Forumet - Vänskap med motsatta könet?

Vänskap med motsatta könet?

1123 1 11

Hej, jag undrar vad ni tycker om vänskap mellan könen, fungerar det i längden? (dvs. två heterosexuella människor av motsatt kön) Visst man ser ju kvinnor och män som är vänner men man har ju hört många gånger om långvariga vänskapsrelationer mellan könen som utvecklar sig till kärlek. Ni kanske tycker man är helt dum i huvudet som ställer frågan men för mig så verkar det aldrig fungera.. Tardig

Är så trött för varje gång jag försökt ha kontakt med någon kille som jag bara vill vara vän med och tycker man har skapat en bra vänskap så vill de oftast ha något mer.. De säger att de har utvecklat känslor etc. När jag säger att jag inte känner likadant, utan jag värderar den vänskap man har så säger de att de fortfarande kommer ha känslor men vill fortsätta vara vänner istället för att gå separata vägar. Det kanske låter konstigt men kan man fortsätta vara vänner då? Om den andra parten har speciella känslor för dig.. Själv tycker jag att situationen blir awkward och jag vet inte hur jag ska bete mig runt personen längre. Man vill ju inte såra honom/henne.

För övrigt så tycker jag inte att jag speciellt attraktiv heller så jag förstår inte varför det blir som det blir. Visst kan jag nog flirta lite med folk(både tjejer och killar) ibland, på ett humoristiskt och platoniskt sätt. Men tar det aldrig för långt eller för seriöst. Känner att jag nästan har lättare att uttrycka tankar och känslor för personer av det motsatta könet och det blir mer avslappnat så när sånt här händer och de säger att de är attraherade av en för man är en "fin person" så blir det jobbigt helt plötsligt. Ledsen  En sexuell spänning kanske alltid finns där? Om man beter sig på ett sätt som av en kvinnlig vän hade tolkats som helt spontant och trevligt, kan av en "potentiell parter" ses som ett närmande. Har bara funderat över detta ett tag nu och ville se vad ni andra tycker och tänker.

Jag undrar också om ni har vänner av motsatta könet som ni själva skulle vilja att det blev något mer av? Söt

Inga kommentarer

Tråden har 11 svar. Sortera efter:

En av mina få närmaste vänner är av motsatt kön. Det finns ca 0 sexuell spänning mellan oss och vi beter oss mer som syskon med varann, än något annat.

Finns ganska mycket att säga om det här ämnet men jag är osäker på vart man borde börja. Ett som är säkert är i alla fall att ja, det går att vara bra och nära vän med någon av motsatt kön utan att det behöver leda någon vart.  Dock tror jag att det krävs viss mognad hos båda parter för att det ska fungera, och en förmåga att inte blanda ihop sitt uppmärksamhetsbehov med romantiska känslor osv.

Kan förövrigt också säga att jag flera gånger medvetet har tagit mig in i någons vänskapskrets enbart på grund av att jag varit intresserad av personen på ett romantiskt sätt. Ibland fungerar det och ibland fungerar det inte. 

Bästa svaret

Man kan väl vara enbart vänner även om det eventuellt finns en viss sexuell spänning? Vad ska annars de bisexuella göra. En sexuell spänning behöver inte vara mer än en krydda som ger energi till interaktionen. Vänskap kan vara så flytande. Även romantiska känslor behöver egentligen inte skilja sig så mycket från den kärlek man känner för en vän, det är bara mer komprimerade känslor. Kanske kommer samhället att få allt svårare och svårare att skilja vänskap från romantik så småningom. 

Detta borde göra det helt omöjligt att vara bisexuell då man inte kan vara med någon. Jag tror det handlar mycket om uppväxt. Jag har jämt umgåtts mycket med både killar och tjejer. Mina närmaste vänner består av både en kille och en tjej, jag är inte attraherad på det sättet för någon av dem.

Sen vet jag inte om det är hela världen om man är attraherad av den andre heller. Bara för att man tycker någon är attraktiv behöver man inte vilja ha sex med den personen, och man behöver inte vara kär i personen.

Spana också in: