du ringer hem till dina föräldrar, är det mamma eller pappa som du pratar med då? Vem är det som brukar få vårdnaden som barnen om det blir skilsmässa?

* Killar kan blir mindre ensamma genom ökad jämställdhet. När män och kvinnor skiljer sig idag blir män ofta väldigt ensamma och mister kontakten med sina vänner eftersom det har varit kvinnorna som underhållit de sociala relationerna. En del män börjar dricka alkohol och blir deprimerade.

Vad tänker ni om det här?

/Kom an då bara!
komandora:

Vad tror du att killar kan vinna på att könsrollerna för tjejer och killar förändras?


Förutom en grupp HBT-människor så finns det nog inte många som tjänar på att man skakar om könsrollerna. Varken för kvinnor eller män. Könsrollerna är anpassade efter hur man vart tvungen att göra för att få ett hushåll att gå ihop. Kvinnan och mannen kompletterar varandra och är bra på olika saker.

komandora:

Vad tror du att killar har att vinna på jämställdhet?


ja, inte mycket. Män har däremot desto mer att tjäna på jämlikhet, möjligen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Vill bara påpeka till TS om att du snackar mycket om jämställdhet när det är jämlikhet du avser. Antar att det bara är ett litet formellt fel, men värt att påpeka ändå. Ser snyggare ut då.

komandora:

Många killar som mår psykiskt dåligt söker inte hjälp. Fler killar än tjejer begår självmord. Är det så att en "bra karl ska reda sig själv"?


Nej. Män har absolut inget att tjäna på att gå runt och må dåligt. Man borde lära män i tidig ålder om att det är okej att tala öppet om hur man känner, att det är okej att söka hjälp. Men då det inte ger någon allmänpolitisk goodwill att snacka om killar så snackas det inte heller om dom. Folk blir så mer engagerade när man snackar om tjejer, och om hur synd det är om dom, och att det minsann behöver göras krafttag för att jobba väck denna orättvisa!.