Forumet - Världens roligaste djur

Världens roligaste djur

1503 0 12
Av alla lustiga djur som finns på jorden tycker jag att nedanstående djur är roligast av alla. Djuret lever naturligt i Nordamerika, dras till människor och bebyggelse och är ganska orädda En vän till mig berättade att djuren brukar sitta och titta in genom hennes fönster om kvällarna (bild). Ganska många utvecklar en förtrolig relation till dem och en del släpper in dem i hemmet och de blir till ett husdjur.

14813569_10209456087493213_723662667_n (

Det roliga med djuret i fråga är att det har noja på att tvätta saker. Framför allt vill de tvätta sin mat innan den åker in i munnen. Ställer man fram mat till djuret och en skål vatten bredvid tvättar de därför all mat i vattnet innan den åker in i munnen (dock ej om den känner sig rädd och stressad).


Har man djuret som husdjur kan tvättinstinkten bli ganska besvärande med tiden. Glömmer man en balja vatten framme springer de ofta och hämtar alla möjliga föremål och tvättar dem. De är även besatta i diskovar , och bideer och lär sig ofta att tappa upp vatten själva för att sedan tvätta saker i.Vad tycker ni om djuret i fråga? Charmigt? Skulle du vilja ha ett sådant djur som husdjur? Vet du vad djuret heter på svenska?

Skulle du kunna tänka dig att ha ett sådant här djur som husdjur?

Spana också in:

Djur tänker inte så logiskt. Sedan tänker du från ett mänskligt perspektiv nu. Vi har avlat fram hundar och katter för att kunna ha inne och tror att alla djur ska trivas på det viset men så funkar det inte.
Nyfiken:
Kan inte vara någon tvekan om att dessa djur trivs med att bo hos människa. Det är nog ett ganska hårt liv de lever ute i naturen. Och så kan de lätt komma åt vatten att tvätta med och plasma med.

ööörkarn: Tvättbjörnar är ett uselt val av husdjur. Dom förstör hemmet fullständigt. Det finns Amerikaner som har gjort det misstaget och det kan sluta med att huset måste helrenoveras om man inte gör sig av med tvättbjörnen.
Här är en som har huvudet på skaft. Jag undrade om någon skulle vara välinformerad nog att känna till detta. Finns nog inget djur som kan totalkvadda ett hem så fort som en tvättbjörn. Däremot finns de ju de som har dem i en gallerbur utomhus.
Visste ej var namnet kom ifrån :0
Bodde hos några i LA som hade en tvättbjörn boende mellan inner och yttertaket. När den gick loss för hårt där uppe fick man ta fram en kvast och dunka skaftet i taket ett par gånger så var det lugnt åtminstonde ett tag till. De matade den också med edibles. Vet ej hur etiskt det är. Men kul var det iaf.

Nahual: Visste ej var namnet kom ifrån :0
Bodde hos några i LA som hade en tvättbjörn boende mellan inner och yttertaket. När den gick loss för hårt där uppe fick man ta fram en kvast och dunka skaftet i taket ett par gånger så var det lugnt åtminstonde ett tag till. De matade den också med edibles. Vet ej hur etiskt det är. Men kul var det iaf.
haha underbart
Fakta om tvättbjörn.

Om inte problemet tas på allvar kommer antalet tvättbjörnar att öka snabbt, med stora ekologiska skador som följd.
Det menar svenska jägarförbundet i årsrapporten för mårdhundsprojektet2014, vilket även omfattar tvättbjörnar.
Förra året rapporterades 19 observationer av tvättbjörn i Sverige, flera av dem från norra kalmar län, där också en tvättbjörn kunde avlivas 2013.
-Om vi inte gör något nu kan vi få en liknande situation som den i tyskland där det skjuts fler än 100.000 tvättbjörnar om året. Det är 10-20procent av antalet tvättbjörnar som finns i landet, säger Fredrik Dahl, jägarförbundet.
Mårdhundar finns framförallt i norra Sverige, tvättbjörnar söderut. Det rapporteras mångdubbelt fler mårdhundar är tvättbjörnar.
Men båda arterna har det gemensamt att de är arter som är främmande för Sverige och saknar naturliga fiender. De förökar sig mycket snabbt och skadorna på populationerna av bytesdjur kan snabbt bli mycket stora.
Tvättbjörnen kommer ursprungligen från nordamerika. De första exemplaren kom ut i vilt tillstånd i europa under kriget. Man tror också att de släppts ut av människor som haft dem som husdjur, vilket är olagligt.

Förutom skador på fågellivet, kan tvättbjörnarna bära på smitta. Att de trivs bland människor gör inte saken bättre. I tyskland har villaägare fått uppleva att djuren flyttat in på vindar och i andra utrymmen och inte upptäckts innan de orsakat skador för mycket stora belopp.
2013 fångades och avlivades en tvättbjörn i trakterna av Gamleby. Det var förmodligen första gången i Sverige. Flera observationer av djuren har gjorts i trakterna efter det. Den avlivade tvättbjörnen hade också fått ungar, visade den undersökningen av veterinärmedicinska anstalten.
-Att tvättbjörnen finns i Sverige är helt klart, säger Fredrik Dahl. De kan ha släppts ut av någon, men de kan också ha kommit till landet som fripassagerare på lastbilar och fartyg.
Tvättbjörnar lever mest på ägg och groddjur. Antalet djur per hektar kan vara 10ggr så många som rävar. Och de förökar sig mycket snabbt. I tyskland har antalet avskjutna djur ökat från 3349 år 1995 till 104371 år 2011.
-Vi fick 19 observationer rapporterade av tvättbjörn 2014 och det är naturligtvis inget hot, säger Fredrik Dahl. Men om vi inte gör något snabbt, kommer antalet öka explosionsartat och då kan vi snabbt få en svårhanterlig situation lika den i tyskland.