Aviseringar
Rensa alla

Värt att byta gymnasie linje efter tvåan?


dwadw
Ämnesstartare

Går andra året på samsam just nu och har börjat fått sån jävla sjuk beslut ångest över mitt gymnasium val. Men vet dock inte om det är värt att byta linjen efter jag gått klart tvåan.

Kanske bra och veta men jag har inte varit så motiverad att plugga tills nu pga att jag inte har haft det så bra hemma och sedan hade man datorn som man satt vid hela tiden (vilket jag nu har sålt).

Jag tänkte antingen byta till natur eller bygg men är rädd att det kommer gå skit om jag byter till natur. Men är dock redo och beredd på att plugga för har inget annat att göra om dagarna efter jag sålt datorn och allt som har med spel att göra så har ingen hobby längre än att lyssna på musik.

Jag har även absolut ingen aning om vad jag vill bli efter skolan. Jag hade det skit svårt att välja linje när jag gick ut nian, först vare mellan teknik och sam men hamnade tydligen på el och bytte sedan till sam, och nu ångrar jag mig igen.

Jag vette fan vad jag ska gö och min ångest växer större dag för dag..


   
Citera

Kanske en bättre idé att gå tekniskt basår efter att du har tagit examen?


   
SvaraCitera
YungG

stanislavdenstore:
Kanske en bättre idé att gå tekniskt basår efter att du har tagit examen?

Håller helt med.

Till TS: Med tanke på att du skriver att du inte har någon plan vad du vill bli efter gymnasiet så låter det ju mer som att du vill fördriva tiden med något produktivt än vad du faktiskt vill byta linje. Jag föreslår att du försöker hitta något att fördriva tiden med och bara kriga genom de sista terminerna. Har du tur kanske du finner en hobby som du skulle vilja jobba med i framtiden!

Vilken linje du väljer i gymnasiet spelar ingen större roll efter man gått ut, vissa är mer universitetsförberedande och andra är yrkesförberedande, men det betyder ju absolut inte att man behöver fortsätta i de banorna efter man tagit studenten.


   
SvaraCitera

stanislavdenstore:
Kanske en bättre idé att gå tekniskt basår efter att du har tagit examen?

Tekniskt basår är grymt bra men det är bra att vara förberedd också. JAg som också gått Sam/Sam. Eftersom att jag inte gått så avancerad matte så ska jag säga att det inte är så enkelt alls. Fysiken är värst och det är speciellt bra om man studerat det innan.


   
SvaraCitera