Forumet - Västtrafiks våld mot busschaufför

Västtrafiks våld mot busschaufför

2307 1 35
Många har nog knappast missat händelsen i Göteborg med busschauffören som bland annat blev kränkt av en eller flera biljettkontrollanter/vaktbolag.
Min egna spontana reaktion är hur fan man kan bete sig så mot en busschaufför som bara åkte hem från sitt avslutade arbetspass på 11 timmar på samma företag som han åkte hem med.
Hade personen börjat betett sig hotfullt samt börja använt våld skulle jag haft lite mer förståelse för det, men inte ens det har den hära chauffören gjort (förutom att han tydligen ska ha bitit en av kontrollanterna i handen medans han låg nertryckt mot marken). 
Vid flera tillfällen så får han höra frågan om han verkligen är busschaufför, om han vill ha kvar sitt jobb osv. 

Vad är era reaktioner? 
Väktaren verkar heller inte veta att Veolia Transport kallas Transdev idag och inte Veolia, förutom att han verkligen inte vet hur man beter sig. 
Jag misstänker också att det är lite rasism inblandat i det hela.

Länk till Aftonbladet finns här.


Spana också in:

Jag vet inte vilka regler de har, men jag tror inte att busschafförer automatiskt åker gratis(jag kan ha fel). I det fallet så spelar det absolut ingen roll om han är busschafför eller uteliggare eller något annat. 

Jag var inte där och vet därför inte i detalj vad som hände, jag vill inte tro att de utan grund attackerade honom, men vem vet.

aristoteles: Jag vet inte vilka regler de har, men jag tror inte att busschafförer automatiskt åker gratis(jag kan ha fel). I det fallet så spelar det absolut ingen roll om han är busschafför eller uteliggare eller något annat. 

Jag var inte där och vet därför inte i detalj vad som hände, jag vill inte tro att de utan grund attackerade honom, men vem vet.

tycker du att det är en vettig inställning att blint lita på makthavare?
Tycker alltid det är dumt att dra allt för mycket slutsatser på väldigt lite information. Av klippet framgår två saker:
1. Kontrollanterna beter sig aggressivt och oproffsigt mot busschauffören. 
2. Busschauffören har bitit en av kontrollanterna i handen. 

Om kontrollanternas reaktion är rimlig efter vad som hänt på bussen eller om det är kontrollanterna som bara provocerad fram situationen är oklart. Men biter folk gör man inte oavsett och kontrollanter bör kunna hålla sig lugna utan att ställa sig och skrika på en man. 
Uppföljning: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2732898-parterna-ber-nu-foraren-om-ursakt

aristoteles: Jag vet inte vilka regler de har, men jag tror inte att busschafförer automatiskt åker gratis(jag kan ha fel).
De får det när de reser mellan två platser i jobbet, men däremot får de inte åka gratis till och från jobbet. Det framgår i artikeln jag länkade.

EDIT: Vill åtminstone berömma poliserna för att ha skött sitt jobb bra här.