Forumet - Vänsterns goda, fina hat - ett hot mot demokratin

Vänsterns goda, fina hat - ett hot mot demokratin

1681 0 16
Bjuder på lite intressant och givande sommarläsning från magasinet Neo om vänsterns hat av journalisten Ivar Arpi. Politiker som hotas och misshandlas. Journalister som trakasseras och avstår från att skriva om ämnen som kan provocera. Vänstern som är hot mot demokratin, men som ändå försvaras av många i offentligheten, politiker som journalister.

Lite chockad över hur det faktiskt var, framförallt hur våldet och hoten försvaras av den såkallade "vänsteretablissemanget". Rekommenderas till alla.

 http://magasinetneo.se/artiklar/vansterns-goda-fina-hat/

Tumme upp

Fri diskussion på det.
Nu uttalar jag mig inte om denna artikel, men;

Alla partier är auktoritära, och all auktoritet är dåligt så är det bara. Demokrati är ett luddigt begrepp från början, och som Orwell skrev:

"In the case of a word like democracy, not only is there no agreed definition, but the attempt to make one is resisted from all sides. It is almost universally felt that when we call a country democratic we are praising it: consequently the defenders of every kind of regime claim that it is a democracy, and fear that they might have to stop using that word if it were tied down to any one meaning"

Direkt demokrati är vad som är demokratiskt, allt annat är bara pseudo-demokratiskt.

Spana också in:

Har en viss förståelse för att de som en del av något slags försvar går till attack mot högerextrema grupper, men när de attackerar liberaler så borde varningsklockan ringa. I grunden är liberalism en människovänlig ideologi, även om det ekonomiska system som förespråkas lätt leder till viss orättvisa. Oavsett går inte deras våld att rättfärdiga, eftersom de lever i ett land där förändring kan uppnås helt utan våld. I denna mening är de definitivt odemokratiska och det våld de står bakom kan omöjligen leda till något annat än ett sämre, mer otryggt samhälle.