Forumet - Världens äldsta mamma

Världens äldsta mamma

670 0 14
Är det rätt eller fel av läkarna att ge kvinnor i pensionsålder chansen att bli mödrar? Är det fel och själviskt av tanterna gentemot barnen? En mamma som är runt 50-60 när barnet föds kommer ju antagligen inte finnas i livet under hela ungens barndom. Å andra sidan har de ju antagligen en bättre ekonomi än en yngre mamma, barnet är verkligen efterlängtat eftersom mamman har genomgått så mycket - både fysiskt och ekonomiskt - för att få barn, samt har mer tid för barnet än vad en yngre kvinna skulle ha.
Var ska åldersgränsen för detta ligga? Ska det finnas en sådan?
Såg en dokumentär om detta på TLC men hittar den inte på någon play-sida buhuh.
Burrito:

Vadå rättighet läkare kan väl inte bestämma över vem som får ha barn eller inte.


De kan bestämma om de ska hjälpa till eller inte, moraliskt. Läkare ska göra det bästa för patienten. Att föda barn i 60års åldern tror jag ej är det. Varken för mamman eller barnet.

Sagitta:

Alla ska vi dö och det kan hända när som helst, ung som gammal.


Ja såklart, men så pass gamla föräldrar har ju alla odds emot sig.THINK OF THE CHILDREN!!!

de kan väl adoptera äldre barn

Spana också in:

Jag har svårt att förstå hur läkarna som utför de här IVF-behandlingarna försvarar det etiskt. Tänker på de enorma risker som mamma och foster utsätts för, och det känns ju mest som att de gör vad som helst för att tjäna pengar.

Att inte skada ska ju förställa den högst stående etiska principen inom sjukvård, och i vissa fall är den svår att efterleva. Det här är dock inga såna fall, det verkar bara handla om att tjäna pengar på kvinnornas desperation/vansinne.
Burrito:

Vadå rättighet läkare kan väl inte bestämma över vem som får ha barn eller inte.


I Sverige får du inte hjälp med IVF om du som kvinna är över 40 år. Detta pga att 1) chansen för att provrörsbefruktning inte funkar stiger ju äldre du är 2)graviditet hos kvinnor över 40 är starkt förknippat med missfall, komplikationer och fosterskador.
Barndomen och ungdomen är en fantastisk tid, både för människor och djur. Det är därför sorgligt att deras ungdomstid och uppväxt kommer att handla om något helt annat. Nämligen att ta hand om deras far och mor.


Ser dom där kvinnorna ut att kunna ge sina barn ett värdigt liv? Knappast.. Värt att ha i åtanke är att i u-länder föder man barn för att kunna ha råd att försörja sig själv i första hand. Inte av fri vilja eller p.g.a våra inbyggda instinkter.


Osammanhängande:
Skulle jag bli gammal, eller sjuk så jag inte kan ta hand om mig själv. Då skjuter jag mig hellre.