Forumet - Vadå "fri åsikt"?

Vadå "fri åsikt"?

1373 0 35
De brukar heta att vi i Sverige har fritt att säga vad vi vill och ha yttrandefrihet. Men hur är det med det egentligen??
Vi får inte alls uttrycka oss som vi vill. Man får inte säga rasistiska saker eller förolämpa någons kultur. Alltså betyder yttrandefrihet ingenting alls. Det här är inget fritt land. De som hävdar att det skulle vara ett fritt land ljuger.

Spana också in:

Tyvärr är friheten ingen realitet i Sverige, rasister, sossar, moderater o andra kryp går lösa över hela vårt land o gör vad de kan för att avskaffa de få friheter vi har lyckats tillkämpa oss.

Bäst att vi starkt begränsar yttrandefriheten för att möjliggöra andra friheter. Bäst att göra uppror mot den hycklande borgerliga demokratin.
ClosingTime:

Vad menade du då?


Det jag menar är att man har inte rätt att uttrycka sig. Man får t. ex inte säga att Sverige börjar få brist på "riktiga" svenskar och vill värna om sitt land utan att det går upp en anmälan om en rasistisk åsikt.
Man får knappt säga något alls utan att man får kritik om det för att man verkar ha en fientlig åsikt.
Det har inte bara med rasism att göra och kränkningar av någon annan person.
Man får inte uttrycka sig i politiska saker som privatperson.

Jag kunde inte ens göra den här tråden utan att bli missförstådd[wink]
Gentlemannen:

Jag är glad för att Liberala Partiet kämpar för riktig yttrandefrihet.


Fullständig yttrandefrihet är idiotiskt och jag hoppas att de inte kämpar för det.
Då måste man legalisera mened, hot och utpressningar, många rån, en del våldtäkter skulle bedömas lagliga, och så vidare.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Lördagsöppet:

Man får t. ex inte säga att Sverige börjar få brist på "riktiga" svenskar och vill värna om sitt land utan att det går upp en anmälan om en rasistisk åsikt.


Bullshit. Eller, du kan anmäla någon för ful mössa om du vill, men du kan aldrig dömas för vare sig det eller "rasistisk åsikt". Uppmaningar att döda negrer eller hakkors är en annan femma.
Jag vill värna om mitt land.
Kommer farbror blå nu? Knappast.
Dold text: För övrigt vore det bästa sättet att "värna om mitt land" att rada upp alla jävla inavlade bonnläppar till högerarmsviftande kovältare och ge dem ett enkelt skott i pannan. Där har vi rasrening som hette duga.

Lördagsöppet:

Man får knappt säga något alls utan att man får kritik om det för att man verkar ha en fientlig åsikt.


Du är medveten om att friheten att yttra sig inte är samma sak som friheten att stå fri från kritik va? Säg vad du vill, men var beredd på att andra käftar emot. Det är också en del av yttrandefriheten.

Lördagsöppet:

Det har inte bara med rasism att göra och kränkningar av någon annan person.Man får inte uttrycka sig i politiska saker som privatperson.


Bullshit. Jag har uttryckt mig i politiska frågor i åtminstone åtta år utan att hamna i finkan.

Att folk blir sura på dig för att du har idiotiska åsikter är inte samma sak som att du inte får ha åsikterna.