Forumet - Världen utanför Sverige är inte jämställd

Världen utanför Sverige är inte jämställd

591 0 53
Utanför Europa och speciellt Sverige råder samtal som inte faller våra feminister och PK:iter i smaken. Sverige ska alltid vara landet som vet bäst. Vi struntar i hur ens alla våra grannländer tänker och gör saker och ting. Utanför den västerländska sfären ser saker helt annorlunda ut.

Man pratar om kultur, man pratar om etnicitet, man pratar om ras, man pratar om klaner, man pratar om olika religiösa splittringar, man pratar INTE om jämställdhet!

Spana också in:

spelar ingen roll enligt mig, sveriges feminism är totalt urlöjligt ur många aspekter. man fokuserar på att ej bli kallad äcklig för att man har hår under armarna medan kvinnofolk - våra systrar - systematiskt förtrycks och blir fråntagna sina rättigheter i andra länder såväl som inhemskt.

jävla parasiter. egoism. egoism är vad det är.
mopsen:

. man fokuserar på att ej bli kallad äcklig för att man har hår under armarna medan kvinnofolk - våra systrar - systematiskt förtrycks och blir fråntagna sina rättigheter i andra länder såväl som inhemskt.


snarare på synen att tjejer SKA raka sig och bete sig på ett visst sätt.

kvinnors rättigheter kämpas det väl friskt för här?
och ska man strunta i att försöka uppnå jämlikhet i det egna landet bara för att andra länder har det mycket värre?
Källa?

Mig veterligen diskuteras jämlikhet och klasskillnader i alla länder och det finns både feminister, fackföreningar, socialistorganisationer och andra rörelser för jämlikhet i dem. Vet inget land i världen där dessa rörelser inte finns och det bara diskuteras kultur, ras, religion, etnicitet och klaner. Du verkar leva i en konspirationsteoretisk fantasivärld om du på allvar tror att Sverige är det enda land där folk strävar efter jämlikhet.

Däremot har vi kommit mycket längre i Sverige än i många länder, det ska vi såklart vara stolta och glada över, även om vi har mycket kvar att göra. Man lurar dock sig själv om man tror att dessa framgångar skulle vara vunna av nån liten politiskt korrekt kulturelit som ni högertomtar tro. De lagar vi har som ökar jämlikheten har dina och mina förfäder kämpat hårt för att vi ska få, flera av dem har fått sätta livet till när det var som värst här.

Etablissemanget har genom hela det moderna Sveriges historia snarare motverkat dessa rörelser och skyddat ojämlikheten, de landvinningar som gjort har vi gjort för att vi helt enkelt varit starkare än makthavarna och dessa tvingats backa. Hade rörelserna för jämlikhet inte motverkats uppifrån så hade Sverige varit ett klasslöst och totalt jämlikt samhälle för länge sedan. Det var under en lång tid man trodde att Sverige var det första landet som en socialistisk revolution skulle ske i, inte Ryssland. Vi hade flest strejker i hela Europa, och flera stora kravaller och upplopp.

Nationalister pratar ofta om att man ska vara politiskt inkorrekt, inte blint lyda etablissemanget, och att man ska hedra sina förfäder och sin historia. Samtidigt är det de som i högst grad av alla politiska rörelser går etablissemangets ärenden, när de ställer sig mot klasskamp och försöker ställa arbetare mot varandra utifrån etnicitet. Nationalister spottar på sina förfäders kamp för jämlikhet och Sveriges stolta historia av arbetarkamp.
isola:

och ska man strunta i att försöka uppnå jämlikhet i det egna landet bara för att andra länder har det mycket värre?


jag förstår inte riktigt vad det är du vill diskutera. om din definition av jämlikhet är att ha hår under armarna utan haters - något du ej ens kan gå fritt utan även om det kommer till klädnad, ansiktsutryck och dylikt - så får du behålla dina petitessa kamper, men jag personligen tänker inte ödsla energi på detta.
mopsen:

om din definition av jämlikhet är att ha hår under armarna utan haters - något du ej ens kan gå fritt utan även om det kommer till klädnad, ansiktsutryck och dylikt - så får du behålla dina petitessa kamper, men jag personligen tänker inte ödsla energi på detta.


Att tycka att både tjejer och killar ska få se ut som de vill utan påtryckningar från varken det andra eller det egna könet betyder inte att man inte ser de andra frågorna, eller att man ser det som den enda frågan.
isola:

Att tycka att både tjejer och killar ska få se ut som de vill utan påtryckningar från varken det andra eller det egna könet betyder inte att man inte ser de andra frågorna, eller att man ser det som den enda frågan.


må hända, men rörelsen mot detta ger mindre fokus till de kvinnor som har noll bestämmelse över dess egna vagina, vilket bör vara prioriterat.
Comrade Premier:

Tvärtom, feminismen är inte ett nollsummespel. Genom att även bearbeta attityden att kvinnans kropp är mannens egendom får man mycket gratis i att bearbeta våldtäktsattityder.


fast nu är problemet ej potentiella våldtäkter i framtiden utan kvinnor vars vagina sys ihop och nekas en självförverkligande framtid.

ännu en gång. egoism.
mopsen:

fast nu är problemet ej potentiella våldtäkter i framtiden utan kvinnor vars vagina sys ihop och nekas en självförverkligande framtid.


Att folk vill sy ihop kvinnors vaginor och att folk vill kontrollera folks armhålehår är bara två symptom av samma sjukdom.

mopsen:

ännu en gång. egoism.


På samma sätt som det är egoism att äta när andra svälter, som om hungriga skulle få mer mat ifall man slutade äta.
Angående armhålehår och könsstympningar, så handlar det ena om ett fysiskt tvång ett solklart övergrepp, ett anfall på kvinnans integritet osv. Det andra är en åsikt, ett estetiskt ideal som vissa har men som man är helt fri att ge blanka fan i. Jag gillar inte att folk lyssnar på coldplay men jag går inte och superlimmar för deras fans hörlurar för det.