Forumet - Vänsterhänt elr högerhänt?

Vänsterhänt elr högerhänt?

648 0 11

Spana också in:

Sonya:

Mest vänster, lite höger (Du röstade på detta alternativ)


Sonya:

Det sägs att högehänta lever längre än vänsterhänta, vad tror ni?


Det där är bara skitprat, i en studie såg man det sammanbandet, men anledningen var att de man kollat på var uppväxta med att det var fel och sjukt och därför mådde de dåligt med sig själva. De var ensamma och deprimmerade vilket gör att man dör tidigare. Om man kollar på yngre generationer ser man att det inte är så.
Såg en föreläsning där de diskuterade statistik och detta med att högerhänta skulle leva längre kom upp. Den största studien grundade sig tydligen i statistik från den engelska cricketligan där man i årtionden har samlat information om spelare bl.a. om det är vänster eller högerhänta. Det var också här man upptäckte att högerhänta faktisk levde längre.

Efter mycket om och men så hade de dock kommit på varför. Cricket var en överklassport men det är väldigt fördelaktigt att ha med vänsterhänta kastare. Därför tog man ofta in vänsterhänta kastare från de mindre välbärgade familjerna. Det var också dessa män som användes som kanonföda i första och andra världskriget och därmed sänkte medelåldern för vänsterhänta.