Forumet - Vänstern: svensk kultur är hemsk men mellanöstern/muslimsk kultur är bra

Vänstern: svensk kultur är hemsk men mellanöstern/muslimsk kultur är bra

786 0 17
http://www.expressen.se/debatt/forr-flydde-vi-fran-svenska-varderingar/

I alla tider har invandrare bidragit till att öka mångfalden av kunskaper, idéer, erfarenheter och perspektiv.

På senare tid har, i tal och debattartiklar, den så kallade svenskheten lyfts fram som något tidlöst och av omvärlden opåverkbart. Jag håller inte med om att det är så.
Istället har svenskheten formats, och formas, i samspelet med alla de människor infödda eller invandrade som bott och verkat i Sverige.

Det är alltså invandrare som gjort sverige humant. Och de flesta invandrare är från mellanöstern o muslimska länder. Svensk kultur är hemsk men muslim och mellanöstern kultur är bra.

Håller ni med?

Spana också in:

Snubben, som förövrigt är liberal, är ju helt sanslöst indoktrinerad och korkad.

Han argumenterar för mångkultur och invandring med argumentet "om alla invandrare skulle försvinna hade det inte blivit bra", som om det vore det samma som att minska invandringen. 

Han ställer sedan bara en del av den totala invandringen mot den totala utvandringen. Oklart vad det ska säga om någonting egentligen.

Han påstår att invandringen behövs för en bra ekonomi och stark välfärd trots att all fakta visar på det motsatta.

Han säger debattörer pratar om svenskheten som oföränderlig, vilket ingen, inte ens SD, påstår.

Han beskriver dagens invandring som en kulturell berikning, vilket med tanke på ständiga nyheter om massövergrepp blir en direkt skymf mot alla offer.

Bra jobbat Bertil. Rullar ögonen

vonKissekatt:
fast vi får ju in allt mer element från ickesekulära kulturer som vi måste förhålla oss till
Det kommer alltid vara ett vi och dem samhälle om folk som kommer hit inte anpassar sig till vårt samhälle. Kalla mig rasist om ni vill men om jag skulle flytta till Qatar skulle jag behöva anpassa mig efter det samhället. Glad
Ja jag säger då det, annat var det förr i tiden. I Hässelby, en förort utanför Stockholm, på 60-talet så tyckte man att det var exotiskt med en pakistansk familj som bodde där. Om denna generation bara visste vad deras suktan efter övriga exotiska elementen skulle komma att bli. På 70-talet så kunde flickor och pojkar gå ut och dansa utan att vara rädda för ligister eller shariapoliser, man kunde till och med ha ytterdörren olåst när man gick till Tempo eller hade ett ärende in till stan. Tiden har verkligen förändrats!

Jag tänker emigrera till något annat land, den äldre generationen har ändå hoppet att de hinner dö innan det värsta bryter ut.

Diabloo: Ja jag håller med, och t alla er spm säger att Sverige är bättre Annas skulle de inte komma hit enda andledningen är att Sverige är USAs knä hund och för att Sverige ör för fegt för att gå in i krig.. De är tråkigt att de knappt finns folk som inser det 
*för smarta för att gå in i krig. Krig är inte en dygd.