Forumet - Vänner som aldrig hör av sig, vad gör man?

Vänner som aldrig hör av sig, vad gör man?

6445 0 23
Jag är så besviken på vänner som inte kan höra av sig. Så fort jag slutar höra av mig så är det som att man inte finns i tankarna längre. När vi väl ses är det hur trevligt som helst men om inte jag kommer med förslag om att ses, ja då kan det gå många dagar och veckor utan att mina vänner hör av sig till mig.

Det är så ledsamt att märka att man inte ens kan få ett sms där ens vän frågar hur man här det eller hur man mår. Det behöver ju inte alltid vara så att man måste ses men ändå höra av varandra. Aldrig någon som skriver till en på facebook eller skype. Tror senaste gången jag fick ett sms av en vän, som jag brukar hänga ofta med och som inte var ett svar på mitt sms, var nog kanske i början av sommaren..

En av mina vänner umgicks jag med under hela 2an och 3an på gymnasiet. Han sa själv innan sommaren till mig att han inte hade många vänner osv och att det var därför han satt inne spelade wow. Så jag har då umgåtts med han mycket under sommaren. Badat, grillat, krogen, bio m.m. Men alltid jag som planerade allting osv. Aldrig han som frågar mig om någonting.

Så jag tog ett litet snack om de med han i slutet av Augusti typ. Då sa han bara att han inte var den typen som skrev till sina vänner osv. Men så tråkigt att han knappt ens vill snacka skit med en på kvällarna på skype utan är helt dryg när han svarar..

Jag brukar vilja veta innan helgen vad som händer, planerar så att jag på ons, tors vet vad som händer under helgen så att säga. Jag brukar själv då få sköta det. Blir liksom så att när jag vill ut en helg så frågar jag folk under onsdagen och torsdagen, fixar allt.

Men på veckor då jag inte gör något så är de aldrig nån som frågar mig om att dra ut. Känns som vännerna brukar ta för givet nu för tiden att det alltid är jag som ska dra ihop och planera inför krogen nu osv.

Blev lite lack över en grej med en nära polare. Var en skitgrej men jag bestämde att jag skiter i han i några veckor. Jag hade tidigare skrivit till han ofta, frågat lite om helgen osv försökt umgås med han. Gick inte så bra. Så jag tog en paus från han i 3-4 veckor. Sen skickade han ett sms till mig på en lördagkväll där han fråade vad jag gjorde osv ifall vi skulle till krogen nån dag m.m.

Är de så jag borde göra? Sluta skriva till folk och istället "ignorera" dem istället i ett par veckor och se ifall de tar kontakt med mig? Någon som har erfarenhet av något liknande, hur brukar du göra Ska jag ta ett snack med snubbarna och fråga vad som är problemet? Som jag skrev så brukade jag vara den som planerade fester, krogen. Är de något negativt?

Pratade lite i Onsdags om att dra ut på lördag med några vänner. Inget planerat men folk var intresserade. Jag tänker nu inte prata om det med dem så får vi se ifall de frågar mig om det.
Tycker du att det känns tråkigt när inte de hör av sig så ska du inte göra samma sak själv, det slutar bara med att du mår dåligt. Det är ingen bra bestraffning..

Dina vänner kanske bara är så som personer. Alla är inte framåt och vill planera allt. Testa en gång att fråga en av dina kompisar vad han har lust att göra om han får välja.

Spana också in:

Till skillnad från Hjärtlös tycker jag verkligen inte att du ska höra av dig.Aken:

Han sa själv innan sommaren till mig att han inte hade många vänner osv och att det var därför han satt inne spelade wow. Så jag har då umgåtts med han mycket under sommaren.


Han kanske var/är med dig bara för att? Ibland kan ensamma människor vara med andra för att slippa vara ensamma, förstår du? Det är ingen äkta vänskap. Det kan bli äkta, men det behöver inte bli det.Aken:

Då sa han bara att han inte var den typen som skrev till sina vänner osv.


Och inte den typen som ringer heller? Jag tycker att det låter som en ursäkt. Gå inte på det.
Aken:

Men så tråkigt att han knappt ens vill snacka skit med en på kvällarna på skype utan är helt dryg när han svarar..


Det hade varit en (men ändå inte helt okej) om att han tog för givet att du hörde av dig, men att vara dryg!? suck. Tycker du ska göra dig av med honom. Jag blir trött bara av att läsa det här. Visst kan det hända att han är deprimerad och skit, men då ska han säga det till dig isf.


Aken:

Är de så jag borde göra? Sluta skriva till folk och istället "ignorera" dem istället i ett par veckor och se ifall de tar kontakt med mig?


Inte bara i ett par veckor. Hör inte av dig igen såvida de inte hör av sig. Det är dags att du tar ett steg tillbaka och funderar över vilka slags människor du förtjänar att ha i ditt liv.

Aken:

Sen skickade han ett sms till mig på en lördagkväll där han fråade vad jag gjorde osv ifall vi skulle till krogen nån dag m.m.


Han kanske gjorde det bara för att han var uttråkad...
är själv kass på o höra av mej te folk, blir för bekväm i min ensamhet, men brukar förska ta mej i hampan o höra av mej lite då o då! men precis som panda så blir jag as glad så fort någon hör av sej te mej!

ifall du känner att vänskapen ger dej något så fortsätt hör av dej annars äre ju ba o skita i´n!
Du gör ett misstag om du börjar analysera deras beteende - du kan ändå aldrig veta varför de gör som de gör, och analyserande gör dig bara neurotisk.

Strunta i att höra av dig till honom tills han hör av sig till dig. Men låt det inte gå prestige i det hela: har du behov av att umgås och han är tillmötesgående så ta initiativet ändå om du känner för det. Det behöver inte innebära att du kryper för honom: attityden är viktigare än handlingarna för hur det uppfattas.

Försök att ta lätt på saken och utgå ifrån att orsaken inte är emotionell. Folk är olika och dagarna går fort. Släpp det och umgås med någon annan ett tag.
Jag skiter i ifall vännerna skriver till mig flera gånger om dagen, en gång i veckan eller bara någon gång i månaden. Bara de hör av sig någongång så känns det lugnt men just nu, att de aldrig hör av sig, gör mig bara förbannad och irriterad. Jag har inte så många vänner direkt, är kanske 4-5 personer som jag brukar umgås med. Dessa personer hör som sagt aldrig av sig till mig.

Om jag väljer att t ex ta bort de som vänner (skita i dem tills de hör av sig) så är jag i princip ensam..

Här är ett annat exempel på en kompis som aldrig hörde av sig till mig: Jag lärde känna Johan när jag började 7an. Vi gick i samma klass under hela högstadiet och vi var bra kompisar (tyckte jag). Vi umgicks i samma kompisgäng. Under gymnasiet så lirade vi fotboll tillsammans osv på fritiden. Men något jag märkte nu i somras, efter att jag tagit studenten, var att han ALDRIG hörde av sig till mig någonsin. Han hade aldrig skrivit till mig på skype/msn/fb, aldrig skickat sms eller ringt.

Vi två lirade gitarr tillsammans ett par gånger. Han sa när vi träffades att de var skitkul att hitta någon att spela med. Men sen så var de aldrig han som frågade mig ifall jag ville lira gitarr en dag. Det var ALLTID jag som fick ta initiativet.

Jag brukade ofta fråga ifall vi skulle hitta på något (han och resten av gänget då oftast men ibland endast han). Fick i princip alltid nobben.

Så nu i somras fick jag nog. Jag tog ett snack med honom. Frågade varför han aldrig hörde av sig till mig, om han såg mig som nån dålig vän eller om jag var en nära. Jag sa till han att han var en nära vän för mig som jag kunde prata med allt om. Så vad sa han till mig?

Att han var en person som inte brukade skriva/höra av sig till folk. Att han var "lat". Han sa även att han inte såg mig som en nära vän, mer som en "random polare". Att han inte kände mig. Att vi aldrig umgicks.

Blev jävligt sårad av vad han sa och tog bort han ur mitt liv.

-

I onsdags så frågade jag några vänner om krogen imorgon men jag passade på att fråga en polare om vi kunde dra på bio ikväll se Tintin. Han ville se filmen och verkade taggad. Inte hört av mig till han idag eller igår och ja, nu sitter jag hemma istället för vara på bio. Polaren är inte heller inne på skype, msn eller facebook så misstänker att han kanske är ute på krogen eller något..

Känner mig bara ensam, förbannad och arg just nu..vet inte vad jag ska göra. Att ta ett snack med folk kommer bara resultera i svar som "Jag brukar inte höra av mig till folk".
Aken:

Men på veckor då jag inte gör något så är de aldrig nån som frågar mig om att dra ut. Känns som vännerna brukar ta för givet nu för tiden att det alltid är jag som ska dra ihop och planera inför krogen nu osv.


Man kan inte förvänta sig att Personen i fråga har samma sätt att se på saker som du. Han tycker en 3-veckors period är helt normalt Dvs att ni umgås var tredje vecka. Men du behöver umgås mer. Sen planerar inte alla människor En kalender 3 månader framåt som DU verkar göra. Säg bara till han så vet han vad du tycker. Kommunikation kallas det...
Aken:

Om jag väljer att t ex ta bort de som vänner (skita i dem tills de hör av sig) så är jag i princip ensam..


Då får du se till att skaffa nya vänner. Man kan inte ha dåliga vänner bara för att man inte vill vara ensam.Aken:

Det var ALLTID jag som fick ta initiativet.


Fyfan vilken jobbig "relation" det måste vara så. Jag skulle bli oerhört frustrerad om jag umgicks med någon, som jag faktiskt tyckte om, och den personen aldrig frågade om jag ville hitta på något. Faktum är att jag skulle göra mig av med den personen fort som fan. Jag har alltid haft dålig självkänsla och när jag gick i gymnasiet umgicks jag med folk "bara för att". Nu är det väl inte riktigt samma sak efter du tycker om de du umgås med (?) och en av dem såg du t.o.m som en nära vän, men grejen är att man inte ska umgås med människor som inte ger något tillbaka. Jag frågade visserligen ingen av dem jag umgicks med om de ville hitta på något efter skolan, men jag såg dem egentligen inte som vänner...Aken:

Känner mig bara ensam, förbannad och arg just nu..vet inte vad jag ska göra. Att ta ett snack med folk kommer bara resultera i svar som "Jag brukar inte höra av mig till folk".


Ett OTROLIGT korkat svar. Jag förstår att du känner som du gör. Men snälla du, gör dig av med dessa människor och börja på ny kula [smile]
mullis711:

Han tycker en 3-veckors period är helt normalt Dvs att ni umgås var tredje vecka. Men du behöver umgås mer. Sen planerar inte alla människor En kalender 3 månader framåt som DU verkar göra. Säg bara till han så vet han vad du tycker. Kommunikation kallas det...


Ja jag vet inte vad alla mina vänner tycker om att försöka umgås nästan varje helg. Jag vill själv försöka dra ut och ha kul ofta.

Jag planerar inte direkt tre månader framåt..förut för flera månader sen, innan sommaren, då jag umgicks med ett par andra vänner så körde vi taktiken "planeraingentinginnanhelgen". Det resulterade i att på en fredagkväll t ex ifall en polare sa att han var kanske ensam hemma så kunde folk inte komma för de var upptagna med andra saker. Det gick åt helvete med att köra den stilen, att inte planera. Så nu försöker jag planera helgerna lite så man oftast vet på onsdagen att "okej, fredag drar vi på bio och ser på HP. Lördagen drar vi ut på krogen".