Forumet - Värt att pendla till gymnasiet?

Värt att pendla till gymnasiet?

2360 1 3
Nu är det snart dags att välja gymnasium och jag tror jag vet vilken linje jag vill gå. Problemet ligger i att det enda gymnasiet i Helsingborg (där jag bor) som har linjen är enligt kompisar och syskon som gått där skitdåligt. Detta gjorde mig lite nedslagen och jag började kolla på andra linjer och hittade ett gymnasium som både ser bra och trevligt ut. Jag var rätt inställd att gå där, men sen påpekar en kompis att jag kan pendla. Så jag kollar runt lite i katalogen och hittar ett som har linjen i Lund. Jag har inte varit där ännu (de har först öppet hus i Januari) så jag kommer inte ha mycket tid att skaffa en egen uppfattning om vare sig det är värt det så här är frågorna:
1. Tror ni SJ kommer styra mitt schema? Vi vet alla hur tågen går speciellt på vintern, jag brukar hålla på med sport  och liknande på kvällen. Kommer att pendla att förstöra detta?

2. Är det generellt värt att pendla för att gå linjen man känner mest för? Eller är det lika bra att ta sitt andra val?

Jag hoppas på svar från folk som pendlar, har pendlat eller skall pendla. Eller folk som känner pendlare och sett hur det påverkat dem personligt och socialt.

Jag brukar föredra att bestämma själv, men i detta behöver jag hjälp.

Mvh. Kak 

Kommentarer (4)

  1. vilken linje är det du ska läsa?

  2. ujuj. jag skulle faktiskt inte utgå från vad dina kompisar och syskon tyckte om gymnasiet de själva gick på, eftersom de ofta är lite partiska och inte jämför med hur det ser ut på andra skolor när någonting är 'dåligt'. överlag är det ganska dåligt att gå på gymnasiet, så gymnasievalet är mer som att välja mellan pest eller kolera. är pendlingstiden över en timme skulle jag inte säga att det är värt det, utan snarare borde du söka i första hand till gymnasiet i närheten som har estet teater.

    hälsningar, en som pendlat uppemot en och en halv timme till skolan för att läsa hantverksprogrammet. (vilket jag slutligen hoppade av för att det krävde så mycket energi av mig att resa så mycket varje dag.)

  3. Tack så mycket för ditt svar! Det är faktiskt enormt bra med ett så insiktsfullt svar. Jag vet att vad andra tycker inte skall spela någon roll, men det är svårt när de som du säger är så partiska. Jag tror jag skall försöka att skugga elever på båda gymnasierna innan jag väljer något.

Tråden har 3 svar. Sortera efter:
När jag pluggade första året så pendlade jag. Tog en timma. Gick ut över min sport så jag var tvungen att sluta. Mest för att dem flytta fram träningen men men. Flyttade dit sen o det tycker jag du oxå ska göra ifall det går:) massa trötta bussresor e inge roligt. Kommer fortfarande ihåg när jag vaknade och hade sovit mot en dams axel hela resan, det var väl lite roligt dock :p