Forumet - Vägens ände

Vägens ände

186 0 13
Jag är övertygad om att anledningen till att jag velat ta livet av mig varje dag i 10 års tid är för att jag är oönskad i denna värld. Ful eller udda på något sätt. Hur bra fungerar man då som människa? Inte särskilt bra. Det går förvisso att bita ihop och låtsas som allt är bra, men i slutändan så känns det hopplöst. Man önskar att det fanns en funktion i staten som avlivade folk som mig, eller åtminstonde att folk kunde vara tydligare med att de inte vill ha mig kvar i livet. Jag har ingen lust att jobba, ingen lust att försöka skapa kontakter, hitta tjej, eller något annat. Allt jag häver ur mig är bara skit som får folk att backa ännu mer, hur mycket jag än försöker…
Salongsberusad:

Jag har ingen lust att jobba,


jobba suger, sluta aldrig drömma.
jag ska personligen utrota öknen, jag ska bli accepterad av en familj gorillor, jag ska bygga självförsörjande hus, jag ska förstöra för matindustrin i USA, jag ska rädda massa eko system jag ska sluta vara en konsument och jag ska lära mig så mycket jag kan innan jag dör.

det är ett löfte!!..
har värsta planen hur jag med min framtida relativt låga inkomst ska dräpa matindustrin i USA.
Join my cause!.

förresten, om jag hade tagit självmord så hade jag gjort det symboliskt, TEX tagit en skyllt där det står att det är olagligt att bromsa om djur går på vägen för det kan orsaka kedjereaktioner, så påpekar jag att människor är djur.. ( står självklart på vägen)
Typ...

Res nullius:

samma här. smärtsamt.


Det är konstigt att vi som har så mycket materiellt mår så dåligt.
jag börjar nästan misstänka att lycka ligger i någonting annat.
tror vårt system failat big times, dom få som får mat på bordet varje dag mår ändå dåligt..
tror inte vi utvecklats för den här livsstilen, våra hjärnor har inte anpassat sig efter att vara lyckliga i den här livsstilen än.
sen kan man fråga sig varför vi är så taskiga mot varann, det är egentligen inte naturligt för människor att vara det, vi är jävligt snälla flockdjur (visar det sig när man hittar personer som bor som man gjorde förr förr förr)
(jag tvivlar inte en sekund på att ni mår dåligt, men det är något STORT fel när vi "fria" människor inte orkar leva medan personer som blev indragna i koncentrationsläger stod ut i flera år med tortyr och annat sjukt, men ändå kände motivation för att leva, OAVSETT ÅLDER förresten... så vad är det för fel på att vara "fri" :O vi kanske inte ÄR fria)
Vad hemskt det låter..
Trots att jag inte har någon aning om vem du är så blir jag ledsen av att bara läsa din text.

Det är förståeligt att du inte orkar med det sociala livet när du inte ens orkar med dig själv, och ingen annan än du kan övertyga dig om att du duger.

Var och en bygger sin egen uppfattning om världen, så det du ser kanske inte är vad andra ser. Vad jag ser nu hos dig, eller i din text, är en genuin människa. Jag får känslan av att du har så mycket mer att visa världen, så många tankar att dela med dig av. Tro på dig själv, våga visa ditt inre och du kommer att hitta dit du hör hemma.

Spana också in:

Salongsberusad:

för att jag är oönskad i denna värld


Du är inte oönskad, jag lovar. Det spelar ingen roll att du ser hur människor vänder dig ryggen. Du verkar vara så självkritisk att du inte förstår att du betyder någonting för någon bara genom att existera.

Du har en mening, ditt liv har en mening. Jag lovar. Tiden som en åker ligger i träda är inte värdelös, tvärtom. När livet är hårt utvecklas man. Du ser det inte nu, men i framtiden kommer du att se det.

Du har en massa talanger och kvaliteter och världen behöver dig. Det är ditt val vad du gör med din tid och det finns ofattbart många möjligheter och vägar du kan ta. Det finns människor där ute, det finns givande uppdrag.

Men för att bli lycklig måste du börja trivas med dig själv. Testa att prata med en hjärnskrynklare. Det kan vara sjukt värt det. Försök att tänka bra tankar om dig själv, för jag gissar att du tolkar in en del i din omgivning som kanske inte stämmer, som att folk tycker illa om dig eller att ingen tar notis om dig eller att ingen får ut någonting av det du säger. Gör det som du mår bra av och blir glad av.

Och en sak till, det är ok att ha perioder då man bara är allmänt störd på allt och alla. Det är inte ens "gladfaktor" som bestämmer hur mycket mening man har i sitt liv. Det kanske inte är bra att fortsätta vara i den sinnesstämningen under en lång tid, men det är livsnödvändigt i vissa stunder.

Kram[love]
tycker inte att man borde säga till en person man inte känner att dom är värda massa och att dom verkar jätte intressanta.
Även om dessa personer är skit tråkiga så anser jag att det finns sätt att börja gilla sitt liv igen, LEDTRÅD: Det är inte att fortsätta som man gör nu.
Skit i jobbet, helt ärligt, det finns självförsörjande hus, ta och köp dig ett och sluta arbetet och njut av 0 räkningar och gratis mat och vatten resten av ditt liv.
Känn FREEDOM, dra ut i naturen, bestig ett berg, bli den första människan som bestiger ett jätte stort berg samtidigt som man hindrar en älg och en björn ifrån att bråka.

Minns tydligt när båda mina föräldrar var i konsumerings tänkandet "Amg vi har inte tillräckligt mycket onödigt skit så därför e vi fett ledsna" sen baa började dom studera perma kutlur och earthships och nu drömmer dom igen, dom e feting glada.

ÄNDRA era liv om ni vill bli glada, bli religiösa eller lev på mossa och blad ute i skogen eller rädda en geting eller plantera blommor eller GÖR någonting som era hjärnor har utvecklats för att gilla, vi blir gladare av att röra på oss, vi blir gladare av att ha RIKTIG gemenskap, slå sönder asfalt och plantera träd där istället så barn kan leka och äta äpplen..
Ni hittar på nått göbbar

MissAnox:

Kram

JoElite:

tycker inte att man borde säga till en person man inte känner att dom är värda massa och att dom verkar jätte intressanta.


eller så tycker man helt enkelt att alla människor är värda jättemycket och är nyfiken på dem eftersom alla är unika (har olika talanger, personlighetsdrag osv.)
MissAnox:

eller så tycker man helt enkelt att alla människor är värda jättemycket och är nyfiken på dem eftersom alla är unika (har olika talanger, personlighetsdrag osv.)


Jag e nyfiken :)
varför är alla människor värda jätte mycket :O?
och är en person utan talanger och utan intressen mindre värd än någon som e as pro på allt varför/varför inte :)?
JoElite:

varför är alla människor värda jätte mycket :O?


Döm mig om du vill, det skiter jag i. Jag utgår ifrån min kristna tro, dvs att alla är skapade av Gud.

JoElite:

är en person utan talanger och utan intressen mindre värd än någon som e as pro på allt varför/varför inte :)?


Av anledningen ovan tycker jag inte att talanger och intressen har något samband med ens värde.

Däremot väcker dolda och upptäckta talanger hos människor nyfikenhet hos mig. Jag tror inte det existerar "skittråkiga" människor. Men detta helt frikopplat från frågan om människans värde.

Hur ser du på saken?
MissAnox:

Döm mig om du vill, det skiter jag i. Jag utgår ifrån min kristna tro, dvs att alla är skapade av Gud.


intressant :)
bra att du delar med dig, gillar inte när folk gör så att andra skäms över vad dom tror på så tänker inte döma ut dig :)
Då kan jag nog tänka mig på ett ungefär varför du anser att alla har samma värde.

MissAnox:

Av anledningen ovan tycker jag inte att talanger och intressen har något samband med ens värde.


vill bara vara säker på att jag förstår vad du menar, du menar att allt liv har samma värde?
sniglar har samma värde som människor?
för då håller jag med dig, kanske inte tror det av samma anledning som du men :)

MissAnox:

Hur ser du på saken?


Ooooh, tack som frågar
jag anser att allt liv har samma objektiva värde, om man frågar en myra vem som är mest värd av alla djur på jorden så säger den helt klart att myror är bäst, för att dom e fett flitiga och samarbetsvilliga och små och tar inte mycket resurser alls OSV.
OM vi ska ta värde demokratiskt (vilket jag inte tycker att vi ska) så är myror mer värda än människor för det finns mer myror som värderar myror alltså har dom högre värde.

Angående människor, jag anser att personer som har en mindre möjlighet att skapa lycka och förhindra lidande är mindre värda än personer som KAN minska lidande och som KAN skapa lycka.

så trådskaparen är mindre värd än tex dig enligt detta ,..
MEN, jag tycker inte att vi ska leva efter detta, ingen tjänar på att man stannar och försöker lista ut vem som e bäst om man ska rädda massa i en eld.
men det är en bra grundide för att hjälpa ens moral :)
en biolog är mer värd än mig om någon släpper löst ett virus som kommer att döda alla eftersom att hon har större möjlighet att stoppa den.

Fråga: Vad gör dig glad?