Forumet - Vänstersympatisörer inkonsekventa

Vänstersympatisörer inkonsekventa

1142 0 54
Anledningen till att världen ser ut som den gör: Vänstersympatisörer är alltför inkonsekventa.

Ena sekunden: "Krossa kapitalismen!"
Andra: Går och köper en 2 L koka kola.

Hade fler levt som de lärt och faktiskt totalt bojkottat det samhälle som de säger sig avsky, så hade man kanske sertt en faktisk förändring.

Men modet tycks vara att säga en sak, göra en annan.

Spana också in:

Matilda1988:

Ena sekunden: "Krossa kapitalismen!"
Andra: Går och köper en 2 L koka kola.


Det är jävligt irriterande med sånt faktiskt.

Är man fattig och inte har råd med t.ex. fair trade produkter och sånt kan jag förstå det till viss del men att folk går och köper cola och sånt skit (som ingen vettig människa ens dricker från början) är det ju bara idiotiskt.

Samma som folk som bölar om att alla ska vara fria och jämlika och allt det där, men samtidigt ska det bara gälla människan för djur är ju mindre värda osv. Det om något är dubbelmoral.
Nwgwr:

Moral är ju annars ett efterblivet koncept eftersom det inte finns någon objektiv moral.


Tror de flesta människor försöker leva efter den etik de själva uppfattar som rätt, och inte vad de gissar är mest objektivt [confused] Om något är efterblivet så är det att påstå att mänsklig känsla för moral inte har något värde eftersom det inte finns något som kan bekräfta att det är det objektivt riktiga tankesättet.
Nwgwr:

Ja, men då blir det ju subjektivt och du kan inte hävda att din moral är mer värd än min t.ex.


Det har inte med saken att göra. Vad som har med saken att göra är att de flesta vänstersympatisörer har liknande moraliska värderingar och borde leva efter dessa om de vill ha en samhällelig förändring.