Aviseringar
Rensa alla

Vägrar övningsköra med mig


zent
 zent
Ämnesstartare

Hallå!

Har ett litet problem här hemma, antar att det är ganska onormalt därför känner jag att jag måste skriva om det. Men är det någon annan som känner igen sig så får de gärna ge tips om hur jag ska övertala min far.

Det är så att jag vill gärna börja övningsköra men min far princip total vägrar och jag får aldrig ett konkret svar om varför han inte vill. Min bror är över 20 och har knappt suttit bakom ratten på en bil pga av min far även vägrade när det gällde honom.

Min pappa har aldrig varit med om någon större olycka så det handlar inte om något sådant. Och självfallet har vi oturen att vår mamma inte har något körkort. Hon förstår inte heller riktigt varför min far inte vill övningsköra.

Svar som liknar; "Han är orolig", "Han vågar kanske inte?" kan skippas. Han har sagt klart och tydligt att hans 3 söner ska givetvis betala för sina körskolor/kurser själva, för det gjorde minsann han som ung. Dvs att han valt att få övningsköra med "nybörjare, som inte kan något". Kan påpeka att jag studerar och har absolut ingen inkomst.

Så finns det något själ där ute med ett vettigt tips om hur jag kan övertala min far(Som förövrigt är väldigt vrång) SKRIV [bigsmile]


   
Citera
Tyrael

Betala honom för det.

5000 kr inkl. alla privatkörningskostnader.


   
SvaraCitera

Han är väl rädd om bilen.

Så jävla konstigt är det väl inte.


   
SvaraCitera

Spara pengar till körskola då. Alla har inte föräldrar som vill/kan övningsköra med dem. Det är liksom ingen skyldighet man har som förälder. [crazy]


   
SvaraCitera

Går mycket i körskola eftersom min pappa inte har tid att övningsköra med mig. Dock så betalar han för mina lektioner så det gör inte mig så mycket.. Skulle vara bra om jag hade fått köra lite oftare dock (med honom, även om körskola är att föredra)

Kanske är orolig för att körkortet ska ryka? Jag tycker iaf det låter jättekonstigt, varför kan man inte hjälpa sitt barn och ge det bättre förutsättningar (speciellt när det blir mycket billigare än alternativet)


   
SvaraCitera
Bakric

Be om att åtminstone få övningsköra när ni åker på familjeresa (eller vad man nu vill kalla det) eller när nån far och handlar eller så?
Han behöver ju inte direkt anstränga sig och hålla koll på dig såvida du inte är en total noob.


   
SvaraCitera
Issen

Att övningsköra med föräldrar har sina fördelar. Det är fetmycket billigare. Däremot tenderar dom inte köra på det sättet som krävs för att få körkort idag.

Så börja med körskola ändå och lär dig rätt. Då kanske det dessutom är lättare att få honom att gå med på att köra med dig då du kan lite mer.


   
SvaraCitera

Min polares föräldrar vägrade övningsköra med honom. Han tog körlektioner istället, som hans föräldrar stod för. Nu var han förvisso ganska bakom flötet när det gällde bilkörning, men det tog honom 72 lektioner för honom att kunna ta körkortet. Det motsvarar ungefär 47 000 kronor.
Kanske ska lägga fram de ekonomiska anledningar till att han borde övningsköra med dig.

Det lustiga är att min polare är fortfarande så jävla labil bakom ratten.


   
SvaraCitera

Fattar inte varför folk verkar tro att det är föräldrars skyldighet att antingen övningsköra eller betala för lektioner. Skulle aldrig be om någonting sådant.


   
SvaraCitera