Forumet - Vänner av motsatt kön

Vänner av motsatt kön

5926 0 57

Här på um hävdas det titt som tätt hur olika vi är och att kvinnor och män inte kan vara "riktiga" vänner. Men hur ser det egentligen ut i era vänskapskretsar? (ja ni får rösta utifrån internetvänskaper om ni aldrig haft irlvänner)


OK SISTA ALTERNATIVET SKA VARA FÖR TJEJR

Glömde alternativet "har inga vänner alls" pga tänkte inte i de sorgliga banorna. Alla har väl någon form av vän, förhoppningsvis.

Spana också in:


isola: Jag har fler tjejkompisar än killkompisar (tjej)
har jag typ; 
min partner är min bästa  vän 
min mamma är också typ min bästa vän fast på ett annat sätt 
sen den närmsta vännen som ej är partner eller familj är familj ändå för de är mitt syskons partner, de är min tredje bästa vän 
och Sally så klart och de är ju en hona 
är annars bra vän med min partners vänner, eftersom hn även är vän med mitt syskon brukar vi hänga som ett gäng, de är mest killar, men de som jag har närmst är ju de fyra översta så mm

Det finns en matematisk övervikt för personer av hankön i min bekantskapskrets. Förut, då jag växte upp, var övervikten den motsatta. En spontan fördom är att killar är lättare att ha att göra med så man slipper onödig dramatik. Om det inte är en onödig fördom så beror det på att killar pga normen inte döljer eventuell antagonism lika ofta eftersom de har tillstånd att öppet visa ogillande, så saker ligger inte och blir infekterade. Könen påverkas ju till ett visst beteende pga de erfarenheter normen gett dem, därav finns vissa skillnander, även om de är konstgjorda och inte medfödda och blir mindre och mindre ju mer jämställdheten växer. Men i slutändan har vänskap att göra med de känslor som skapas av.... ömsesidighet, intressen, personlighet, våglängd, likhet som kan bekräfta och olikhet som kan stimulera, en känsla av utbyte, och sådant har inget kön. 


Buddah:
Är ingen principsak eller så, har bara aldrig lyckats träffa någon som intresserar mig tillräckligt för att lära känna denne. 

det är inte lite så att du har svårt att närma dig tjejer då? verkar ju rätt otroligt att du är så kräsen med umgänge att du _aldrig_ stött på en tjej du velat bli kompis med.

isola: et är inte lite så att du har svårt att närma dig tjejer då? verkar ju rätt otroligt att du är så kräsen med umgänge att du _aldrig_ stött på en tjej du velat bli kompis med.
Jag är kräsen med umgänge över huvud taget, väldigt sällan jag lägger manken till och försöker lära känna någon. Jag gick dessutom ett gymnasium som i princip bara bestod av killar, så förutsättningarna för att skapa kvinnliga bekantskaper där var ju inte direkt fördelaktiga. Glad

Tycker att de flesta människor jag träffar på är ganska tråkiga. Att det har blivit killar bara som jag lärt känna har nog till stor del att göra med att jag ofta har befunnit mig i miljöer (utöver gymnasiet som jag nämnde, även arbetsplatser) innan där det manliga könet är övervägande majoritet.