Forumet - Välkommen till Klickande Musens värdshus!

Välkommen till Klickande Musens värdshus!

2875 0 47
När du slår upp dörren till denna robusta träbyggnad med sina dubbla fönster slår vågor av kokt mat, brasvärme, ljud och alkohol emot dig.

- Välkommen till Klickande Musens värdshus!
En mötesplats för dig, du trötta äventyrare, som efter dagens slut vill samlas med vänner för ett stop dvärgiskt mjöd eller ett schackparti. "Tala, vän, och stig på" som en vis man en gång skall ha sagt - socialisera dig med andra gäster och min personal. Utbyt världars historier, ät ett mål Plumlovsk Drake (vår specialitet!) och ha ett fylleslagsmål eller två.


- Jag är er värd, Stering Burak. Akta er för mina danska skallar, de är kända över fyra riken!
Den (för dvärgar) storvuxne mannen torkar sig på ett förkläde så flottigt att labbarna tycks smutsigare efter än före, om det vore möjligt. Hans skägg har nog varit blont, men är nu gyllenbrunt av öl och något som troligen är kallops.

Då jag just slagit upp välkomnar jag ny personal! Orkar inte göra allt slitgöra själv, vet ni, vill ha tid för lite öl och tärning också!


========================================

Hur detta går till: Ni skriver först ett inlägg där ni säger vad er rollfigur heter, och ett ord eller två om hur ni ser ut och det mest uppenbara i ert beteende. Sedan är era rollfigurer med och ni agerar som dem. För att markera att era rollfigurer pratar, använd citationstecken (") eller talstreck. För att markera att era rollfigurer gör något, använd asterisker (*) eller skriv i tredjeperson.

Sedan är det bara att leka loss! Det är en fantasivärld, och ni har ganska fria händer. Så länge ni kan komma in genom dörren är ni välkomna, och slagsmål är bra underhållning, så länge ingenting - och ingen person - går sönder för mycket.

Var er rollperson så långt som går - "out of character" bör inte användas annat än i undantagsfall. Alla vanliga regler från UM gäller här. En rollfigur får förolämpa en annan rollfigur, men tänk på att använda något så när vårdat språk.

Har ni några frågor - PM:a!

Dold text: Tack till Anarkandi för idén till tråden, och hoppas den blir en succé.
Min rollkaraktär är en storvuxen baderska. Två meter lång och stor rumpa lår mage och bröst. Risigt spikrakt hår, knubbiga håriga fingrar och kvinnan är rynkig i hyn trots sina blott trettio år. Iklädd kortärmard särk och klänning, skinnpåsar som skor på fötterna och en väldoft av kamomill. Hon kallas Esmeralda.

Esmeralda går in i barhuset, ser sig omkring och andas in djupt. Vad är det här för ställe tänker hon? Här kommer hon nog att trivas och marscherar med snabba långa steg fram till Stering Burak trycker in sitt knubbiga finger i magen på honom och utbrister:
"Dig har jag inte sett förut, sätt på musiken så kan vi dansa"

Spana också in:

Esmerelda känner sig förolämpad ryggar till och stryker Stering med fingertopparna genom skägget. Hon svarar honom:
"Jag sätter mig vid bordet här borta så kommer du bort med fyra öl. Två är till dig och två är till mig".
Esmerelda går bort till bortet, slänger huvudet bakåt och slickar sig om läpparna när hon tittar tillbaks på Stering.
Äventyraren Adeline kommer snubblande in genom dörren.
Med sin slanka figur, sitt långa kolsvarta hår och sina förföriska gröna ögon är hon en ganska så söt ung kvinna egentligen, men det är något hon absolut inte vill höra talas om.
Hon syns ofta gå runt med en lång brun kappa och en svart "Guy Fawkes-hatt"

Efter dagens strid mot en sabeltandad flasknosdelfin har hon ett stort blödande sår på höger överarm, hon har även ett ganska så utsmyckande ärr på ena kinden.

Hon slänger sig ner på en stol och kastar upp fötterna på bordet framför. Hon tittar sig omkring under brättet på sin stora hatt, och ropar sen till den som nu har lust att lyssna: "Ro hit en stor mjöd och snabba på, jag har nämligen inte hela dan på mig!"
Stering nickar mot Esmeralda, och vänder sig mot Adeline med ett leende som nästan kapar av hans öron.
- Fyra öl och en mjöd på väg!

Han tappar upp några stora stop, sätter ned ett på Adelines bord och går vidare för att slå sig ned med de fyra kvarvarande mittemot den storvuxna kvinnan. Han hivar i sig det första stopet men väntar lite med det andra. Ytterligare lite öl har kladdat fast i hans skägg, så han torkar av det på ärmen.
Eder vänliga vandrande bard, Snåm Trallsnickrare bjuder efter ett stort antal bägare av diverse drycker upp till dans genom att spela en trudelutt på sin luta. Givetvis så skriver han upp drickan på krita. Med hans spretiga brunlockiga hår så ser han både vild och charmig ut, men hans visor är ofta väldigt obscena och humoristiska.
Adelines vänlighet är genast som bortblåst, hon går kaxigt fram och sätter upp ena foten på stolen, sen hivar hon mjödstopet i ett drag och dunkar ner det på bordet igen.
Därefter står hon kvar lutandes mot knät och ser allmänt skrämmande ut i blicken.

Hon vänder sig lite hastigt om och vinkar till knut att han ska komma in.
Med ett stort brak smäller Timothy dörren bakom sig, hans högljudda entré gör att allas ögon riktas mot den smala, långa varelse som precis kom in i rummet. Hans slitna läderstövlar, gömda av den långa svarta manteln som släpar efter honom, ger ifrån sig rytmiska ljud då han förflyttar sig genom rummet. Hans långa, stripiga svarta hår gömmer döljer hans ansikte som nu är riktat mot golvet. Folk omkring honom viskar ivrigt, han är välkänd, och ryktena om hans senaste äventyr har redan nått byn. Han ska tydligen ha dödat flera drakar uppe i bergen, slåtts mot fler onda varelser än du kan tänka dig. Hans egna minnen tynger hans axlar.
Han sätter sig längst bak i rummet, utan att ta av sig varken sin regnvåta mantel eller dra ner sin huva som hjälper håret att mörklägga det bleka ansiktet. Hans hand letar sig ut mellan tyget och genom en svepande rörelse fångar han Stering Buraks uppmärksamhet, som om han inte hade den innan. Ett stop mjöd ställs framför honom och han sveper det med stora klunkar.
"Ge mig en till." Hans mörka röst överraskar den taniga pojke som precis gav honom stopet. Han springer genast därifrån. Timothy tittar efter honom och ler snett.
Stering håller fram ett ölstop mot den lille gnomen och säger åt honom
- Kom in eller stanna ute, stå inte här och släpp ut värmen! Blir så jeflarns trött på alla sablahahahAHAHA!
och gnällandet förvandlas till ett rungande asgarv åt en ovanligt ekivok rad i Snåms väl tilltagna ballad.
Esmeralda dricker den första ölen riktigt fort, inte i ett svep som en karl men utan dröjsmål med andningspauser imellan. Sedan tar hon den andra ölen går fram och sträcker sig över gnomen Knut och råkar _avsiktligt eller inte_ spilla öl på Knuts byxor. Hon tar raskt upp en trasa ur klänningen och börjar ogenerat torka av knut på byxorna.
"Ursäkta, hur kunde jag vara så klantig".
Dvärgen ser ilsket på sparrisen framför honom med armarna i kors.
- Döh, skräm inte pojken min, för då åker du ut snabbare än du kan säga havsalviskt flingsalt!
Stering går ändå iväg och hämtar ett stort stop skummande mjöd som han drämmer så hårt i bordsskivan att det bara är ett halvt stort stop mjöd kvar efteråt.
- Skaru bråka så gör det med mig. Håll dig borta från pojken.