Forumet - Vänner på gymnasiet hur är det?

Vänner på gymnasiet hur är det?

1799 0 17
Tjena!

kan börja att berätta att jag ska börja VVS programmet efter sommaren. Gick klart grundskolan nu i sommras och det känns skönt. Grundskolan kändes inte jätte bra med gemenskap osv. Kan berätta att jag var med 3 vänner efter skolan under hela min skolgång hela tiden. Det var ingen annan än dom, och jag var med dom enskilt och inte i grupp. Jag var enbart med dom under helgerna och aldrig på vardagar efter skolan. Är jag ensam? Var enbart med 2 från min klass på fritiden för ingen annan av dom i min klass kom jag närma för dom var inte min typ av person. Kan säga att alla satt och spelade på sina ipads på rasterna, och ingen ville göra något. Ingen ville träffas, umgås eller något. Varken efter skolan eller rasterna och alla i min klass var nördar. Känns förjävligt rent ut sagt. Nu efter grundskolan har jag 3 vänner som jag kan umgås med på fritiden. Ingen vill ut på kvällarna och jag har aldrig festat eller något. Är det fel på mig eller på klassen? Tror ni det är bättre vänner på gymnasiet? Det känns alla blir accepterade där än på grundskolan? Ska gå ett program med 16 pers. Med vänlig hälsning, tacksam för svar!

MackanBoy: Är jag ensam?
Det kan ingen annan än du tala om.  Känner du dig ensam? Om ja, då är du nog ensam. 


MackanBoy: . Är det fel på mig eller på klassen?
Ingen, det är inget fel att ha andra intressen än fest?? :s


MackanBoy: Tror ni det är bättre vänner på gymnasiet? Det känns alla blir accepterade där än på grundskolan? Ska gå ett program med 16 pers. Med vänlig hälsning, tacksam för svar!
Enligt mina erfarenheter är människor inte mycket mer mogna på gymnasiet jämfört med grundskolan. Men ofta kan du vara med och påverka resultatet. Var trevlig så håller jag tummarna för att du hittar bra vänner på gymnasiet som delar dina intressen. :)) 

Spana också in:

Jag skulle säga generellt att man får en liten nystart på gymnasiet. Är det ett gymnasium på annan ort eller bor du i ett större samhälle där alla inte känner alla?

Jag började på en annan ort och då tyckte jag man blev av med "gammalt bagage". (Som gruff från högstadiet) Så man var lite som ett oskrivet blad om man ska ta till metaforer.
Jag tyckte det var ganska lätt att få nya vänner på gymnasiet. Jag är inte jättesocial mot nytt folk irl så de första dagarna var lite awkard men när man hade hunnit bli lite mer varm i kläderna blev det lättare.

Jag har själv gått VVS-programmet och vi var 30 killar i min klass, mycket grabbig jargong var det. Klantade sig en person när vi t.ex. svetsade fick den höra det någon vecka. Fast det var ju oftast med glimten i ögat.
Jag skulle nog också säga att det är stor variation på folk i VVS-programmet. I min klass (och 4 andra klasser i VVS) var det allt från brats, hardcore-idrottare, bondpojkar, hip-hopare, datanördar, plugghästar osv. Om det är samma variation i din blivande klass kommer du nog hitta några att umgås med. 

Ska ni ha nollning på din skola? Jag tyckte att den gjorde det mycket lättare när man hade fått vara fåniga med varandra i klassen ett tag. (Dock var våran på en fredagskväll i en stor park så alkoholen flödade, kan ha underlättat Mycket glad)

Om du är framåt, trevlig och pratglad är jag övertygad om att du kommer komma in brai klassen. Lycka till. Glad
Tack för era svar! Det är en stad med 100 tusen invånare cirkus. Kul att du gick VVS samma program som jag ska gå. Tack för du delade med dig av dina erfarenheter. Trodde faktiskt inte det var så blandat på dessa bygg programmen. Trodde de var mer " bad boy  " stilen . Alla snusar som på bygg typ. Kul att det ör varierat. Vore kul att Hamna med vänner då man blir ett gäng tillsammans, det saknar jag. Har oftast varit med mina vänner enskilt. Är dock reserv 2 just nu, tror jag kommer in. Vad gjorde ni på rasterna om ja får fråga? På helgerna ? Med vänlig hälsning,

ingen nollning tyvär, jag är pratglad och trevlig men rätt blyg i början faktiskt. Folk upplever mig som en person som alltid är glad 

MackanBoy: Tack för era svar! Det är en stad med 100 tusen invånare cirkus. Kul att du gick VVS samma program som jag ska gå. Tack för du delade med dig av dina erfarenheter. Trodde faktiskt inte det var så blandat på dessa bygg programmen. Trodde de var mer " bad boy  " stilen . Alla snusar som på bygg typ. Kul att det ör varierat. Vore kul att Hamna med vänner då man blir ett gäng tillsammans, det saknar jag. Har oftast varit med mina vänner enskilt. Är dock reserv 2 just nu, tror jag kommer in. Vad gjorde ni på rasterna om ja får fråga? På helgerna ? Med vänlig hälsning,

ingen nollning tyvär, jag är pratglad och trevlig men rätt blyg i början faktiskt. Folk upplever mig som en person som alltid är glad 
Sorry för sent svar men såg först nu att det var nya inlägg i tråden. Rodnar

Gick också i en stad med cirka 100 k pers. (Eller nja, kommunen har strax över 100 k. Staden runt 66 k. Nämligen Borås)
Det är bara hålla tummarna. I min klass var det nog 2 personer som hoppade inom en vecka då det inte var något för dem. Sen efter två månader hade typ ytterligare 3 hoppat av. Men de platserna fylldes fort. Om du inte kommer in direkt så kan du vänta en eller två veckor och sen se om du fortfarande vill in på det programmet om det blir någon plats ledig så fort.

I min klass blev vi uppdelade i 3 arbetsgrupper. När vi skulle ha praktiska ämnen var vi alltid i de grupperna. Så man var bara med folk i gruppen kanske en tredjedel av veckan. Efter gemensamma lektioner umgicks vi oftast i gruppen man var i men hängde också med folk från andra grupper. Men vi umgicks merparten i arbetsgrupperna. Det var i min grupp jag fick flest vänner.

På rasterna gjorde vi allt möjligt. Skolan låg väldigt centralt så det var inte ovanligt att vi gick fram till affärerna och matställena och fördrev tiden. Oftast satt man mest och hängde i skolan. Vi hade eget uppehållsrum nere i en källare med anslutning till våra praktiska klassrum med bänkar, stolar och soffor. Så där satt man antingen och halvsov, levde rövare eller pluggade i sista minuten till ett prov.
Var det fint väder var vi ute och rökte eller bara hängde i solen på en gräsmatta. Jag upplevde det som att det var väldigt sällan man var helt själv. Var man det så berodde det oftast på en själv då man inte orkade följa med på äventyr ut på stan.

På helgerna var det väl inte så mycket. Då jag bodde 4 mil ifrån skolan var det lite jobbigt att åka in 4 mil för att hänga på en lördag. Jag tog självvalt lite avstånd av den anledningen.
Men de 10 pers som kände varandra sen innan hittade iaf på saker. När alla i klassen var 18 gick en del ut på krogen tillsammans eller söp ner varandra på hemmafester. Framför allt omkring Valborg. Det var den enda veckan lärarna till någorlunda grad accepterade att elever satt fulla/bakfulla eller märkbart berusade på lektioner på en onsdagsförmiddag.
Försök luska ut om det är någon helg eller liknande som är stort för elevkåren under året.
Att tillsammans sitta med klassen och dricka öl på en vardag bygger klasstämning. Och väl värt att ta vara på. Glad

Nåväl, du överlever nog att vara utan nollning. Tror att första två dagarna kommer ni göra aktiviteter i klassen för att lära känna varandra. Kan funka lika bra. Om du är glad och utåt de första veckorna kommer du nog få folk att umgås med. Glad
Förlåt för sent svar! Jag kom tyvär inte in, ska gå en liten skola där vi praktiserar väldigt mycket istället för plugga i skolan. Vi är enbart 2 i klassen ja och en Annan se jag på antagningssidan. Detta är en privat skola. Tror du första dagen blir lära känna där med? Det ska inte alls gå många ny blivna 9 or där när jag kollar hur många som sökt! Lite synd ja vill gärna träffa nya människor o mycke nytt folk.
Du beskrev precis mitt liv :'-) 
har också bara 3 vänner och ingen vill gå ut sent, och sent för dom är ungefär 19:00. Jag börjar gymnasiet på onsdag och kommer gå med 20+ nya människor som jag aldrig har träffat. Har en nära vän som också kommer börja samma gymnasium men vi valde inte samma program så jag blir väl ensam med en massa främlingar :(