Forumet - Väldigt orättvist i skolan

Väldigt orättvist i skolan

925 0 2
Hej! Nu är det såhär att jag har och mina vänner brukar säga "get räe" till varandra som jag och en av mina kompisar kom på, vi sa innan också "kiddo" efter get räe men då ville inte en av våran kompis att vi skulle säga det till honom för att han blev ledsen så då slutade vi att säga det till honom. Då ville jag och min kompis köpa en tröja där det stod "Get räe kiddo" så då frågade vi vår andra kompis som inte ville bli kallad för kiddo ifall det var okej och det sa han att det var. Sedan så kom en lärare till mig och min kompis och sa att den tröjan vi köpt hade vi köpt för att kränka han som inte ville bli kallad för kiddo, vi sa att vi hade frågat honom och visade till och med smset där det stod men läraren var helt fullkomligt säker på att vi mobbade den andra kompisen. Nu idag så sa våran slöjdlärare när vi ville göra en mösa där det stod "get räe" att vi inte fick det pga att vi skulle använda den för att mobba vår andra kompis, vi sa att vi inte skulle det men hon tror inte på oss. Sen så förklarar jag för min kompis vad faggot betyder (jag definerar det som att säga "du är bög och det är fel att vara det") och därför tror hon av någon anledning att jag tycker att det är fel att vara bög vilket jag inte tycker och har också en kompis som är det. Sen senare på dagen så ville jag och min kompis som köpt tröjan prata med läraren som från första början trodde att "get räe" var något väldigt kränkande och elakt. Vi pratade med henne och frågade vad hon tror att "get räe" betyder och då säger hon att hon inte har tid att googla det. Efter det fortsätter vi prata och då börjar hon jämföra "get räe" med nazism, hon säger att get räe började på samma sätt som nazism, alltså att det var något litet väldigt elakt som sedan blir stort. Nu är alltså jag och min kompis väldigt arga på lärarna eftersom de 1. Inte lyssnar på något vi säger utan tror blint att vi mobbar vår kompis ÄVEN om han till och med sagt att han inte tar ett dugg illa up av det. 2. De säger att ett ord som jag och min kompis kommit på är något kränkade och "inte har tid att googla vad det betyder" vilket är rent av helt jävla dumt. 3. Syslöjdsläraren hotar med att jag kommer bli avstängd från skolan ifall jag fortsätter till exempel säga att vara bög är fel och mobba min vän. Om jag glömde skriva det skriva det så hotade slöjdlärarn mig med att jag skulle bli avstängd och man får inte längre säga NÅGOT som kan på något sätt tolkas som "kränkande".

Jag vet inte vad jag ska göra för att det ska bli rättvist för någon eftersom lärarna ENDAST tror att jag och min kompis är elaka mobbare som mobbar vår vän.
alltså

låter spontant som att er kompis nog tar illa upp och inte vågar berätta för er att det känns fel och att det är därför lärarna är så säkra på att ni gör något mot kompisen. det är inte särskilt lätt att berätta för någon att något känns fel, speciellt inte i er ålder, ingen vill bli kallad lättkränkt eller överkänslig

försök ha en dialog med kompisen och genuint snacka om hela grejen. försäkra er om att han inte känner sig utanför eller något. 

samt vad betyder ens get räe då